تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 2 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس امر به معروف كند به مؤمن نيرو مى بخشد و هر كس نهى از منكر نمايد بينى منافق را ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817775783




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سرگذشت 3 خواهر اسیر در چنگ داعشی ها (+عکس)


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: سرگذشت 3 خواهر اسیر در چنگ داعشی ها (+عکس)


ماجرای ایزدی های عراق و ظلم و جنایتی که از طرف تروریست های تکفیری داعش بر آنان رفته تاکنون روایات و سرگذشت های فراوان داشته است، اما به نظر می رسد ماجرای این سه خواهر اسیر و خانواده شان یکی از غریب ترین این سرگذشت ها باشد، دختر بچه هایی که مانند برده ها خرید و فروش شدند و بیگاری کشیدند.

ایرنا نوشت: روزا، بشرا و سهیلا اکنون به ترتیب 14 ، 12 و 7 سال دارند، سه خواهری که پس از پشت سر گذاشتن سه سال رنج و مصیب وحشت‌ باری که به همراه سایر ایزدی‌ها و اقلیت‌های مذهبی هنگام تسلط داعش بر شهر موصل آغاز شد، اکنون بار دیگر در کنار هم قرار گرفتند، این بار شاید با امید به زندگی بهتر در عراق پساداعش.

روایت این سه خواهر کم و سن سالی که در پی حمله داعش در سال 2014 پدر، مادر و برادرشان را گم کرده اند و هنوز از سرنوشت آنان هیچ خبری ندارند، این روزها ورد زبان رسانه های محلی عراق و منطقه شده است.

خبرگزاری سومریه نیوز عراق به نقل برخی رسانه های خارجی، داستان این سه خواهر اسیر ایزدی را روایت کرده است: رزا وقتی از داعشی هایی که دو خواهر کوچکترش بشرا و سهیلا را به اسارت گرفته بودند حال آنها راجویا شد به او گفتند، آنها بخاطر بد رفتاری کشته شدند.روزا می‌گوید: در این مرحله دیگر هیچ چیز برایم مهم نبود انگار که مرده باشم...هرگز به این فکر نمی‌کردم که دوباره آن ها را خواهم دید.

این سه خواهر پس از گذشت بیش از سه سال آزار و اهانت تکفیری های تندرو سرانجام یکشنبه هفته پیش دوباره دورهم جمع شدند.
روزا و دو عضو باقیمانده از خانواده او گر چه بعد از پیروزی نظامی عراق بر داعش بار دیگر دورهم جمع شده اند، اما فراموشی خاطرات سه سال گذشته برای این دختربچه های نحیف و آسیب دیده، هرگز آسان به نظر نمی رسد.

رهبران طایفه ایزدی می‌گویند، بیش از سه هزار ایزدی هنوز پیدا نشده اند که والدین روزا نیز درمیان آنها هستند و گمان می‌رود به دست تکفیری ها داعش کشته و اجسادشان در گورهای دسته جمعی پراکنده در مناطق کوهستانی سنجار دفن شده باشد، مناطقی که هنوز هزاران ایزدی در آنها در چادر زندگی می‌کنند .

زینل برادر (9 ساله) این سه دختر نیز در میان گمشدگان است. وی بعد از آنکه به همراه خواهران کوچکش در شهر تلعفر به اسارت و گروگان گرفته شد در یک خودروی حامل کودکان ایزدی به موصل برده شد و از آن زمان تاکنون هیچ خبری از وی در دست نیست .

روزا و سهیله بعد از گروگانگیری‌شان در تلعفر به ترتیب به سوریه و ترکیه منتقل شدند و سپس به عراق بازگردانده شدند. سهیلا نیز پس از اطلاع دولت عراق از وجود او در یک اردوگاه آوارگان در ترکیه به کشور بازگردانده شد و سپس خانواده روزا از روی تصویرش او را شناسایی کردند.
رزا می‌گوید: داعش بعد از حمله به سنجار وی را به همراه دو خواهرش به یک تروریست داعش فروخت که با خانواده اش در تلعفر زندگی می کرد. در آنجا تمام امور خانه را انجام می‌داد و به برادر و خواهران خود و دیگر اسیران کوچک ایزدی که با وی در اتاق کوچکی زندگی می‌کردند رسیدگی می کرد.

بعد از گذشت یک سال زینل به موصل منتقل شد درحالیکه سهیلا و بشرا نیز به دو خانواده جداگانه از اعضای گروه تروریستی تکفیری داعش فروخته شدند که در نزدیکی هم زندگی می‌کردند اما اجازه دیدار یکدیگر به آنها داده نمی‌شد.

