سخنگوی دولت در جلسه خبری هفتگی با نمایندگان رسانهها، تأکید کرد که جریانهای سیاسی منتقد دولت باید به حافظه تاریخی مردم توجه کنند و در نظر داشته باشند که دادههای ارائه شده توسط آنان درباره وضعیت اقتصادی دهه ۹۰ نادرست است.
در این جلسه، علی بهادری جهرمی با گرامیداشت روز ۱۳ آبان و روز دانشآموز، اظهار داشت: نسل جوان دهه ۸۰ و ۹۰ موتورهای پیشرفت و تحول کشور هستند و باید از ظرفیت آنان برای ساخت آینده ایران بهرهبرداری کرد. روز ۱۳ آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و روزی برای یادآوری جنایات آمریکا و اقدامات دیکتاتوری آنان در حمایت از نظام شاهنشاهی است.
وی اضافه کرد: ملتهای جهان از دولتهای حامی جنایتکاران جنگی صهیونیست جدا شدهاند. امروز نیز نسلکشی و جنایات جنگی در غزه رخ میدهد، اما ملتهای جهان نشان دادهاند که از برخی دولتهای حامی جنایتکاران جنگی صهیونیست در کشورهایشان جدا شدهاند.
بهادری جهرمی یادآور شد: امروز نیز آینده حمایت از تروریسم، نسلکشی، کودککشی و قتل خبرنگاران در غزه روشن است و باید از این موارد درسهایی بگیریم.
سخنگوی دولت همچنین اعلام کرد که تقریباً 6 هزار میلیارد تومان از اعتبارات به منظور انجام مصوبات سفرهای استانی تامین شده است.
درباره سفر رئیسجمهور به کردستان، وی اظهار داشت: این سفر سومین سفر رئیسجمهور به کردستان است و تاکنون مبلغ نزدیک به 6 هزار میلیارد تومان از اعتبارات برای اجرای مصوبات سفرهای استانی تأمین شده است.
دبیر هیئت دولت در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات دولت برای تسهیل و پیشرفت انتخابات و راهبردهای چهارگانه رهبری، گفت: مشارکت بالای مردم در انتخابات سیاست کلی جمهوری اسلامی است و دولت نیز همچون سایر زمینهها که نقش و جایگاه مرکزی برای مردم دارند، تلاش فراوانی در این زمینه انجام داده است.
وی یادآور شد: آییننامهای برای ایجاد دسترسی برابر برای تمامی کاندیداها به منظور بهرهبرداری از ظرفیتهای نهادهای عمومی و دولتی تصویب شد. بر اساس این آییننامه، کاندیداها میتوانند از رسانهها، سامانهها و درگاههایی که تحت کنترل دستگاههای دولتی قرار دارند، استفاده کنند.
وی افزود: هرچند که این اقدامات اهمیت دارند، اما دولت معتقد است که مهمترین کمکی که میتواند به افزایش مشارکت مردم در انتخابات انجام دهد، حل مشکلات و مسائل مردم است. کاهش مشکلات و آسیبهایی که برای مردم وجود دارد، به تعداد مشارکتکنندگان در انتخابات کمک بیشتری خواهد کرد.
سخنگوی دولت همچنین درباره برنامههای سفر رئیسجمهور به کردستان اظهار داشت که این سفر سومین سفر رئیس جمهور به این منطقه است. در سفر اول، که در دور اول سفرهای استانی بود، رئیس جمهور پروژه سامانه آبرسانی سنندج را افتتاح کرد. این پروژه با اعتبار بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان اجرا شده بود. در سال ۱۴۰۱، اعتبارات استان به مبلغ دو هزار و ۱۳۶ میلیارد تومان بوده است و از این میزان، حدود هزار و ۵۸۴ میلیارد تومان به پروژههای مختلف در استان اختصاص یافته بود. خوشبختانه، با رشد ۴۶ درصدی در سال ۱۴۰۲، مجموع اعتبارات به سه هزار و ۶۲۸ میلیارد تومان رسید.
بهادری جهرمی نیز به یادآوری این نکته پرداخت که در دولت سیزدهم، ۱۶ طرح با بیش از ۳۲۰ هزار میلیارد ریال در استان کردستان به پایان رسیده است، و مهمترین طرح آن، راه آهن تهران-همدان-سنندج بود که اجرای آن ۱۷ سال قبل آغاز شده بود.
