تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى از شما حق ندارد از هيچ يك از يارانم چيزى به من بگويد؛ زيرا دوست دارم در حال...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829288833




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خط قرمزهای خود را در مذاکره مشخص کنید!


واضح آرشیو وب فارسی::

تاکنون به ذهن‌تان خطور کرده که حرف زدن عادی با اطرافیان‌تان، نوعی از مذاکره است؟ آیا می‌دانید که شما حتی در طول روز با خودتان هم مذاکره می‌کنید؟ چندبار تصمیم گرفته‌اید که سحرخیز باشید؟ این تصمیم‌گیری‌ها نوعی از مذاکره هستند. در دنیای امروز با وجود تمامی شلوغی‌ها، بازهم انسان‌ها به روش‌های مختلف با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. درواقع این ارتباطات است که حرف اول را می‌زند. شما حتی برای ساده‌ترین امور زندگی‌تان به ارتباط اجتماعی نیاز دارید. اما مسئله اینجاست؛ در نظر گرفتن خط قرمزهای مذاکره یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت در این راه است.

اصطلاح خط قرمز یا همان نقطه ترک مذاکره یکی از کلیدی‌ترین و پایه‌ترین اصطلاحات در  فنون مذاکره به حساب می‌آید. شاید همه ما تقریبا از این اصطلاح استفاده کرده و معنا و ساختار آن را بدانیم. اما بکارگیری صحیح آن چیزی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن عبور کرد. برای اینکه بتوانید خط قرمزهای خود را در مذاکره مشخص کنید، برای اینکه مذاکره موثرتر و نتیجه‌بخش‌تری داشته باشید و برای اینکه در آموزش تکنیک‌های مذاکره موفق‌تر عمل کنید، توصیه داریم در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. در نظر داریم توضیحاتی را در این زمینه خدمت شما ارائه دهیم.

منظور از خط قرمزهای مذاکره چیست؟

نقطه ترک مذاکره یا همان خط قرمزهای مذاکره دقیقا همان چیزی‌ست که اگر در مذاکره به آن برسیم، دیگر حاضر به ادامه آن مذاکره نخواهیم بود. حتی یک گام کوچک هم عقب‌نشینی نخواهیم کرد.

نقطه ترک مذاکره را می‌توان؛ کفِ انتظارات ما از یک مذاکره دانست.

در برخی موارد اگر مذاکره بر سر قیمت یک محصول یا حتی قرارداد و یا حتی پول باشد، از اصلاح کف قیمت ( Reservation Price ) استفاده می‌کنند. مطمئنا بارها این اصطلاح را شنیده‌اید.  

چندبار در دام خط قرمزهای طرف مقابل خود در یک مذاکره اسیر شده‌اید؟ تاکنون چندبار برای خرید اقدام کرده‌اید و با جمله قیمت مقطوع است، مواجه شده‌اید؟ باید بدانید در چنین شرایطی طرف مقابل خط قرمزهایی را برای خود مشخص کرده و حاضر به عقب‌نشینی از آن نیست. پس لازم است شما نیز خط قرمزهایی را در نظر بگیرید.

انواع خط قرمزها در مذاکره کدام‌اند؟

هرچند نمی‌توان تقسیم‌بندی مطلق و قطعی را برای تمام خطوط قرمز در مذاکره ارائه نمود. اما سه نوع خط قرمز در مذاکره وجود دارد که تمامی ما حداقل برای یکبار هم که شده با آن روبرو شده‌ایم:

· خط قرمز در موضوعات مذاکره

· خط قرمز درباره اصول و ارزش‌ها

· خط قرمزهای فرآیندی

اگر در نظر دارید تا ساده‌ترین نوع از خط قرمزهای یک مذاکره را اعمال کنید، محدودیت روی موضوعات مذاکره است. به عنوان مثال؛ شما حاضر نیستید مغازه‌تان را حتی یک ریال پایین‌تر از هشتصد میلیون تومان بفروشید. یا اینکه مذاکره‌های مرتبط با مشارکت در یک کسب‌وکار را تحت هیچ شرایطی به کمتر از 40 درصد سهام نرسانده و قبول نکنید. این روزها حتی مذاکره بر روی ارزش‌ها، پای خط قرمز و نقطه ترک را نیز به آن کشانده

است. تاکنون چندبار به شما سفر کاری پیشنهاد شده و شما به واسطه ارزش‌هایی که برای خود در نظر گرفته‌اید، پیشنهاد را رد کرده و حتی حاضر به مذاکره هم نبوده‌اید؟

مذاکره فرآیندی البته کمی متفاوت است. به عنوان مثال؛ شما دو ساعت به بحث و مجادله با طرف مقابل می‌پردازید اما همچنان به نتیجه نرسیده‌اید. در نتیجه می‌گویید؛ من برای چنین مذاکره‌ای، همین مقدار زمان در نظر گرفته بودم و حتی حاضر نیستم یک دقیقه دیگر درباره این موضوع صحبت کنم. پس اگر همین الان قراردادی را به امضا نرسانیم، من مجبورم جلسه را ترک کنم.