یک بار اسیرکنندگان بشرا او را به منزل روزا برای دیدار با وی بردند او نیز مسیر را به خاطر سپرد تا بتواند دوباره باز گردد.

بشرا می گوید: منتظر بودم تا همگی در نیمروز به خواب بروند و من تظاهر می‌کردم که در خواب عمیقی هستم سپس برای دیدار روزا به خارج از منزل می رفتم. یک بار من را گرفتند و تهدید کردند در صورت متوقف نکردن دیدار خواهرم من را خواهند فروخت اما توجهی به سخنانشان نکردم.

بشرا افزود، وی در نهایت مجددا فروخته شد اما تقریبا قبل از گذشت یک سال توانست به همراه 6 دختر ایزدی بزرگتر از خودش فرار کند و وارد سنجار شود ، جاییکه مبارزان کرد به آنها کمک کردند تا خانواده هایشان را بیابند .

روزا به دیر الزور در سوریه منتقل شد و دوبار دیگر فروخته شد .وی می‌گوید ، بار اول به قیمت حدودا 40 دلار در تلعفر و بار آخر به قیمت 60 دلار در سوریه فروخته شد.

وی با لبخندی نیم بند و محتاطانه می گوید: این سگها از طریق من به سودهای بسیار خوبی دست یافتند. رزمندگان کرد به شکل غیر منتظره ای من را در ادلب دیدند و به عراق و نزد خانواده ام باز گرداندند.

گروگانگیرهای ترکمان سهیلا نیز وی را به اردوگاه آوارگان در ترکیه انتقال داده بودند، تا اینکه مسئولان از وضعیت او آگاه شدند و زمینه بازگشت او به وطن را فراهم کردند. سهیلا روز یکشنبه گذشته و پس از گذشت یک روز از بازگشت روزا با خواهرانش و دیگر نزدیکانش دورهم جمع شدند.

اسیر کنندگان روزا وی را نور نامیدند و به او گفتند، نامش از اسامی کفار است. سهیلا که در سه سالگی به اسارت گرفته شده بود به سختی می‌توانست خواهرانش را بشناسد و به لهجه ترکمانی شکسته و عربی سخن می‌گفت .

وی گفت ، باید یاد می گرفت چطور دوباره ما را بیاد بیاورد به همین دلیل وقتی در اسارت بود عادت کرده بود یکی از غریبه ها را به جای مادرمان و دیگری را بجای پدربزرگمان صدا کند..

خواهر وی می‌گوید: سهیلا از زمان بازگشتش نزد خانواده بسیار کم حرف بوده است اما احساس آسودگی و آرامش دارد.

بشرا که هنگام اسارتش 9 ساله بود تنها با افراد بسیار نزدیک به خود احساس راحتی می‌کند و چون اولین کسی است که به آغوش خانواده بازگشته است اطرافیان از وی خواسته اند تا کمک کند خواهرش از نظر روحی و احساس راحتی با خانواده به شرایط عادی بازگردند، بشرا می گوید که این امر آسان نیست، درست است که ما قوی هستیم و روزهای سخت را پشت سرگذاشته ایم، اما قلبمان ضعیف و شکسته است.

جنایات داعش علیه ایزدی های عراق بدلایل مختلف بیش از دیگر قربانیان شیعه و سنی مورد توجه رسانه های غربی و حتی مجامع بین المللی قرار دارد، اما به هر حال "مشت نمونه خروار" فاجعه ای بزرگ با ابعاد نظامی، انسانی، فکری، دینی است که به همه بافت های اجتماعی و دینی عراق آسیب زده است.

به اسارت و بردگی کاری و جنسی بردن دختران و زنان ایزدی توسط داعش مطابق اخبار منتشره در رسانه های عراق طی این سالها دهها دختر و زن را وادار به خودکشی کرده است تا بدست داعش نیفتند.

در کنار دخترکانی چون روزا، بشرا و سهیلا که از سرنوشت برادر و پدر و مادر خود بی خبرند، پدران و مادران فراوانی هم هستند که نمی دانند داعش بر سر دختران و پسرانشان چه آورده است، آیا آنها را سربریده و در گورهای دسته جمعی

دفن کرده و یا همچنان در اسارت بیگاری و جنسی خود دارد.

به هر روی، عراقی ها این روزها درحالی پایان نظامی داعش را در جای جای کشورشان جشن می گیرند که شاید کمتر شهروند عراقی است که جراحتی از افراط و تکفیر در بدن یا قلب و روح خود نداشته باشد.

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۰۳ دی ۱۳۹۶ - 24 December 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن