واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
آرامش در میان هیاهو
بازار بزرگ ایران؛ فراخوانی مهربانانه برای خانوادههای ایرانی
ساختاری ریشهدار در فرهنگ ایرانی- اسلامی
خانواده در فرهنگ و تاریخ ایران، جایگاهی مهم داشته است. توجه به حفظ و تداوم ساختار خانواده، یک سنت پایدار در فرهنگ ایرانی به شمار میآید که استواری جامعه را در دورههای گوناگون و از پسِ گزندهای روزگار تداوم بخشیده است. بخشی از ماندگاری فرهنگ و جامعه ایران در گذر روزگار پرحادثه این سرزمین، به حضور خانواده در جامعه بستگی داشته است. جامعه ايراني در گذر تاريخ دیرینه این سرزمین همواره، نقشي تاثيرگذار در سرنوشت افراد و جامعه برعهده داشته، كانون همگرایی و همافزایی اعضا به شمار میآمده است. ايرانيان در تاریخ از همینرو به خانواده، حفظ انسجام و پایداری آن اهميت فراوان میدادند. ادوارد پولاك، پزشک اتریشی دربار ناصرالدین شاه قاجار در كتاب «سفرنامه پولاك؛ ایران و ایرانیان» درباره خانوادهدوستي ايرانيان چنين روایت کرده است «سخت به خانواده، به تيره و طايفه خود ميچسبد و هيچ بخت و شوربختي، هيچ فراز و نشيبي وي را از وابستگي به خانواده جدا نميكند». ساختار خانواده ایرانی در این سرزمین در هزاران سال شكل گرفته، در دورههای گوناگون تداوم یافته است.
خانواده و شهر مترقی؛ آرامش، جایی در غرب تهران
شهر مترقی، دستکم در فرهنگ ایرانی- اسلامی، گسترهای از یک سرزمین به شمار میآید که بستری آرام و مناسب برای ساکنان خویش به ویژه خانوادهها فراهم آورده باشد. خانواده، محبوبیتی فراوان میان ایرانیان دارد. کنشهای گوناگون اقتصادی و اجتماعی، از اینرو هنگامی بازتاب و دستاوردی چشمگیر دارند که برپایه چنین نگرشی انجام پذیرند. بازار بزرگ ایران با طراحی دگرگونه، دنیایی تازه پیش روی خانوادههای پایتختنشین و دوستدار تهران میگذارد و راهی به سوی تفاوتها و گوناگونیها میگشاید. تفاوت و تنوع، با در نظر آوردن خانواده در جایگاه ساختار محوری جامعه در ایران، دستاوردی بزرگ در گستره گردشگری و تهرانگردی در گوشه غربی پایتخت است که این مجموعه بزرگ، فرای کارکردها و دستاوردهای گوناگون اقتصادی و تولیدی، برای شهر و خانوادههایش به ارمغان میآورد. «گردش» به معنای حرفهای «توریسم» اما همه آنچه به شمار میآید که در نگاهی از بالا در این رنگینکمان در گوشه غربی تهران میتوان دریافت. وسوسهای که تماشای جاذبههای غیر اقتصادی بازار بزرگ ایران پیش روی میگذارد، موجی از خانوادههای دوستدار گردش و گشتوگذار را بدینسوی میکشاند و این، خود فرای کارکرد و دستاورد اقتصادی در صنعت توریسم، جنبشی در میان گردشگران و تهرانگردان برمیانگیزد. بازار بزرگ ایران، «نخستین»ها و «برترین»ها را با تصویری دگرگونه در صنعت گردشگری به خانوادههایی عرضه میدارد که مشتاقانه «تفاوت»ها را میجویند و دوست میدارند.
خانواده ایرانی و جایگاه آن در منظومه طراحی و اجرای بازار بزرگ ایران، عنصری مهم و تاثیرگذار بوده، از اینرو بخشی مهم از دغدغهها و اندیشههای پایهگذاران و طراحان ایرانمال، برپایه محوریت خانواده و اعضای آن استوار شده است. «گردهمآیی» یک ویژگی مهم در طراحی فضاها و مکانهای این منظومه بزرگ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، هنری و ورزشی به شمار میآید؛ همان ویژگی که در ساختار خانوادههای ایرانی همواره سرچشمه همدلیها و همافزاییها بوده است.
آنچه در رنگینکمان فضاها و مکانهای فرهنگی، تفریحی و اقتصادی بازار بزرگ ایران رخ مینمایاند، جایگاهی ویژه به شمار میآید که برای آسودگی و آرامش خانوادهها هنگام خرید، تفریح، گشتوگذار و گذراندن زمان در نظر آمده است. بازآفرینی باغهای ایرانی، فضاهای تفریحی و سرگرمی، رویکرد جاذبههای گردشگری، طراحی اقتصادی، در کنار بهرهگیری همزمان از ویژگیها و مولفههای روزآمد جهانی و فضاهای فرهنگی و تفریحی متناسب با فرهنگ و هنر ایرانی- اسلامی، محیطی دلانگیز و روحبخش فراروی خانوادههای ایرانی میگذارد تا در فضایی دگرگونه از ساختار شلوغ و پرهیاهوی شهری، مجموعهای برای آسودن و آرمیدن، همزمان با خرید و تفریح بیابند. فضاهای همگانی همچون دریاچه، گالری خودرو، پیست یخ، جاده تندرستی و کلینیک سلامتی؛ فضاهای تفریحی مانند شهربازی، پردیس سینمایی و فضاهای فرهنگی همچون نمارخانهها، مسجد، باغ ماهان، باغ دیدار و باغ کتاب، جاذبههایی به شمار میآیند که طراحان بازار بزرگ ایران، با در نظر آوردن محوریت خانواده در جامعه ایرانی- اسلامی آفریدهاند.
ایرانمال و نگرشی نو به خانوادهمحوری
بازار بزرگ ایران، راهی نو پیش روی خانواده ایرانی میگذارد تا با بهرهگیری از دستاوردهای نوین اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و هنری در یک منظومه بزرگِ برآمده از معماری و هویت ایرانی- اسلامی، گزینهای تازه در زیست روزمرهاش داشته باشد. بازار بزرگ ایران، در غربیترین نقطه تهران و در دامان گسترانیده البرز مهربان، خانوادههای ایرانی را به مهر به سوی خویش میخواند ...
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]