واضح آرشیو وب فارسی:: درد یکی از شایع ترین علائم مشکلات استخوان و مفاصل است. در واقع، اکثر افرادی که به متخصصین ارتوپدی کلینیک ارتوپدی دکتر احمد مراجعه می کنند از درد استخوان یا مفاصل رنج می برند. به عنوان مثال، میتوان در مورد درد در بازوها، کمر، پاها و غیره صحبت کرد. همچنین تعداد زیادی از مراجعات به پزشکان ارتوپد مربوط به التهاب مفاصل است و احتمال تورم قسمت های مختلف بدن (زانو، مفاصل ران، مهره های کمر، مهره های گردن و ...) وجود دارد.
درد در مفاصل چگونه است؟
در صورت درد مفاصل مراجعه به پزشک ارتوپد ضروری است. درد مفاصل یکی از مشکلات رایج جامعه مدرن است. این بیماری کارایی فرد را در انجام فعالیت های روزمره کاهش می دهد. از گذشته تا به حال، درد مفاصل در میان افراد مسن شایعتر بود اما امروزه به دلیل شیوه نادرست زندگی، سن مبتلایان به این بیماری ها کاهش یافته و حتی به 20 سال نیز رسیده است.
مفصل جایی است که دو استخوان با هم حرکت می کنند. مفاصل شامل غضروف، استخوان ها، تاندون ها، مفاصل و ماهیچه ها هستند. هر گونه مشکل در اجزای ذکر شده در بالا باعث درد مفاصل می شود و درد مفاصل بسته به شدت آسیب از خفیف تا شدید متغیر است. درد مفاصل دائمی نیست و در حین فعالیت های خاصی رخ می دهد اما درد شدید حتی در هنگام خواب برای افراد مشکل ساز است.
عوامل مختلفی می توانند باعث درد مفاصل شوند. مهمترین قدم در درمان این دردها، تعیین علت آن است. جراح ارتوپد وضعیت فرد را ارزیابی می کند و از آزمایشات پزشکی برای شناسایی علت درد استفاده می کند. مهمترین علت درد مفاصل ساییدگی غضروف مفصلی است. سایر عوامل موثر در درد مفاصل شکستگی، دررفتگی مفصل یا بیماری است. بیماری های مرتبط با درد مفاصل عبارتند از:
فیبرومیالژیا (درد استخوان همراه با خستگی، خلق و خو، خواب و مشکلات حافظه)
راشیتیسم یا ریکتز (ضعف و حساس شدن استخوان در کودکان به دلیل کمبود ویتامین D)
اسپوندیلیت آنکیلوزان (التهاب مزمن مهره های نخاعی)
آرتریت (آرتریت ناشی از باکتری گنوکوکی یا عفونت)
بیماری لایم (آرتریت ناشی از باکتری بورلیوز لایم)
نقرس (التهاب مفاصل ناشی از تجمع اسید اوریک در بدن)
نکروز یا مرگ بافت استخوانی در ناحیه مفصل
سرطان خون یا سرطان مغز استخوان
آرتریت روماتوئید (آرتریت جوانان)
تاندونیت
آسیب مفاصل یا آرتریت
کم کاری تیروئید
مصرف دارو
روماتیسم
استرس زیاد
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که درد در استخوانها به چه صورت است؟ باید بدانید که درد استخوان کمتر از درد مفاصل است. منشأ این درد ممکن است استخوانی یا غیر استخوانی باشد. به عنوان مثال، تحریک اعصاب حسی باعث ایجاد درد در جای دیگری می شود و دلیل این امر اشتباه در تفسیر مغز از محل درد است. درد غیر استخوانی ناشی از این مشکل است و عوامل متعددی در ایجاد درد استخوان نقش دارند. در مرحله اول، متخصص ارتوپدی سعی می کند علت درد را تشخیص دهد. زیرا نحوه برخورد با هر کدام با دیگری متفاوت است. عوامل مرتبط با فردی که از درد استخوان رنج می برد:
عفونت استخوان یا استئومیلیت
پوکی استخوان (ضعف استخوان)
خونریزی داخل استخوا، تشخیص داده شده توسط MRI
شکستگی (تشخیص با اشعه ایکس ساده)
شکستگی مویی استخوان (تشخیص با سی تی اسکن)
ضربه و صدمات استخوانی (تصادف، ورزش، حوادث صنعتی و غیره)
استئومالاسی( کمبود کلسیم و ویتامین D)
سرطان خون یا سرطان استخوان اولیه و ثانویه (متاستاز سرطان از سایر بخشهای بدن)
اختلالات خون رسانی به استخوان (مانند انسداد مویرگ هایی که خون را به استخوان می رسانند در کم خونی داسی)
ارتوپدی شاخه ای از پزشکی یا جراحی است که به سیستم حرکتی بدن می پردازد. مراجعه به متخصص ارتوپدی در برخی موارد مانند درد مفاصل و التهاب یا درد استخوان ضروری است. زیرا می تواند نشانه یک بیماری جدی در فرد باشد. به عنوان مثال، بسیاری از بیماری های خود ایمنی با التهاب و درد شدید مفاصل همراه هستند. این التهاب معمولاً به صورت تورم، خشکی، سفتی، قرمزی و گرمی مفاصل ظاهر می شود. در صورت داشتن علائم غیرطبیعی و طبیعی ارتوپدی می توانید جهت تشخیص و درمان به کلینیک ارتوپدی دکتر احمد، مراجعه نمایید.