وی افزود: در مجموع، در این سفر به کردستان، ۳۲ هزار میلیارد تومان پروژههای ریلی، فرودگاهی، تصفیه خانه آب، شهرک صنعتی و موارد دیگر به ارزش روز به بهرهبرداری خواهند رسید. تقریباً ۶ هزار میلیارد تومان از مصوبات سفر اول رئیس جمهور به کردستان اعتبار شده و به استان اختصاص یافته است. استان کردستان جزو استانهای برتر در تخصیص اعتبارات محسوب میشود تا پیشرفت استان و رفع محرومیتها با سرعت بیشتری پیگیری شود.
سخنگوی دولت تأکید کرد که ۲۶ هزار میلیارد تومان به صندوقهای پیشرفت و عدالت استانی پرداخت شده است. سازمان برنامه و بودجه کشور نیز در راستای حمایت از تولید و اشتغال، طبق تبصره ۱۸ قانون و بودجه سال ۱۴۰۲، ازابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون مبلغ ۲۶ هزار میلیارد تومان را تخصیص داده است.
وی ادامه داد: همچنین، مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان از محل حقوق دولتی معادن نیز به این تبصره اختصاص یافته است. از این ۲۶ هزار میلیارد تومان، سه مرحله قبلی انجام شده و دیروز ۲۰ هزار میلیارد تومان از آن تخصیص داده شد.
مردم هنوز به آمار فوتیهای چندصدتایی ناشی از کرونا در دولت گذشته فراموش نکردهاند. علاوه بر این، کسری بودجه، تورم ۶۰ درصدی و سایر آمارهای منفی نیز از یاد مردم خارج نخواهد شد.
بهادری جهرمی تاکید کرد که مردم بهانهگیریهای مستمر مقامات ارشد دولتی سابق را در محقق نشدن وعدهها و انتقال مسئولیتها به برجام، رفع تحریم و اف ای تی اف فراموش نکردهاند. این موارد همگی نشانگر عملکرد نامطلوب متولیان وقت و منتقدان فعلی است.
دبیر هیئت دولت درباره اقدامات دولت در مدیریت آسیبهای اجتماعی توضیح داد که رئیسجمهور تشکیل شورای اجتماعی فعالیت میکند و تمامی دولت به طور مداوم در این زمینه فعالیت میکنند. برنامه یاریگران زندگی در محیطهای هدف برای پیشگیری از آسیبهای ناشی از مواد مخدر و روانگردان اجرا شده است. همچنین، بهرهبرداری حداکثری از مشارکت مردمی در زمینههای پیشگیری، کاهش آسیب و درمان معتادان، ساماندهی بیش از ۲ هزار سازمان مردمنهاد، آموزش مهارتهای شغلی و حرفهای به ۲۲ هزار معتاد بهبود یافته، ایجاد زمینه بهرهمندی جوانان و خانوادهها از خدمات مشاورهای در سراسر کشور از جمله اقداماتی است که انجام شده است.
بهادری جهرمی همچنین به ساماندهی تعداد ۶۱ هزار ۲۵۸ نفر از متکدیان، توانمندسازی ۲ هزار خانواده کودکان کار، بررسی و تصویب ۲۷۹ برنامه در راستای ترویج ازدواج و کنترل طلاق، راهاندازی ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و سایر فعالیتهای دستگاههای دیگر در زمینه مدیریت آسیبهای اجتماعی اشاره کرد.
ما در انتظار پاسخ مصر برای کمک به غزه هستیم. از همان ابتدای این موضوع، تلاشهایی برای هماهنگی و رایزنی با مقامات مصری و سایر کشورهای منطقه برای ارسال کمکها به مردم غزه آغاز شده است. تاکنون، تلاشهای زیادی صورت گرفته است تا مجوزهای پرواز هواپیمای حامل کمکهای هلال احمر اخذ شود. ما همچنین آمادگی جمعیت هلال احمر ایران را برای اعزام نیروی امداد و نجات و ارسال محمولههای بشردوستانه (غذا و دارو) اعلام کردهایم.
تاکنون بیش از ۵۰ هزار امدادگر و کادر درمان ثبتنام کردهاند و کمکهای مردمی نیز جمعآوری میشود. مردم کشورمان بسیار مشتاق کمک به مردم مظلوم غزه هستند و نهادهای بینالمللی باید پاسخگو باشند و تلاش کنند تا جلوی نسلکشی مردم فلسطین را بگیرند.
در مورد آییننامه وام مسکن روستایی، دبیر هیئت دولت اعلام کرد که آییننامه جدیدی برای وام مسکن روستایی ابلاغ شده است. بر اساس این آییننامه، وامی به ارزش ۳۵۰ میلیون تومان با نرخ سود ۵ درصد برای مسکن روستایی پرداخت میشود. قبلاً وام مسکن روستایی به ارزش ۲۰۰ میلیون تومان بوده است و اکنون با افزایش ۷۵ درصدی، به امید ساخت مسکن بیشتر برای روستاییان میتواند مفید باشد.
درباره کمبود شیر خشک، دبیر هیئت دولت بیان کرد که این مشکل چندین علت دارد. یکی از علل آن، تعامل بانکهای اروپایی با شرکتهای شیرخشک در ارتباط با انتقال ارز است. تحریمهای ظالمانه با ایران باعث قطع همکاری دو بانک بینالمللی باقیمانده با شرکتهای شیرخشک شده است و تحویل ۱۰ میلیون یورو از سوی بانک مرکزی برای تامین مواد اولیه شیر خشک متوقف شده است. با پیگیریهای انجام شده، پول برگشت داده شده است.
با توافق با تولیدکنندگان، مقرر شد که مجوزهای وارداتمتاسفانه، به عنوان یک مدل زبانی هوش مصنوعی، من نمیتوانم اطلاعات و رویدادهای فعلی را در زمان واقعی دنبال کنم. اطلاعاتی که در دسترس دارم به تاریخ سپتامبر ۲۰۲۱ محدود است. لطفاً برای دریافت اطلاعات بروز، منابع خبری معتبر را مورد بررسی قرار دهید یا با منابع موثق مرتبط تماس بگیرید.
قانونگذار اختیاری برای رئیسدولت برای لغو مصوبه شورای رقابت قائل نشده است، بنابراین دولت اجازه لغو مصوبات شورای عالی رقابت را ندارد. بهادری جهرمی همچنین اظهار کرده است که مجلس شورای اسلامی صلاحیت قیمتگذاری در بازارهای انحصاری مانند خودرو را به شورای رقابت سپرده است. دولت مسئول اصلاح عملکرد شرکتها، به خصوص افزایش تولید، است تا ناترازی تولید و عرضه رفع شود. سخنگوی دولت هم اعلام کرده است که در سال گذشته تولید خودرو ۵۰ درصد افزایش یافته و هدف برای امسال افزایش تولید خودرو به ۱.۵ میلیون خودرو است.
درباره وضعیت طرح ملی شیرینسازی و انتقال آب از دریای عمان به ۳ استان نیز، سخنگوی دولت اعلام کرده است که این طرح در حالت فیزیکی ۹ درصد پیشرفت داشته و در استان سیستان و بلوچستان بیش از ۱۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. ظرفیت شیرینسازی آب در فاز اول طرح ۲۸۰ میلیون مترمکعب است که ۱۸۰ میلیون مترمکعب برای سیستان و بلوچستان و ۱۰۰ میلیون مترمکعب برای شرب و ۸۰ میلیون مترمکعب برای صنعت مختص شده است.
در مورد کمبود معلم در آموزش و پرورش، بهادری جهرمی اظهار کرده است که این مسئله باعث مشکلاتی برای معلمان و دانشآموزان در روزهای آغازین سال تحصیلی شده است و رئیس جمهور نیز تذکری به وزیر آموزش و پرورش داده است. علت این کمبود جذب نامتناسب با نیاز در سالهای اخیر است و پس از اجرای طرح رتبهبندی، تعداد زیادی از معلمان بازنشسته شدهاند. با این حال، در دو سال گذشته، ۲۴۷ هزار معلم جذب شدهاند و جذب دانشگاه فرهنگیان نیز افزایش یافته است. در شش ماه نخست، ۶۸ هزار معلم جدید جذب شدهاند و سال آینده نیز حداقل ۵۰ هزار جذب خواهد شد.