تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس وصيت ميت را در كار حج بر عهده بگيرد، نبايد در آن كوتاهى كند، زيرا عقوبت آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829534350




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علائمی که نشان می‌دهد شما دیابت دارید!


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: علائمی که نشان می‌دهد شما دیابت دارید!
دانستن علایم دیابت، می‌تواند به شما در تشخیص زودهنگام بیماری کمک کند، در این مقاله فهرستی از این علایم معرفی شده است.
آفتاب‌‌نیوز : دیابت نوع ۲ نوعی بیماری قندی است که در آن بدن با مشکلات سوخت و ساز گلوکز (قند خون) مواجه شده و نمی‌تواند آن را به انرژی تبدیل کند.


این بیماری شایع قرن ۲۱ در اثر اختلال در عملکرد غده لوزالمعده ایجاد می‌شود که در آن، لوزالمعده توانایی خود را در تولید هورمون انسولین از دست می‌دهد.


علاوه بر این، دیابت در اثر عدم توانایی سلول‌ها در پاسخگویی درست به هورمون انسولین ترشح شده نیز پدید می‌آید. به طور کلی، ۳ نوع دیابت داریم که به ترتیب عبارتند از: دیابت نوع ۱، دیابت نوع ۲ و دیابت بارداری.


دیابت نوع ۱ یا دیابت نوجوانی که جزء دسته بیماری‌های خود ایمنی محسوب می‌شود، زمانی بروز می‌کند که لوزالمعده توانایی خود را در تولید هورمون انسولین از دست می‌دهد.


عواملی که احتمال ابتلا به این نوع دیابت را افزایش می‌دهند شامل وراثت، بیماری‌های ویروسی، آسیب سلول‌های غده لوزالمعده و همچنین کاهش سطح ویتامین D. می‌باشند.


همچنین، دیابت نوع ۲ که شایع‌ترین نوع دیابت است، زمانی پدید می‌آید که غده لوزالمعده قادر به تولید انسولین کافی نباشد.


عوامل اصلی که منجربه ابتلا افراد به این نوع دیابت می‌شوند عبارتند از: بی تحرکی، چاقی، وراثت، بالا رفتن سن، سابقه دیابت‌های بارداری، سندرم تخمدان پلی کیستیک، فشار خون بالا، بالا بودن سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون. علاوه بر این، برخی از زنان بالای ۲۵ سال پس از بارداری و بدون هیچ سابقه دیابت، دچار دیابت بارداری می‌شوند.


این نوع از بیماری قندی هیچ جنبه ارثی نداشته و زنان آفریقایی-آمریکایی تبار، آسیایی و یا هندی-آمریکایی بیش از نژاد‌های دیگر در معرض این اختلال هستند.


به طور کلی، دیابت را بیماری خاموش کشنده نیز می‌نامند؛ زیرا علائم این بیماری طوری است که به راحتی می‌توان از آن چشم پوشی کرد.


از آنجایی که نشانه‌های اولیه این بیماری تخریب کننده چندان مشهود نیستند، بسیاری از افراد حتی نمی‌دانند که به این بیماری مبتلا شده اند.


عدم تشخیص و درمان اولیه می‌تواند عوارض بعدی از قبیل: نارسایی‌های قلبی، آسیب عصبی، تخریب کلیه ها، از بین رفتن چشم ها، تخریب پاها، مشکلات پوستی و حتی عوارض بارداری در زنان باردار مبتلا به این بیماری را به دنبال داشته باشد؛ بنابراین دانستن علایم این بیماری، می‌تواند به شما در تشخیص زودهنگام بیماری دیابت کمک کند. در این مقاله فهرستی از این علایم معرفی شده است.


ادرار بیش از حد


افزایش غیر عادی میزان ادرار یکی از شایع‌ترین نشانه‌های اولیه بیماری دیابت نوع ۱ یا ۲ می‌باشد. زیرا، با افزایش میزان قند خون، کلیه‌ها باید کار بیشتری انجام دهند تا قند اضافی را فیلتر کرده و از بدن خارج کنند.


بنابراین، اگر نصف شب برای تخلیه ادرار از خواب بیدار شدید، این می‌تواند یکی از علائم بروز بیماری قند باشد.


تشنگی زیاد


به دلیل اینکه دیابت، حجم ادرار فرد بیمار را افزایش می‌دهد، شخص آب زیادی از دست داده و در نتیجه دچار تشنگی مفرط می‌گردد.


چنانچه تشنگی بر اثر دیابت باشد، فقط با مصرف آب بیشتر، مشکل حل نمی‌شود. بلکه بیماری فرد باید کنترل شود. بنابراین، اگر مشاهده کردید که مدام تشنه می‌شوید و با آب تشنگی شما برطرف نمی‌شود، ممکن است به دیابت مبتلا شده اید.


