واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تشخیص باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک در ۳۰ دقیقه
محققان در "موسسه فناوری کالیفرنیا" (Caltech) یک آزمایش سریع جدید برای شناسایی باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک ایجاد کردهاند که میتواند نتایج را ظرف 30 دقیقه ارائه کند.
آفتابنیوز : با افزایش گونههای باکتری مقاوم در برابر داروهای مختلف، استفاده از آنتی بیوتیکها در درمان بیماریهای باکتریایی بیتاثیر شده است.
در حال حاضر پزشکان بدون ارسال نمونههای گرفته شده از بیماران به آزمایشگاه، نمیتوانند بفهمند که بیمارشان به باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک آلوده شده است یا خیر.
ضمن اینکه اعلام نتایج این آزمایشها روندی زمانبر بوده و معمولا چند روز طول میکشد.
این بدان معنی است که بیشتر درمانهای موجود که با تجویز آنتی بیوتیک همراه است، مانند پرتاب یک تیر در تاریکی است.
اما آزمایش جدیدی که توسط محققان کلتک انجام شده میتواند به تغییر این روند کمک کند.
این تیم تحقیقاتی موفق به توسعه یک آزمایش ساده شدند که میتواند طی یک ویزیت کوتاه به پزشک متخصص انجام شود.
محققان در این پژوهش بر روی عفونتهای دستگاه ادراری(UTIs) که بسیار رایج هستند تمرکز کرده و یک آزمایش سریع را توسعه دادند که بر اساس اصل زیر کار میکنند:
پزشک یک نمونه ادرار را از یک بیمار مبتلا به UTI به دو قسمت تقسیم میکند و یک بخش آن را به مدت 15 دقیقه در معرض یک آنتی بیوتیک قرار میدهد، در حالیکه قسمت دیگری از آن را با آنتیبیوتیک درمان نمیکند.
سپس باکتریهای موجود در هر نمونه از هم پاشیده شده و محتوای سلولی آنها با استفاده از یک فرآیند شناسایی شیمیایی به نام "تقویت ایزوترمال به واسطه حلقه"(loop-mediated isothermal amplification)به صورت دیجیتال و در لحظه آنالیز میشود.
این تکنیک مارکرهای خاص "دی.ان.ای"(DNA) را بر روی یک تراشه بزرگنمایی و تقویت کرده و به پزشکان اجازه میدهد تا آنها را که به صورت نقطههای فلورسنت به نظر میآیند، در نمونهها رویت کنند.
ایده انجام این کار این است که باکتریهایی که در معرض آنتی بیوتیک قرار دارند، تکرار دی.ان.ای کمتری خواهند داشت و بنابراین مارکرهای دی.ان.ای کمتری نیز تولید خواهند کرد.
با این حال، اگر آنها به آنتی بیوتیک مقاوم باشند، تکثیر دی.ان.ای آنها تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت و این آزمایش، مارکرهای مشابهی از دی.ان.ای را برای هر دو باکتری درمان شده و درمان نشده نشان خواهد داد.
این تیم تراشه خود را بر روی نمونههای ادرار بیماران مبتلا به UTI آزمایش کردند.
این آزمون 95 درصد با نتایج آزمایش طلایی که برای مقاومت ضد باکتریایی انجام میشود مطابقت داشت و نشان میدهد که برای استفاده معمول در دفاتر پزشکان از دقت بالایی برخوردار است.
به گزارش ایسنا و به نقل از لینکف، در آینده این تیم قصد دارند تا محدوده آزمون را برای سایر باکتریها و دیگر مایعات بدن مانند خون وسعت دهند.
۲۰ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 184]