واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
دوران بارداری شما، به دلایل مختلفی میتواند به دورهای پرخطر و نیازمند مراقبت ویژه تبدیل شود اگر یک بیماری مزمن شما را گرفتار خود کرده باشد، راهتان برای مادر شدن طولانیتر میشود. در چنین شرایطی، بدون هیچ مراقبت ویژهای نمیتوان تا روز زایمان، از سلامت خود و فرزندتان مطمئن باشید. دوران بارداری شما، به دلایل مختلفی میتواند به دورهای پرخطر و نیازمند مراقبت ویژه تبدیل شود. دلایلی که بخشی از آنها را در ادامه با شما در میان میگذاریم و توصیه میکنیم که در صورت مواجه بودن با آنها، با حساسیت بیشتری از خود و جنینتان در این نه ماه مراقبت کنید.
سابقه سقط جنین دارید؟
اگر بارداریهای قبلی، بیسرانجام بودهاند یا اینکه از زمان باردار شدن تا زایمان پیشینتان، دردسرهای زیادی را تجربه کردهاید، این بار هم باید بیشتر مراقب وضعیتتان باشید. سابقه سقط جنین، به دنیا آمدن نوزاد زودرس یا ابتلا به مشکلاتی مثل دیابت یا فشارخون بارداری در تجربههای قبلی حاملگیتان، زنگ خطرهایی هستند که در بارداریهای بعد، باید آنها را جدیتر بگیرید. همچنین 7 نکته مهم درباره سقط جنین را در اینجا بخوانید.
بیماری زمینهای خاصی دارید؟
بیماریهای مزمنی که سالهاست با آنها میسازید، میتواند در دوران بارداریتان شدت بگیرند یا اینکه حتی در صورت شدیدتر نشدن، تهدیدهای تازهای را برای سلامت شما ایجاد کنند. اختلالات خونی مثل تالاسمی، فشار خون بالا، مشکلات کلیوی و مشکلات غددی، باید در این 9 ماه جدی گرفته شوند و شک نداشته باشید که در ماههای بارداریتان، علاوه بر کمک گرفتن از متخصصان زنان و زایمان، باید از متخصصان مربوط به حوزه بیماری پیشینتان هم کمک بگیرید.
افسردهاید؟
اختلالاتی که روان شما را درگیر کردهاند، در دوران بارداری، ممکن است با شدت بیشتری سراغتان بیایند و حتی در صورت شدیدتر نشدن، توان کنار آمدنتان با شرایط تازه را از بین ببرند. گذشته از این، مصرف برخی داروهای روانپزشکی ممکن است در دوران بارداری توصیه نشود و قطع یا تغییر داروهای تجویزی نیز بعید نیست که آشفتگیهای روانی شما را بیشتر کند. علاوه بر این، تغییرات هورمونی که در ماههای بارداری و پس از آن در بدنتان رخ میدهد، بر روانتان هم تاثیر قابل توجهی میگذارند و به همین دلیل در صورت ناتوانیتان در کنار آمدن با این شرایط تازه یا حتی در صورت روبهرو شدن با علائم آزار دهنده روانی، حتما باید از متخصصان روانشناس و روانپزشک کمک بگیرید.
چاقید؟
اگر شاخص توده بدنی (BMI) شما بالاتر از 30 باشد، یعنی بارداری پرخطری را تجربه میکنید. وزن بالا، خطر ابتلا به مشکلات دوران بارداری مثل دیابت یا فشار خون بالا را بیشتر میکند. گذشته از این، زنان چاق معمولا مجبور به انجام عمل سزارین میشوند و بعد از جراحی هم از عوارض متعددی رنج میبرند. یادتان نرود که دیابت بارداری یا فشارخون بالا در این دوران، احتمال سقط جنین را بالا برده یا احتمال تولد نوزاد سالم را کاهش دهد.
بیماریهای مزمنی که سالهاست با آنها میسازید، میتواند در دوران بارداریتان شدت بگیرند
تیروئیدتان کم کار است؟
مشکلات مربوط به غده تیروئید، مثل کم کاری یا پرکاری، نه تنها خطر پرهاکلامسپی و بسیاری دیگر از مشکلات دوران بارداری را به جان مادر میاندازند، بلکه احتمال تولد نوزاد کم وزن، نوزاد دارای مشکلات مغزی و زایمان زودرس را هم افزایش میدهند. به همین دلیل متخصصان توصیه میکنند افراد مبتلا به این بیماریها، حتما در دوران بارداری از یک متخصص غدد و متابولیسم هم برای کنترل وضعیت جسمیشان کمک بگیرند. مادرانی که به مشکلات مربوط به ترشح غده تیروئید دچار هستند، از ماهها قبل از بارداری باید زیر نظر یک متخصص وضعیت سلامتشان را بررسی کنند و تا پایان این نه ماه هم نباید مصرف داروهایی که تجویز شده را کنار بگذارند.
سیگاری هستید؟ اعتیاد به سیگار، مخدر و الکل و مصرف برخی از داروهای خاص، میتواند بارداری را به دورانی پرخطر تبدیل کند. تولد نوزاد کم وزن یا نوزادی که به مشکلات ذهنی مبتلاست، از جمله عوارض اعتیاد به مواد ذکر شده است. به همین دلایل اگر قصد باردار شدن دارید، برای حفظ سلامت خود و فرزندتان، باید از چند ماه قبل مصرف این مواد را کنار بگذارید و در مورد داروهایی که مصرف میکنید هم با پزشکتان مشورت کنید. منبع: ninisite.com
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]