تاکنون از کدام یک از خط قرمزهای موجود در مذاکره استفاده کرده‌اید؟ شاید کمی سخت باشد اما اهمیت و تاثیری که از خود به جای می‌گذارد، چیزی نیست که بتوان به سادگی از آن گذشت.

چرا مدرس فنون مذاکره به تعیین خط قرمز تاکید دارد؟

اگر پای صحبت مدرس فنون مذاکره بنشینید، قطعا به شما می‌گوید؛ مذاکره تنها راه مسالمت آمیز برای رسیدن به دستاوردهای مشخص شده است. چه بسا که از این طریق قادر به تامین منافع مورد نیاز خود نیز خواهید بود. اما در عمل شرایط کمی متفاوت است. فضای مذاکره به یک فضای هیجانی تبدیل خواهد شد و دو طرف چنان درگیر عملیات و فرآیند مذاکره می‌شوند که در برخی موارد هدف اصلی فراموش شده و این احساس که مهم‌ترین هدف دستیابی به توافق است، غالب می‌شود.

اما مسئله دقیقا همینجاست؛ اینکه در برخی موارد بی‌نتیجه ماندن یک مذاکره، بسیار بهتر از به توافق رسیدن بر سر یک نتیجه نامطلوب است. باید قبول کنید اصلی‌ترین دلیل

مذاکره، رسیدن به دستاورد مطلوب و یا حداقل دستاوردی مقبول است. نه اینکه به هر شکلی به توافق برسید. چه بسا که این توافق می‌تواند شما را به سمت نابودی بکشاند.

هر چند در این بخش شما باید بحث خط قرمزهای مذاکره را جدا بدانید.

گاهی ممکن است شما در خط قرمزهای ارزش محور، از رسیدن به یک نتیجه مطلوب باز بمانید. اما در بلند مدت، جایگاه و موقعیت بهتری را بدست آورده و حتی برند شخصی خودتان را حفظ کنید. از طرفی در خط قرمزهای فرآیندی که از آن به عنوان نوعی تاکتیک مذاکراتی نیز یاد می‌شود و حتی در برخی از دوره‌ آموزش مذاکره به عنوان یک استراتژی، به آن تاکید می‌شود، اصلی‌ترین هدف، تحت فشار قرار دادن طرف مقابل است.

در چه شرایطی باید مذاکره را ترک ‌کنید؟

با این تفاسیر آیا زمان ترک مذاکره را دانستید؟ یک مذاکره‌کننده حرفه‌اید باید دقیقا بداند خط قرمزهای خود کجاست و چه زمانی باید یک مذاکره را ترک کند. زیرا ادامه دادن به آن چیزی جز شکست را به همراه نمی‌آورد. به خاطر بسپارید که قبل از شروع یک مذاکره شما باید خط قرمزهای‌تان را مشخص کنید. باید بدانید در چه شرایطی دیگر حاضر به ادامه دادن بحث نخواهید بود. آیا فرصت‌های پیش‌ روی شما با بحث درباره موضوعات متفرقه در حال از بین رفتن است؟ آیا مذاکره پیش رو، منجر به از دست دادن منافع بسیار زیادی شده و حتی پیروزی در آن نمیتواند به نفع شما باشد؟

خط قرمزهای مذاکره یک نقطه است یا یک محدوده؟

اجازه دهید پاسخ این سوال را همراه با مثالی واضح، بیان کنیم.

فرض کنید ماشین خود را حتی یک ریال بالاتر از 200 میلیون تومان نمی‌فروشید. آیا باید بگوییم محدوده شما 200 تا 210 میلیون تومان است یا خط قرمز شما؟

اکثریت افراد از اینکه یک خط قرمز شفاف برای مذاکرات خود در نظر بگیرند، واهمه دارند. آنها بر این عقیده‌اند؛ تعریف یک محدوده، آنها را از یک چالش رها می‌کند. این درواقع یک باور غلط است. شاید در کوتاه مدت جواب دهد اما در بلند مدت، دامن گیر شما خواهد بود.

زمانی که یک خط قرمز برای مذاکرات‌تان انتخاب می‌کنید، تاثیر آن را در بلند مدت می‌بینید. از طرفی کمک می‌کند تا قاطع‌تر در مذاکرات رفتار کنید. وطرف مقابل هم، به احتمال زیاد این را از رفتار و موضع‌گیری‌های شما حس خواهد کرد. بنابراین احتمال امتیازخواهی او (خصوصاً اگر منصفانه نباشد) کاهش خواهد یافت.

نتیجه گیری

در این مقاله تلاش کردیم تا خط قرمزها و نقطه ترک مذاکره را به طور واضح برای شما شرح دهیم. حال می‌دانید منظور از نقطه ترک مذاکره چیست، چگونه باید آن را تعیین

کنید، و حتی اینکه یک مذاکره را در چه شرایطی به اتمام برسانید. همچنین نسبت به چرایی اهمیت آن پی بردید. با این تفاسیر فکر می‌کنید، قادر به استفاده از آن در شرایط یک مذاکره واقعی هستید؟ چه بسا که دوره‌ها و پکیج های آموزش مذاکره توسط برترین مدرس فنون مذاکره می‌تواند در این مسیر به شما کمک کند. برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می‌کنیم به بخش تماس باما مراجعه کنید. 





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1607]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


سبک زندگی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن