واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: هیس! سلبریتیهای موج سوار به کار بازگشتند
جاذبه حضور در جشنواره فیلم فجر، توانست اتحاد نیمبندی که بر سر تحریم این جشنواره به وجود آمده بود را شکست دهد.
جهان نیوز: پس از ماجرای سقوط هواپیمای اوکراینی به دلیل خطای انسانی رخ داده توسط پدافند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تعدادی از سلبریتی ها با تحریم جشنواره فجر و برخی مجریان رسانه ملی با خداحافظی از تلویزیون تلاش کردند تا با ادعای «در کنار مردم بودن»(!) از این واقعه تلخ موج سواری مورد نظرشان را انجام دهند.
بر پایه گزارش روزنامه جوان، جاذبه حضور در جشنواره فیلم فجر، توانست اتحاد نیمبندی که بر سر تحریم این جشنواره به وجود آمده بود را شکست دهد. همان طور که ابراهیم داروغهزاده دبیر سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر مدعی شده بود تحریمها فقط یک غلیان احساسات بوده، تکاپوی بازگشت به جشنواره از سوی برخی از تحریمکنندگان نشان داد که سوءاستفاده از احساسات هنرمندان چندان بادوام نخواهد بود.
تحریمکنندگان مردم را به فجر دعوت میکنند!
داروغهزاده گفته بود: «تاکنون چند نفر از سینماگران اعلام کردهاند در جشن شرکت نمیکنند که ما هم برنامهای برای جشن نداریم. به نظر میرسد تحریم جشنواره فجر بیشتر یک جو رسانهای بوده است.» حالا هم کسانی که تا دیروز میگفتند نباید در جشنواره فجر شرکت کرد، در شبکههای اجتماعی به دنبال دعوت مردم به تماشای فیلمهایشان در این جشنواره هستند. هانیه توسلی و پیمان معادی از جمله سلبریتیهایی بودند که در پی مشخص شدن علل سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی، اعلام کردند سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر را تحریم خواهند کرد. حالا همزمان با آغاز جشنواره فیلم فجر شاهد هستیم که این سلبریتیها با انتشار پوستر فیلمهایی که در آن ایفای نقش کردهاند، مردم را به تماشای فیلمها در جشنواره تشویق میکنند.
بازگشت به دوران پیش از تحریم و دعوت از مردم برای حضور در جشنواره نشان میدهد که تحریمکنندگان از برنامهای که برخی پیش پای آنها چیده بودند باخبر شده و موضع خود را جدا کردهاند.
دعوتکننده به تحریم سر از «جِم» درآورد
در پشت صحنه فضاسازی برای تحریم جشنواره فیلم فجر نام یک منتقد سینمایی به چشم میخورد؛ شخصی که سالها به عنوان مجری و منتقد جلسات نقد و بررسی فیلمهای جشنواره فجر از این جشنواره پول گرفته و حالا با خروج از کشور برای رسیدن به اهداف سیاسی به دنبال کمپین تحریم فجر بود. گفته میشود امیر پوریا که این روزها در خارج از کشور به سر میبرد نقش پررنگی در تحریک بازیگران و کارگردانان سینما برای تحریم جشنواره فجر داشته است. او به اذعان بعضی از دوستان و نزدیکانش در ترکیه بود و هنوز هم در این کشور به سر میبرد. همان زمان هم خبرهایی به گوش میرسید که پوریا در حال نهایی کردن توافق خود برای پیوستن به شبکه ماهوارهای سعودی ایراناینترنشنال است. شنیدهها همچنین از روی آنتن رفتن یک برنامه سینمایی با محوریت او در این شبکه ماهوارهای حکایت میکرد؛ برنامهای که بر حسب بعضی شنیدهها قرار است تحت عنوان «کات» روی آنتن برود و سینما را دستمایه تولید تلویزیونی قرار دهد. همکاری این منتقد با شبکه سعودی ایران اینترنشنال در ادامه روند جذب چهرههای داخلی برای همکاری با این شبکه ماهوارهای است. «تابناک» مینویسد: «پوریا به تازگی با شبکه ایران اینترنشنال وابسته به خاندان سعودی همکاریاش را آغاز کرده و دور از انتظار نیست که در آینده نزدیک به بریتانیا انتقال داده شود تا برنامه سینمایی را برای این شبکه راهاندازی کند.»