گرسنگی مداوم


افراد دیابتی در مقایسه با دیگران، گرسنگی بیشتری را متحمل می‌شوند. آن‌ها مدام این وضعیت را تجربه می‌کنند؛ زیرا، بدن توانایی تبدیل قند به انرژی را از دست داده و سلول‌ها با کمبود انرژی مواجه هستند.


در نتیجه، بدن به صورت خودکار پیغام گرسنگی می‌دهد. از همه بدتر این است که با خوردن غذای بیشتر، گرسنگی رفع نمی‌شود، زیرا ریشه این مشکل که همان دیابت است باید برطرف شود.


البته اختلالاتی همچون افسردگی یا استرس می‌تواند منجر به بروز گرسنگی مفرط نیز شوند؛ بنابراین در صورت مواجه شدن با این وضعیت، حتما به پزشک مراجعه کنید.


روند کند التیام زخم‌ها


بریدگی و زخم‌ها در افراد دیابتی در مقایسه با افراد دیگر، آهسته‌تر برطرف می‌شوند. میزان قند بالا در خون باعث می‌شود تا دیواره رگ‌ها سخت و محکم شود.


در نتیجه، گردش خون به خوبی قبل صورت نگرفته و مسیر حرکت خون باریک‌تر می‌شود؛ بنابراین اکسیژن و خون کمتری به محل آسیب رسیده و زخم‌ها دیرتر التیام می‌یابند.


از طرفی دیگر، جراحت ممکن است به جا‌های دیگر نیز سرایت کرده و موجب عفونت شود.


عفونت‌های پی در پی


بالا بودن میزان قند خون، شخص بیمار را در برابر عفونت‌های دیگر مستعد می‌کند. این عفونت‌ها بیشتر در نواحی پوست و مجرای ادراری پدید می‌آیند.


از طرفی دیگر، دیابتی‌ها معمولا دچار عفونت‌های مکرر نیز می‌شوند؛ زیرا، سیستم ایمنی بدن آن‌ها در اثر دیابت، ضعیف شده است.


کاهش وزن غیرمنتظره


با اینکه چاقی ممکن است منجربه بروز دیابت شود، اما کاهش وزن ناگهانی نیز می‌تواند نشانه‌ای از ابتلا به این بیماری باشد. این وضعیت به دلایل زیر اتفاق می‌افتد؛ اولا، بدن شخص بیمار در اثر تکرر ادرار، کم آب می‌شود.


دوم اینکه سلول‌های بدن وی توانایی تبدیل قند به انرژی را از دست داده اند. علاوه بر این، به دلیل اینکه انسولین کافی در بدن ترشح نمی‌شود، سلول‌ها پروتئین موجود در ماهیچه‌ها را شکسته و از آن به عنوان منبع انرژی استفاده می‌کند. در نتیجه فرد دچار کاهش وزن ناگهانی می‌شود.


خستگی و ضعف عمومی


قند بالا و عدم توانایی سلول‌ها در تبدیل قند به انرژی موجب خستگی، ضعف عمومی و احتیاج به خواب زیاد می‌شود.


از طرفی دیگر، دیابت سیستم گردش خون را دچار اختلال می‌کند؛ در نتیجه، سلول‌ها نمی‌توانند اکسیژن و زیرمغذی‌ها را به خوبی جذب کنند؛ بدین ترتیب، شخص بیمار دچار کمبود انرژی و ضعف می‌شود.


بی حسی


بی حسی در دستان، انگشت‌های دست و پا و یا ضعف در پا‌ها می‌تواند نشانه‌های ابتلا به بیماری قند باشد. قند خون بالا گردش خون را دچار اختلال کرده و باعث آسیب عصبی می‌شود؛ بنابراین اگر قند خون کنترل نشود؛ در نهایت، شخص بیمار دچار مشکلات عروقی خواهد شد.


خشکی و خارش پوستی


دیابت، سیستم گردش خون را دچار اختلال می‌کند؛ بنابراین، غدد تعریق درست عمل نکرده و در نتیجه، شخص بیمار دچار خشکی پوست می‌شود.


در ضمن، خشکی پوست باعث التهاب‌های باکتریایی در پوست شده که این وضعیت خارش پوستی را به دنبال خواهد داشت.


ضعف بینایی


ضعف ناگهانی بینایی یعنی تاری یا مشکل در تمرکز دید، می‌تواند علائم بروز بیماری قند باشد. افزایش قند خون منجر به تغییرات الکترولیتی بدن شده و در نتیجه، عنبیه را ملتهب می‌سازد.


اما به محض اینکه قند خون کنترل شود، این التهاب پایان یافته و دید شخص بیمار به حالت عادی خود برمی گردد.




منبع: باشگاه خبرنگاران جوان






۱۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۱:۲۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن