واضح آرشیو وب فارسی::
یکی از انواع لوله کشی گاز برای استفاده از انشعاب گاز خانگی است. درواقع اتصالات گاز خانگی میتواند برای فر، خشک کن و یا دیگر وسایل گازی استفاده شود، اما باید بیان کنیم مهمترین چیزی که وجود دارد آن است که حتما برای لوله کشی گاز، باید از افراد متخصص در این زمینه بهره گرفت و همچنین باید حتما از ابزار و وسایل مناسب و استاندارد جهت این کار استفاده کرد.
چراکه اگر افراد هرگونه اشتباهی در زمینه لوله کشی گاز انجام دهند، احتمال نشتی گاز وجود دارد و همین میتواند باعث بروز اتفاقات و خطرهای فراوانی شود. اگر شما هم از علاقمندان این حوزه هستید و قصد یادگیری آموزش لوله کشی گاز خانگی را دارید میتوانید از آموزشگاههای فنی حرفهای مختلف شهر خود جهت یادگیری این مهارت بهره گیرید، اما حتماً حواس خود را جمع کنید که مرکزی معتبر را برای این کار انتخاب کنید. در ادامه نیز با ما همراه باشید که توضیحات بیشتری را در این حوزه برای شما بیان خواهیم کرد.
لوله کشی گاز خانگی چه مراحلی دارد؟
باید بیان کنیم که لوله کشی گاز ساختمان یکی از حساسترین تجهیزات ساختمانی است و همانطور که اشاره کردیم حتماً باید زیر نظر متخصصین این حوزه انجام پذیرد، زیرا در غیر این صورت اگر مقررات و استانداردهای مربوطه در این کار رعایت نشود ممکن است خطرها و خسارتهای زیادی به بار بیاورد. شما میتوانید برای این کار از شرکتهایی که گواهینامه صلاحیت و مجوز فعالیت از سوی وزارت مسکن و شهرسازی را دارند، برای لوله کشی گاز ساختمان استفاده کنید.
اگر شما هم قصد دارید در آینده در این حوزه کاری مشغول به کار شوید باید حتماً این مهارت را به خوبی یاد بگیرید. برای یادگیری این مهارت ما به شما آموزشگاه سروش جاوید را پیشنهاد میکنیم. همچنین شما میتوانید با ورود به وب سایت آنها به نشانی soroushejavid.com مراجعه کنید و از نحوه برگزاری دورههای آموزشی آنان و همچنین هزینههای کلاس مربوطه مطلع شوید. در ادامه نیز به بیان مراحل لوله کشی گاز و راه اندازی شبکه گاز ساختمان خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.
طراحی سیستم لوله کشی
برای طراحی سیستم لوله کشی ابتدا باید مجری طرح از طرف مالک ساختمان مشخص شود و بعد از آن شبکه گاز داخلی ساختمان نیز طراحی شده و بعد از آن مسیر عبور لولهها و سایر تجهیزات نیز به طور کامل مشخص شود. به طور کل باید ابتدا طراحی صورت گیرد و سپس محل نصب وسایل گازسوز نیز تعیین شود بعد از آن باید حداقل عرض و ارتفاع دودکش نیز مشخص شود و در نهایت باید محل تامین هوا و سطح منفذ تهویه هوا نیز تعیین شود.
اجرای نقشه لوله کشی
بعد از آنکه مجری طرح نقشه را طراحی کرد، باید توسط دستگاه نظارت به طور کامل تایید شود و بعد از آن تمامی مراحل نصب باید زیر نظر مهندس ناظر انجام شود. همچنین اصلا نباید نقشه را تغییر داد و این کار ممنوع است، اما اگر با اطلاع و نظارت دستگاه نظارت انجام شود مجاز است و ایرادی ندارد.
تست و انجام آزمایش
بعد از آنکه مراحل لوله کشی طبق اصول انجام شد، باید آزمایش و کنترل کیفیت عایق کاری و همچنین آزمایش منفذ کاری انجام شود. توجه داشته باشید که در این کار باید عایق کاری لولهها و اتصالات یکنواخت باشد و اینکه لازم است حتما کلیه مسیر لوله کشی به طور دقیق بررسی شود. این کار توسط دستگاه منفذیاب انجام میشود. علت انجام این کار آن است که از نبود منفذ در لولهها اطمینان حاصل کنند زیرا در غیر اینصورت اگر منفذی در لولهها وجود داشته باشد، احتمال نشت گاز وجود دارد و همین میتواند خطر جدی برای ساکنین افراد ساختمان باشد.
تزریق گاز و راه اندازی لوله کشی
بعد از اتمام کار لوله کشی، کار تزریق گاز و راه اندازی آن باید حتما توسط مهندس ناظر انجام شود. در اینجا وظیفه مهندس ناظر آن است طبق مقرراتی که وجود دارد قطر لولهها را بررسی کند و درنهایت بعد از انجام این کار با باز کردن شیر اصلی، گاز را در لولهها تزریق کند و با این کار لولهها را راه اندازی کند.
تاییدیه گرفتن از شرکت ملی گاز
برای گرفتن تاییدیه از شرکت ملی گاز باید تمامی موارد گفته شده در قسمتهای قبل مقاله به درستی انجام شده باشد و حتما باید تاییدیه مهندس ناظر و دستگاه نظارت نیز باشد تا بعد از آن بتوان تاییدیه را از شرکت ملی گاز گرفت. درواقع ارسال تاییدیه از سوی شرکت ملی گاز نشان دهنده آن است که طرح لوله کشی به درستی انجام و تکمیل شده است همچنین نشان دهنده ایمن بودن کار انجام شده است.
پس برای اینکه تمامی مراحل با صحت کامل انجام شود باید حتما از فردی در این کار کمک گرفت که باتجربه و با مهارت است. در واقع باید بدانید اگر این کار توسط افراد غیر متخصص انجام شود، توسط مراجع بازرسی و نظارتی مورد تایید نخواهد بود و در اینصورت باید برای گرفتن تاییدیه ایرادات موجود را برطرف کرد که این کار نیز هزینههای زیادی خواهد داشت.
به چه نکات مهمی باید برای لوله کشی گاز توجه کرد؟
- برای لوله کشی باید از اتصالات فولادی استفاده شود، البته این برای لوله کشی روکار است
- به کاربردن لوله و اتصالات پلی اتیلن برای لوله کشی روکار ممنوع است.
- در مسیر عبور لولههای گاز باید از بستهای فلزی مناسب با قطر لوله و پایههای مناسب استفاده کرد.
- فاصلههای بین لولههای گاز با لولههای آب گرم باید حداقل ۵ سانتی متر، با دیوار حداقل ۱ سانتی متر باشد.
- لوله کشی روکار باید کاملا ایمن باشد و از هرگونه لرزش و ضربه و صدمات فیزیکی نیز در امان باشد.
کلام آخر
به عنوان کلام آخر باید بیان کنیم که لوله کشی گاز کاری حساس است و حتما باید مهارت کافی را در اینباره داشته باشید و برای این کار حتما از معتبر بودن آموزشگاههای مختلف فنی و حرفهای که قصد استفاده از دورههای آموزشی آنان را دارید اطمینان حاصل کنید تا در حیطه کاری خود در آینده با مشکل روبرو نشوید.