عصب کشی دندان یکی از درمان های بسیار شایع در مطب های دندانپزشکی است. مراقبت های بعد از عصب کشی دندان اهمیت زیادی در درمان درست دندان دارد. پس برای آنکه درمان دندان شما به خوبی انجام شود باید این مراقبت ها را جدی بگیرید. همچنین لازم است بدانید که آگاهی از مراقبت های بعد از عصب کشی باعث می شود نتیجه خوبی کسب کنید و حس خوشایند بعد از درمان را تجربه کنید. قبل از اینکه با مراقبت های بعد از عصب کشی دندان آشنا شوید، می خواهیم به طور مختصر مراحل عصب کشی دندان را شرح دهیم. عصب کشی برای ترمیم قسمت ریشه دندان انجام می گردد و بسیار حساس است. اگر شما هنگام خوردن غذاهای مختلف (چه سرد و چه گرم) دندانتان درد می گیرد احتمالاً به عصب کشی احتیاج دارید.
عصب دندان پر از بافت های عصبی و عروقی است و در ریشه دندان قرار دارد. در این روش درمانی، دندانپزشک دندان آسیب دیده را بی حس می کند. سپس با استفاده از ابزارهای مخصوص، به داخل دندان دسترسی پیدا کرده و عصب دندان را خارج می کند. بعد از اینکه دندانپزشک عصب را از دندان خارج کرد، باید مجرای ریشه ها کاملاً تمیز و ضدعفونی شوند. سپس دندانپزشک دندان را با ماده ای به نام گوتاپرکا پر می کند. پر کردن ریشه باعث می شود دندان محکم شود. بعد از انجام عصب کشی برای آنکه استحکام دندان حفظ شود و مواد داخل ریشه با گذشت زمان نریزد، دندان باید روکش شود. روکش از دندان ترمیم شده به خوبی محافظت می کند.
عصب کشی دندان
بعد از انجام عصب کشی دهان و دندان ها چه شرایطی دارند؟
تزریق داروی بی حسی پیش از انجام عصب کشی دندان برای این است که بیمار هیچ دردی را حس نکند. با این حال ممکن است بیمار حین فرآیند عصب کشی دردهای خفیفی را تجربه کند. یکی از کارهایی که دندانپزشک برای مراقبت های بعد از عصب کشی دندان به بیمار توصیه می کند، مصرف دارو و یا مسکن است. پس از آنکه تاثیر داروی بی حسی از بین رفت، احتمالاً بیمار کمی احساس درد می کند. علاوه بر این، ممکن است بیمار چند روز اول بعد از ترمیم احساس کند چیزی اضافه در دهان اوست. به خاطر داشته باشید که درد بعد از عصب کشی دندان تا چند روز اول طبیعی است؛ اما اگر این دردها ادامه داشت، حتماً این موضوع را با دندانپزشک خود مطرح کنید.
به دلیل اینکه حین فرآیند عصب کشی دهان بیمار مدت زیادی باز است، ممکن است لب ها ترک بخورند یا زخم شوند. استفاده از بالم لب یا ویتامین A-D از مراقبت های بعد از عصب کشی دندان محسوب می گردد. همچنین دهان بیمار یا دندان های اطراف نیز ممکن است تحت تاثیر داروی بی حسی قرار بگیرند. در برخی موارد عصب کشی دندان با پانسمان همراه است. این پانسمان ممکن است تا حدی از بین برود یا از دندان خارج شود. خارج شدن مقداری از آن پانسمان مشکلی ایجاد نمی کند؛ اما اگر پانسمان به طور کامل از محل خود خارج شد، دندانپزشک خود را از این موضوع مطلع کنید. دندانپزشک پس از انجام این روش درمانی، مراقبت های بعد از عصب کشی دندان را برای بیمار خود شرح می دهند تا عوارض عصب کشی به حداقل میزان خود برسد.
ترمیم دندان آسیب دیده با عصب کشی
درباره مراقبت های بعد از عصب کشی دندان بیشتر بدانید
آشنایی با مراقبت های بعد از عصب کشی دندان برای اینکه دوره نقاهت را به خوبی پشت سر بگذارید، لازم است. اولین نکته ای که برای مراقبت های بعد از عصب کشی دندان توصیه می شود، این است که تا رفع بی حسی کامل تا چند ساعت غذا نخورید. هنگام جویدن غذا ممکن است تحت تاثیر داروی بی حسی زبان یا لب های خود را گاز بگیرید. تاکید می شود که بعد از عصب کشی از نخ دندان و یا خلال دندان استفاده نکنید. مخصوصاً در مواردی که عصب کشی با پانسمان همراه است. تا چند روز پس از عصب کشی از جویدن مواد غذایی چسبناک یا آدامس خودداری کنید. اگر تکه هایی از مواد ترمیم کننده را در دهان خود حس کردید، نگران نباشید و دهان خود را بشویید. وجود این تکه ها تا حدی طبیعی است و مشکلی ایجاد نمی کند.
پس از رفع اثر بی حسی، اگر احساس کردید مواد روی دندان ترمیم شده بلند است نسبت به رفع آن اقدام کنید؛ چرا که این موضوع می تواند باعث شکستگی دندان شما شود. رعایت بهداشت دهان و دندان ها از دیگر مراقبت های بعد از عصب کشی دندان می باشد. بهتر است هر 6 تا 12 ماه یکبار به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید تا دندانپزشک وضعیت دندان عصب کشی شده و دیگر دندان ها را بررسی کند. گاهی اوقات لازم است دندان عصب کشی شده نیز مجدد ترمیم شود. در کل ترمیم دندان ها برای حفظ آنها بهتر از کشیدن دندان هاست.
نکاتی برای مراقبت های بعد از روکش دندان
مراقبت های بعد از عصب کشی دندان از اهمیت زیادی برخوردار است. در هر حال دندانپزشک و خود بیمار همواره سعی در حفظ دندان دارند. از کارهایی که دندانپزشک پس از عصب کشی به بیمار توصیه می کند، روکش کردن دندان ترمیم شده است. روکش، کل سطح دندان را تا خط لثه می پوشاند و دندان را از آسیب دیدگی مجدد حفظ می کند و همچنین ظاهر زیبایی به دندان می بخشد. روکش دندان جنس های مختلفی دارد؛ اما طول عمر آنها به مراقبت و نگهداری درست بیمار بستگی دارد. مرتب مسواک زدن و استفاده از دهان شویه بهترین روش حفظ روکش دندان می باشد. بنابراین، برای حفظ دندان باید مراقبت های بعد از روکش دندان را هم جدی گرفت.
کلینیک تخصصی دندانپزشکی لبخند درمان
کلینیک تخصصی لبخند درمان به صورت شبانه روزی آماده خدمت رسانی به شماست. دندانپزشکان کلینیک تخصصی لبخند درمان تمام مراقبت های بعد از عصب کشی دندان را برای بیماران خود شرح می دهند. شما می توانید در هر ساعتی از شبانه روز به کلینیک تخصصی دندانپزشکی لبخند درمان مراجعه کنید و دردهای دندانی ناشی از آسیب دیدگی عصب خود را برطرف کنید. دندانپزشکی شبانه روزی لبخند درمان بهترین دندان پزشکی در غرب تهران، صادقیه و پونک می باشد. همچنین برای آشنایی با دیگر خدمات این کلینیک مجهز از صفحات دیگر سایت ferdos-clinic.com دیدن کنید.