مجری سابق «هفت» به تلویزیون بازگشت
رضا رشیدپور که در روزهای بعد از سقوط هواپیمای اوکراینی در یک پیام دوپهلو اعلام کرده بود در کنار مردم میماند، دوباره قرار است برنامهای تلویزیونی را در شبکه ۳ سیما روی آنتن بفرستد. روابط عمومی شبکه ۳ اعلام کرد برنامه «اتفاق» با اجرای رضا رشیدپور روی آنتن شبکه ۳ میرود و به موضوعاتی در حوزههای علمی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و ورزشی با حضور چهرههای مطرح هر کدام از این حوزه میپردازد. این برنامه با حضور بیش از ۵۰۰تماشاگر روایت خواهد شد. همچنین در این برنامه میتوان منتظر هر اتفاقی از جمله مناظره، گفتگو، بازنمایی اتفاقات شگفتانگیز دنیای علم و... بود. رشیدپور سابقه اجرای یک دوره کوتاهمدت برنامه «هفت» را در شبکه ۳ سیما داشته است.
حمله به قوه قضائیه و نمایش تصاویری سیاه از زنان
در همین باره روزنامه کیهان در گزارشی نوشت: در نخستین روز از برگزاری این جشنواره، طی مراسمی، کمکهای جشنواره به سیلزدگان سیستان و بلوچستان در قالب کاروان مهر اعطا شد. این کمکها حاصل هزینه مراسم افتتاحیه جشنواره و کمکهای برخی از سینماگران است.
برخلاف تبلیغات صورتگرفته توسط رسانههای معاند و به ویژه بیبیسی درباره تحریم جشنواره فجر، همه عوامل و بازیگران فیلمها در جشنواره و نشست فیلمها حضور مییابند.
اما در کنار این کار مثبت در روز اول جشنواره، شاهد نمایش آثاری بودیم که موجب ناامیدی شدند. «سه کام حبس»، «قصیده گاو سفید» و «عامهپسند» به خاطر ضعف مفرط روایی و هنری، با انتقاد کارشناسان و اهالی رسانه مواجه شدند. به گونهای که اغلب منتقدان از طیفها و نشریات مختلف، به این سه فیلم، نمره بیارزش و در بهترین حالت، نمره ضعیف دادند.
اما علاوه بر ضعف ساختاری، باید به ویژگیهای محتوایی مشترک این سه فیلم پرداخت. هر سه فیلم، در کنار نمایش اغراقآمیز معضلات اجتماعی، زنان را قربانی جامعه و حکومت ایران معرفی میکنند. همچنین در سه فیلم مذکور، تاکید و اصرار زیادی بر مصرف سیگار و قلیان از سوی زنان میشود.
همچنین فیلم «قصیده گاو سفید» به طور آشکار بیانیهای شعارزده علیه حکم الهی قصاص است. این فیلم همچنین علیه قوه قضائیه است و به سیاهنمایی علیه این بخش از حاکمیت میپردازد.
نکته قابل توجه این است که در فیلم «عامهپسند» که بهتر بود «عوامفریب» نیز نام بگیرد، باز هم قوه قضائیه هدف هجمه قرار گرفته است.
به نظر میرسد که بخشی از دستورالعمل جدید اتاقهای فکر برخی از جریانهای سیاسی به فیلمسازان وابسته به خود، حمله به قوه قضائیه و بازنمایی تصویری سیاه از زنان باشد.
دوشنبه, 14 بهمن 1398 ساعت 15:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]