واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: دلایل درد مچ دست چیست؟
درد مچ دست، میتواند در انجام بسیاری از فعالیتهای روزانه مشکل ایجاد کند. بسیاری از بافتهای مچ دست میتواند منشاء درد باشند.
آفتابنیوز : دردهای مچ دست شاید همراه یا بدون تورم ایجاد شوند. اگر شما از درد مچ دست رنج میبرید، چند علل شایع و درمانهای مرتبط با آنها را بشناسيد.
سندروم کانال کارپ: یا سندورم تونل مچ دستی به علت تحت فشار قرار گرفتن عصب مدیان در ناحیه مچ دست ایجاد میشود. این بیماری میتواند موجب درد مچ دست شود. با این حال علامت اصلی سندورم کانال کارپ معمولا احساس گزگز یا بی حسی در انگشتان دست است.
گانگلیون: میتواند موجب درد مچ دست شود. گانگلیون یک کیست خوش خیم بافت نرم است که معمولا در پشت مچ دست خانمها ایجاد میشود. درون این کیست مایع غلیظی جمع ميشود. گانگلیون به صورت یک برجستگی سفت دید میشود که اندازه آن ممکن است در طول زمان کم و زیاد شود.
بیماری دکرون: در بیماری دکرون که موجب احساس درد در سمت خارجی مچ دست میشود مشکل اصلی تورم غلاف تاندونهایی است که از این ناحیه عبور میکنند. این بیماری بیشتر در خانمها بخصوص آنهایی که کارهای مکرری را با مچ دست انجام میدهند دیده میشود.
سندروم تقاطع: موجب احساس درد در سطح بیرونی مچ دست ميشود. این بیماری به علت ساییده شدن تاندونهایی که از مچ دست عبور میکنند بر روی هم ایجاد میشود.
بیماری کینباخ: به علت کاهش خونرسانی به استخوان لونیت ایجاد میشود. بیمار مبتلا به کین باخ دچار درد و محدودیت حرکتی در مچ دست است.
تاندونیت مچ دست: استفاده مکرر از دست و انگشتان بخصوص در مشاغلی که مستلزم حرکات تکراری در مچ دست است، با تحریک این لایه پوشاننده باعث التهاب در آن میشود. این حرکات وقتی در زاویه خاصی از مچ دست مانند وضعیت خم شده به جلو صورت میگیرد یا توام با انقباض در عضلات ساعد به علت زور زدن در مچ دست و انگشتان است، بیشتر باعث تحریک بافت پوشاننده شده و احتمال ایجاد التهاب در آن افزایش پیدا میکند. این عارضه میتواند هر یک از تاندونها را در مچ دست گرفتاركند. تایپیستها، کاربران کامپیوتر، آرایشگران، تکنسینها و کارگران صنایع و کارخانجات، نوازندگان آلات موسیقی و کسانیکه به نوعی هنرهای دستی اشتغال دارند، بیشتر در معرض درد مچ دست ناشی از التهاب تاندون هستند.
ساییدگی یا آرتروز در مفصل مچ دست: این عارضه میتواند موجب درد و محدودیت حرکتی آن شود. شکستگیهای بدجوش خورده مچ دست و یا آسیبهای ماندگار در غضروفها و یا ناپایداری در مفاصل مچ دست میتوانند در دراز مدت موجب بروز آرتروز یا استئوآرتریت در آن شود.
منبع: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي
۱۷ دی ۱۳۹۶ - ۰۴:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]