واضح آرشیو وب فارسی:: آیا ایمپلنت دائمی است؟
همه ما می دانیم که دندان های از دست رفته نیاز به یک جایگزین قابل اعتماد و طولانی مدت دارند. به جز این، از دست دادن دندان علاوه بر از بین بردن زیبایی، بر زندگی روزمره افراد تاثیر گذاشته و از این رو افراد به دنبال یک راه حل دائمی برمی آیند.
کاشت دندان گزینه ای عالی است که میتواند ظاهر و عملکرد لبخند زیبایی را برای سالهای طولانی تضمین نماید. اما آیا ایمپلنت دندان دائمی است؟ رشته دندانپزشکی به طور مداوم در طول زمان بهبود می یابد تا به بیماران مراقبت های بهتر و راه حلهای طبیعی تری برای جایگزینی یا ترمیم دندان ارائه دهد.
پس در پاسخ به سوال فوق باید اذعان داشت که ایمپلنت های دندان از هر جایگزین دیگری ماندگاری بهتری دارند. در ادامه مطلب بیشتر در مورد ماندگاری کاشت دندان توضیح خواهیم داد تا بتوانید تصمیمی آگاهانه در مورد این راه حل بگیرید.
میزان موفقیت ایمپلنت های دندان
میزان موفقیت کلی بسیاری از ایمپلنت هایی که برای اولین بار توسط یک متخصص ماهر و با تجربه نصب شوند، بالای 95 درصد است. با توجه به گزینه های جایگزین، پروتزهای بدون لنگر یا پل های ثابت بالقوه آسیب رسان بوده اما ایمپلنت راه حل دائمی تری را به بیماران ارائه می دهد.
در حقیقت، فناوری جدید، مواد و روش های درمانی، ایمپلنت دندان را به گزینه ای عالی برای هر کسی که نیاز به جایگزینی دندان های از دست رفته دارد تبدیل می کند. هرچند قیمت ایمپلنت دندان نسبت به سایر جایگزین ها بالاتر است اما از مزایای بیشتری نسبت به آنها برخوردار می باشد.
علل شکست ایمپلنت دندان
ایمپلنت های دندان در صورت مراقبت صحیح یک راه حل دائمی بوده و میزان موفقیت قابل توجهی دارند. اما برخی از آنها نیز متاسفانه با شکست یا نارسائی مواجه می شوند. علت نارسائی کاشت دندان عمدتا شامل موارد زیر است:
نارسائی کوتاه مدت ایمپلنت دندان معمولا به دلیل مشکل در ترمیم استخوان اطراف ایمپلنت تیتانیوم است. Osseointegration یا پیوند استخوان عبارت است از ادغام مناسب ایمپلنت با استخوان بیمار. گاهی اوقات این اتفاق نمی افتد و ایمپلنت یکپارچه نمی شود.
در نهایت این نارسایی می تواند ناشی از تعدادی از عوامل از جمله تراکم استخوان پایین، دیابت کنترل نشده و سیگار کشیدن باشد. علائم آن نیز می توانند شامل تحرک ایمپلنت، درد و خونریزی باشند.
شکست طولانی مدت ایمپلنت دندان نیز پس از ادغام ایمپلنت با استخوان و بهبود فک رخ می دهد و شایع ترین علت آن پری ایمپلنتیت نام دارد. این وضعیت عفونت مزمن لثه بوده و علائم آن شامل ناراحتی، عفونت و خونریزی می باشند.
درمان شکست کوتاه مدت اغلب شامل ترمیم محل جراحی با پیوند استخوان، انتظار برای بهبود استخوان و سپس جایگزینی ایمپلنت دندان است. درمان پری ایمپلنتیت نیز بسته به علت و شدت آن متفاوت خواهد بود. برای مثال تمیز کردن مکرر، تغییر در روال بهداشتی، مصرف آنتی بیوتیک، جراحی یا ترکیبی از درمان ها. با ایمپلنت دیجیتال دیگر نگران اجرای دقیق ایمپلنت نباشید.
جمع بندی
بهترین راه برای اطمینان از ماندگاری و دائمی بودن ایمپلنت های دندان، مراقبت از آنها است. شما باید دو بار در سال برای معاینه و تمیز کردن دندان ها به دندانپزشک مراجعه نمایید. این مراجعات منظم به متخصص کمک خواهد نمود تا تشخیص دهد که آیا با دندان های دیگر خود مشکل دارید و قبل از اینکه مشکلات باعث از دست دادن دندان های بیشتری شود، آنها را برطرف کند.
اگر شما نیز یک یا چند دندان از دست داده اید، می توانید به یک مرکز تخصصی ایمپلنت مراجعه نمایید تا دندانپزشک پس از مشاوره به شما بگوید که آیا ایمپلنت دندان برای شما بهترین گزینه است یا خیر. در نهایت خودتان متوجه خواهید شد که پاسخ آیا ایمپلنت دائمی است یک بله قاطع بوده و می توانید با مراقبت های صحیح در هزینه و زمان خود نیز صرفه جویی کنید.