تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس سه خصلت داشته باشد، دنيا و آخرتش سالم مى‏ماند: به خوبى فرمان دهد و خود به آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829356547




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا آنها که سهمشان در اقتصاد بیش از دولت است، مسئولیت نمی پذیرند؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چرا آنها که سهمشان در اقتصاد بیش از دولت است، مسئولیت نمی پذیرند؟
درباره چرایی میل به مهاجرت بخش قابل توجهی از ایرانیان، مقالات متعددی چاپ شده و اظهار نظرهای متفاوتی نیز بیان شده است. در همین هفته‌های اخیر خبرهایی شنیده‌ایم از تقاضای مهاجرت بیش از یک و نیم میلیون نفر برای اقامت در کانادا و استرالیا همین‌طور خبرهایی شنیده‌ایم از خروج سرمایه ۳۴ میلیارد دلاری از کشور.
آفتاب‌‌نیوز : گذشته از درستی یا نادرستی بسیاری از آمارهایی که به مهاجرت نخبگان یا میل به مهاجرت گسترده جوانان اشاره دارد، آنچه که بدون اشاره یا نیاز به استناد به آمار هم عیان است و شاهد مثال نمی‌خواهد، افزایش میل به مهاجرت نزد بسیاری از جوانان است که از جمله آنها بسیاری از نخبگان را هم شامل می‌شود. اما علت آن چیست؟


بی‌تردید اوضاع ایرانیان و سطح زندگی و معیشت آنان نه مصیبت‌بار است و نه فاجعه، نه کسی از گرسنگی می‌میرد و نه شاخص‌های رفاه و برخورداری از مواهب مادی زندگی پایین است. مصرف و نوع مصرف در کشور هم نشان می‌دهد که از بسیاری از کشورها نه فقط مطلوبتر بلکه از متوسط جهانی هم بالاتر است؛ از جمله امید به زندگی افزایش چشمگیری داشته و برخورداری از امکاناتی نظیر بهداشت، درمان، تحصیلات مقدماتی و دانشگاهی، آب، برق، گاز، تلفن، اینترنت، متوسط فضای مسکونی و امکانات زندگی در سطح مطلوبی است و از بسیاری از مردم دنیا بهتر نباشد، کمتر نیست.


  اما مهمترین نکته‌ای که باید بدان اشاره کرد، نگرانی نسبت به آینده و بی‌قراری اجتماعی است که شاید یکی از مهمترین دلایل آن را باید در نادیده انگاشتن مطالبات اصلی مردم و فاصله دغدغه‌های توده مردم با دغدغه‌های مسئولان و دولتمردان و همچنین ابهام و نگرانی نسبت به حل مشکلات با وضع موجود توسط مسئولان در آینده دانست و نکته دیگر مسئولیت ناپذیری و معلوم نبودن علت عدم رفع مشکلات موجود است. نگرانی نسبت به آینده هم معلول نبود اراده کافی برای حل ریشه‌ای مشکلات اساسی کشور و گرفتار کردن جامعه با التهابات و نوسانات گوناگون اجتماعی و اقتصادی است که مسئول پیدایی آن مشخص نیست.


به عنوان مثال هرگاه درباره مشکلات اقتصادی و علت ایجاد آن صحبت می‌شود، می‌گویند فقط۳۰درصد اقتصاد کشور در دست دولت است، لذا دولت نمی‌تواند پاسخگوی مشکلات اقتصادی جامعه باشد و ۷۰درصد اختیار دست دیگران است. دیگران مورد اشاره هم دولت را متهم به فرافکنی می‌کنند و آن‌را بهانه می‌خوانند و در این میان کسی، فردی، جریانی، جناحی و… حاضر نیست مسئولیت وضع موجود را به عهده بگیرد. در حالی که حتی اگر این حرف درست باشد که اختیار دولت محدود است که در مواردی چنین است، همه آنها که بخش دیگر اختیار را در دست دارند، باید مسئولیت خویش را بپذیرند و پاسخگو باشند.




مشکل همین است که مسئول وضع موجود مشخص نیست و همین موجب نومیدی نسبت به آینده هم می‌شود که سپس با این وضع هیچگاه چیزی حل نمی‌شود.


نکته دیگر بیقراری اجتماعی است. جامعه نیازمند آرامش، ثبات نشاط و سلامت روانی است. در کشور اما متاسفانه انگار همه و از جمله رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی‌ در ایجاد و انتقال مشکل و مسأله و تولید خبرهای نگران کننده و تیره و تار نشان دادن آینده مسابقه گذارده‌اند! حتی مقامات و مسئولان کشور هم گاه در مقام اپوزیسیون ظاهر می‌شوند و از بحران‌های بزرگ صحبت می‌کنند. مثلاً از بحران آب صحبت می‌کنیم که درست هم هست و بسیار هم مسأله مهمی است ـ اما کاری برایش نمی‌کنیم. از کمبود بودجه صحبت می‌کنیم اما قدمی برای کاهش هزینه‌ها برنمی‌داریم. از تورم گلایه می‌کنیم و از بیکاری اما آغاز اصلاحات ساختاری در اقتصاد را کلید نمی‌زنیم. از ترافیک، محیط زیست، تولید ملی و… سخن می‌گوییم و از وجود بحران فریاد برمی‌آوریم، اما فقط همین کار را می‌کنیم، ولی راهکاری برایش جستجو نمی‌کنیم و انگار منتظریم تا از کره دیگری عده دیگری بیایند و این مشکلات را حل کنند!


جامعه‌ای که فقط خبرهای بد و نگران کننده می‌شنود و حتی گاه از زبان مسئولان و نخبگان و از رسانه‌ها هم، در میان خبرهای بد و نگران کننده محاصره می‌شود و در عین حال اراده و راهکاری را از زبان متولیان و مسئولان برای حل این بحران‌ها در نمی‌یابد، به طرز آشکاری بیقرار و ناآرام و از آن بدتر ناامید می‌شود. برای این معضل باید فکری کرد. جامعه‌ای که امیدش را از دست بدهد، به شدت آسیب‌پذیر است.
روزنامه اطلاعات 





۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن