واضح آرشیو وب فارسی:ایلنا: مقایسه ای بر بازی های دوستانه تیم ملی پیش از جام های جهانی پیشرفت کی روشی/ رقابت نفس گیر ایران 2018 با بچه های 98
تیم ملی ایران در راه جام جهانی 2018 باید 8 دیدار تدارکاتی را به انجام برساند. به گزارش ایلنا، تیم ملی فوتبال ایران باید 4 ماه دیگر در رقابت های جام جهانی 2018 روسیه به مصاف رقبای قدرتمند خود برود. امروز برنامه رسمی بازیهای دوستانه تیم ملی در راه بیست و یکمین دوره این رقابت ها اعلام شد که شاگردان کی روش باید 8 مسابقه را از اسفندماه تا یک هفته مانده به نخستین بازی مقابل مراکش انجام دهند. برنامه بازی های دوستانه تیم ملی در راه جام جهانی 2018 به شرح زیر است: ایران – لیبی، ۲۶ اسفند، تهران ایران – تونس، ۳ فروردین ۹۷، تونس ایران – الجزایر، ۷ فروردین ۹۷، گراتس اتریش ایران – سوریه، ۲۱ اردیبهشت ۹۷، تهران یا قطر ایران – ازبکستان، ۲۸ اردیبهشت ۹۷، تهران یا قطر ایران – ترکیه، ۷ خرداد ۹۷، استانبول ایران – یونان، ۱۲ خرداد ۹۷، استانبول ایران – لیتوانی، ۱۸ خرداد ۹۷، روسیه ایران – مراکش، ۲۵ خرداد ۹۷، (جام جهانی ٢٠١٨ روسیه) سن پترزبورگ ایران – اسپانیا، ۳۰ خرداد ۹۷، (جام جهانی ٢٠١٨ روسیه) کازان ایران – پرتغال، ۴ تیر ۹۷، (جام جهانی ٢٠١٨ روسیه) سارانسک شاگردان کارلوس کی روش باید با سه تیم آفریقایی، دو تیم آسیایی و سه تیم اروپایی مسابقه دهند و خود را مهیای بازی با تیمهای مراکش، پرتغال و اسپانیا کنند. حال نگاهی به بازی های دوستانه تیم ملی پیش از چهار جام جهانی قبلی می اندازیم و مقایسه ای در این باب با این دوره خواهیم داشت: جام جهانی 1978 آرژانتین:
تیم ملی ایران با سرمربی گری حشمت مهاجرانی باید در اولین دوره حضور خود با تیمهای هلند، اسکاتلند و پرو دیدار می کرد. ملی پوشان پیش از این رقابت ها سه بازی دوستانه را انجام دادند. آنها ابتدا در تهران به مصاف یوگوسلاوی سابق رفتند و به تساوی 0-0 رضایت دادند. سپس رو در روی ولز قرار گرفتند و در خانه با یک گل شکست خوردند و در نهایت در شهر تولوز، رو در روی فرانسه قرار گرفتند و با نتیجه 2-1 بازی را واگذار کردند؛ تک گل ایران در این مسابقه توسط حسن روشن زده شد. البته تیم مهاجرانی پیش از عزیمت در سوپرجام آسیا آفریقا به مصاف غنا رفت و با سه گل به برتری رسید. تیم ملی سپس راهی رقابت های جام جهانی شد و با یک امتیاز از سه دیدار به خانه بازگشت. جام جهانی 1998 فرانسه:
بیست سال بعد تیم ملی ایران برای دومین بار به جام جهانی رسید. صعود سخت ایران باعث شده بود تا برنامه کاری تیم ملی فشرده شود. بازی های دوستانه ایران در قالب تورنمنت های چهارجانبه انجام می شد. ابتدا در جام هنگ کنگ به مصاف نیجریه رفتیم و با یک گل شکست خوردیم. سپس در همین مسابقات مقابل شیلی به تساوی 1-1 رضایت دادیم. تک گل ایران توسط مهدی مهدوی کیا به ثمر رسید. ملی پوشان در گام بعدی در تبریز میزبان کویت بودند و به تساوی 1-1 رضایت دادند؛ علیرضا منصوریان گل ایران را به ثمر رساند. تیم ملی در ادامه در جام الجی به میدان رفت. شاگردان ایویچ با دو گل به مجارستان باختند و سپس با تک گل خاکپور جامائیکا را از پیش رو برداشتند. تیم ملی سپس به اردوی عجیب ایتالیا رفت و بعد از باخت 7-1 به رم ایویچ برکنار شد و جلال طالبی هدایت تیم ملی را به عهده گرفت. ایران در ادامه با نتیجه 4-1 اینتر میلان را شکست داد و با کرواسی که تیم سوم جام جهانی شد یک شکست 2-0 نصیب ملی پوشان شد. ایران در این دوره از مسابقات با سه امتیاز در رده سوم گروه خود قرار گرفت و از صعود به دور بعدی بازماند. جام جهانی 2006:
شاگردان برانکو ایوانکوویچ برای جام جهانی 2006 بعد از دیدار با تایوان که در مسابقات مقدماتی جام ملت های 2015 بود؛ به دیدار کاستاریکا رفتند و با نتیجه 3-2 به برتری دست پیدا کردند. علی دایی، علی کریمی و وحید هاشمیان گلزنان ایران در این مسابقه بودند. ملی پوشان در ادامه در زمین کرواسی به مصاف این تیم رفتند و به تساوی 2-2 رسیدند. برهانی و کریمی بازهم برای ایران گلزنی کردند. ملی پوشان در گام بعدی با نتیجه 5-2 بوسنی را از پیش رو برداشتند و به آلمان سفر کردند. جایی که سفیدپوشان به مکزیک و پرتغال باختند و در برابر آنگولا به تساوی رضایت دادند و خیلی زود به کشور بازگشتند. جام جهانی 2014:
تیم کارلوس کی روش بعد از صعود دراماتیک به جام جهانی و پس از بازی تشریفاتی با کویت در کرج در چارچوب رقابت های مقدماتی جام ملت های سال 2015، اولین دیدار تدارکاتی خود را مقابل گینه انجام دادند. مسابقه ای که با برتری 2-1 تیم آفریقایی به اتمام رسید. ملی پوشان سپس مقابل بلاروس به تساوی بدون گل قناعت کردند. نتیجه ای که در برابر مونته نگرو هم تکرار شد. تک گل کریم انصاری فرد بازی ایران و آنگولا را با نتیجه 1-1 به پایان رساند و در نهایت برد 2-0 مقابل ترینیداد و توباگو در برزیل، پایان بخش دیدارهای تدارکاتی پیش از جام بیستم بود. جامی که در آن ایران با یک امتیاز در قعر جدول قرار گرفت و از صعود به دور بعدی بازماند. ××××××××××××× با نگاهی به برنامه آماده سازی تیم ملی در جامهای جهانی قبلی متوجه می شویم که از لحاظ کمی تنها جام جهانی 98، با این دوره قابل مقایسه است اما از لحاظ کیفی می توان جام های جهانی 78 و 98 را جزو بهترین دوره ها از نظر کیفی دانست. باید دید تیم ملی در دوره ای که از لحاظ تعداد بازی دوستانه حداقل نسبت به دو دوره قبل اوضاعش بهتر است و از لحاظ کیفی در حد قابل قبولی قرار دارد چه نتیجه ای بدست می آورد.
۱۳۹۶/۱۱/۲۷ ۱۶:۲۳:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]