واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: پیشنهاد زیباکلام به قوه قضائیه درباره پروندههای حساس
نشستهای هفتگی سخنگوی دستگاه قضا شبیه به سریال تبلیغاتی شده است. اگر دقت کنید در هیچ کشور دیگری این سبک از اطلاعرسانی نداریم که سخنگوی دستگاه قضا به صورت هفتگی و با این سبک و سیاق اطلاعرسانی کند.
آفتابنیوز : روزنامه اعتماد به نقل از صادق زیباکلام نوشت: مثلا در ژاپن، هند، آلمان يا انگلستان، حتي در تركيه و پاكستان چنين نشستهايي وجود ندارد كه سخنگوي قوه قضاييه يا رييس اين دستگاه به صورت هفتگي مصاحبه مطبوعاتي داشتهباشند.در كشورهايي كه مثال زدم مطبوعات آزاد وجود دارد يا صداوسيما در دست يك جناح يا گروه خاص نيست، بنابراين ميتوان راجعبه مسائل مختلف قضايي اظهارنظر كرد اما در ايران در مورد پروندههاي مهم قضايي مطبوعات مستقل جرات و اجازه ورود ندارند، صداوسيما هم كه همواره يك خط و خوانش يكسان را پيش ميگيرد. بنابراين اينكه سخنگوي قوه قضاييه اظهارنظر ميكند و نشست خبري ميگذارد شايد غنيمت است. اما در مورد اغلب پروندههاي مهم هم كليگوييهايي صورت ميگيرد، موضوعات تا همان حدي بيان ميشود كه كم و بيش مردم هم ميدانند.
مثلا در مورد مرگ سيدامامي قوه قضاييه چه گفت كه جنبه روشنگري داشتهباشد؟ در مورد پرونده مهدي هاشمي چه اطلاعاتي داده شد كه مردم دقيقا متوجه اتهامات باشند؟ يا نازنين زاغري كه متهم به جاسوسي است در چه حوزههايي و به چه شكل جاسوسي كرده يا با كدام دستگاههاي امنيتي در ارتباط بوده است؟ شايد بخشي از اطلاعات امنيتي باشد و نبايد رسانهاي شود اما ميتوان به بخشي از جزييات ديگر پرداخت. مثلا در مورد پرونده فعالان محيطزيست چرا از يك مرجع به صورت دقيق در مورد شكل و نوع جاسوسي كه از آن صحبت ميكنند اطلاعاتي نميدهند؟ حتي بعد از اين همه مدت كه از اعدام اميرمنصور آريا گذشته همچنان سوالات و ابهاماتي در مورد اين پرونده وجود دارد.
چرا نميتوان در مورد پرونده اميرمنصور آريا كه از حكم و اجراي اعدام او مدتها ميگذرد اطلاعات جزييتري داد؟ چرا در مورد پرونده سيامك نمازي و پدرش كه در زندان هستند نبايد جزيياتي مطرح شود؟ خانم زهرا كاظمي را متهم به جاسوسي كردند الان قريب به يك دهه از مرگ ايشان ميگذرد آيا هنوز نميتوان در مورد اين پرونده به بيان جزييات پرداخت؟ متاسفانه هيچ اطلاعات جزيي و دقيقي از سوي سخنگوي دستگاه قضا مطرح نميشود. بايد دستگاه قضا و همچنين نهادهاي امنيتي و اطلاعاتي در شيوه اطلاعرساني تجديدنظر كنند. ممكن است موضوعي به واقع امنيتي باشد اما با توجه به اينكه قوه قضاييه و نهادهاي امنيتي اطلاعات واضحي نميدهند و پروندههاي زيادي با عنوان امنيتي و جاسوسي رسانهاي ميشود امكان دارد كه افكار عمومي تفاوت پروندهها را متوجه نشوند و افكار عمومي حتي پروندههايي را كه واقعا جاسوسي يا امنيتي است را به پاي برخورد سياسي بگذارند.
۰۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]