واضح آرشیو وب فارسی:: مواد مخدر چه تاثیری در زندگی افراد دارد ؟ بهترین مرکز ترک اعتیاد در اصفهان چه ویژگی هایی دارد ؟افراد با قرار گرفتن در جمع دوستان ناباب و حس اشتیاق و هیجانی که در رابطه با آشنایی و امتحان کردن چیزهای جدید دارند با مواد مخدر آشنا می شوند و دست به امتحان کردن آن می زنند. گاهی افراد فقط برای یک بار استفاده و امتحان کردن از این مواد استفاده می کنند؛ اما متاسفانه به دام آن می افتند و نمی توانند دست از آن بکشند و آن را به طور مداوم استفاده می کنند. مصرف مواد مخدر در هر فردی متفاوت بوده و بستگی به وضعیت جسمی و یا روحی افراد دارد. ممکن است، فردی به صورت تفننی به مصرف مواد مخدر بپردازد و همین روش را نیز ادامه دهد. اگر شما هم می خواهید بهترین مرکز ترک اعتیاد در شیراز را پیدا کنید می توانید به سایت های روانشناستو ،پزشکا ، پزشک24 و ... مراجعه کنید.
اما برخی افراد نیز هستند که بعد از استفاده مواد مخدر، مواد بیشتری مصرف کرده و به مرور زمان، زمان مصرف مواد کوتاه تر شده و معتاد می شوند. در این مواقع سخت، تنها راهکار ممکن ترک هر چه سریع تر این مواد است. با پیدا کردن بهترین مرکز ترک اعتیاد در مشهد می توانید خودتان را از شر این مواد راحت کنید و به زندگی قبلی و سالم خود بازگردید.
اعتیاد چیست؟
زمانی که فرد وابستگی های شدید به داروهایی با مواد مجاز و یا غیر مجاز دارد، اعتیاد به مواد مخدر رخ داده است که این موضوع اختلال مصرف مواد نیز نامیده می شود. اعتیاد به مواد مخدر می تواند منجر به یک میل شدید به مصرف دارو شود. ممکن است فرد بخواهد ترک کنید، ولی در این مواقع بیشتر افراد نمی توانند به خودی خود ترک کنند. اعتیاد به مواد مخدر می تواند باعث عواقب جدی و دراز مدتی، از جمله مشکلاتی با سلامت جسمی و روانی، روابط، اشتغال و قانون شود. زمانی که فرد معتاد می شود، قادر به کنترل خود در استفاده از مواد مخدر نخواهد بود و ممکن است با وجود آسیب های ناشی از آن به مصرف مواد ادامه دهد.
در واقع اعتیاد را می توان نوعی بیماری دانست و تمام مواد اعتیاد آور دارای یک فرآیند مشترک هستند که این فرآیند، همان جست و جوی بی هدف تمامیت، خوشبختی و صلح از ورای یک رابطه یا یک واقعه است. افرادی که مواد مخدر مصرف می کنند، ایم مواد را بیشتر برای تغییر خلق و یا ایجاد خلسه استفاده می کنند. اعتیاد به مواد مخدر، در واقع یک واکنش و پاسخ بدن به مصرف این گونه مواد روان گردان است که منجر به آرامش شادی و حال خوب گذرا و موقت برای فرد می شود و پس از پایان تاثیر مواد مخدر، جستجوی فرد برای تامین دوباره ماده مخدر آغاز می شود در این شرایط به مرور فرد مصرف کننده هم از نظر جسمانی و هم از نظر روانی به مخدر وابسته می شود.
مراحل اعتیاد پیدا کردن چیست؟
شناخت و آشنایی با مواد مخدر
در این مرحله شخص از راه های مختلف مثل روابط دوستانه، رفتن به مهمانی های مختلف و … با مواد اعتیاد آور آشنا می شود و به دلایل متفاوتی مانند انجام کار مفرحانه، کسب لذت، کنجکاوی با نوع مصرف آن آشنا می شود و شروع به استفاده از آن مواد می کند.
شک و دودلی در استفاده مواد
در این مرحله بدن مصرف کننده بعد از مدت ها استفاده نا منظم به مواد بیشتری نیاز پیدا می کند، مصرف کننده دچار شک و دودلی میشود و برای رهایی با میل روز افزون خود مبارزه می کند، ولی به هر روشی هم که شده مواد را برای خود فراهم می کند تا دوباره از آن استفاده کند.
اعتیاد یا وابستگی کامل به مواد مخدر
بعد از داشتن مدتی شک و تردید در استفاده یا عدم استفاده از مواد و حتی مدتی ترک مواد، نهایتا فرد مصرف کننده به مرحله وابستگی و اعتیاد واقعی می رسد و برای رسیدن به حالت نئشگی هر بار مقدار مصرف خود را افزایش می دهد.
مواد شیمیایی و طبیعی اعتیاد آور
با انجام تحقیقات و بررسی های لازم، 10 دسته بندی کلی از مواد مخدر ذکر شده اند که این موارد عبارت اند از:
الکل
کافئین
کانابیس (مواد مشتق شده از شاه دانه مانند حشیش و گراس)
مواد افیونی (تریاک و هروئین)
مواد آرام بخش (دارو های ضد اضطراب)
مواد محرک (همچون آمفتامین، شیشه و کوکائین)
تنباکو
مواد دیگر که اعتیاد آور هستند.
چگونه به یک فرد دارای اعتیاد به مواد مخدر کمک کنیم؟
معمولا افرادی که اعتیاد به مواد مخدر دارند، مشکل و بیماری خود را انکار می کنند و در رابطه با آن با هیچ کس حتی پزشک هم صحبت نمی کنند زیرا تمایلی به درمان ندارند. در این مواقع، مداخله یکی از آشنایان یا دوستان می تواند فرصتی برای ایجاد تغییرات قبل از سخت تر و حادتر شدن شرایط، فراهم آورد و فرد را برای درمان و پذیرش کمک توسط پزشک، با انگیزه سازد. این مداخله و صحبت با فرد بیمار، باید به دقت و برنامه ریزی شده انجام شود. در طول مداخله، این افراد با یکدیگر جمع می شوند تا یک گفت و گوی مستقیم با فرد در مورد عواقب ناشی از اعتیاد داشته باشند و از او بخواهند تا شرایط درمان را بپذیرد.
کلام آخر
اعتیاد نوعی اختلال در سیستم عصبی انسان است که عوامل زیادی از فیزیولوژیک تا مسائل اجتماعی در آن دخیل هستند. همچنین می توان گفت که مخدرها قسمتی از مغز که مسئول ترشح مواد طبیعی و مسئول احساسات فرد است را به مرور زمان از کار می اندازد و به همین دلیل، شخص برای تسکین یا دست یافتن به شادی و لذت مجبور به مصرف دوباره مواد خواهد شد و به مرور به این مواد اعتیاد پیدا می کند.
ما در این مقاله سعی کردیم مطالب مفیدی در رابطه با این موضوع در اختیار شما قرار دهیم. از این که تا پایان مقاله همراه ما بودید از شما بسیار سپاس گزاریم. برای دریافت اطلاعات بیشتر و یا داشتن هر گونه پیشنهاد یا انتقادی می توانید نظرات خود را از طریق سایت روانشناستو یا ravanshenaseto.com با ما در میان بگذارید.