محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829612496
شکل گیری آرایش سیاسی جدید برای انتخابات پیشرو/تشکیل کمیتهای برای بازنگری در شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: شکل گیری آرایش سیاسی جدید برای انتخابات پیشرو/تشکیل کمیتهای برای بازنگری در شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان
اصلاحطلبان که از سال 92 به بعد سه انتخابات را به واسطه ائتلاف با چهرههای میانهرو غیراصلاحطلب بردهاند از همین حالا تصمیم خود را گرفته و قصد دارند تا با یافتن نزدیکترین گزینه به حسن روحانی دولت سیزدهم را نیز از آن خود کنند.
آفتابنیوز : اصلاحطلبان در کل از نتیجه انتخابات سال 94 راضی هستند. قبل از انتخابات نیز بارها اعلام کرده بودند که کف خواسته اصلاحطلبان عدم تشکیل مجلسی همانند مجلسهای هفتم و هشتم و نهم است. اکنون اصلاحطلبان به این خواسته خود رسیدهاند و در انتخابات سال 98 نیز خیلی آرمانگرا نخواهند بود. البته یک کف مطالباتی برای خود قائل هستند. توقع تشکیل یک مجلس یکدست اصلاحطلب نیست اما به هر حال کف مطالباتی وجود دارد که بنابر خواسته و مطالبات بدنه اجتماعی و نظر شورای عالی مشورتی اصلاحطلبان مشخص میشود.
اصلاحطلبان که از سال 92 به بعد سه انتخابات را به واسطه ائتلاف با چهرههای میانهرو غیراصلاحطلب بردهاند از همین حالا تصمیم خود را گرفته و قصد دارند تا با یافتن نزدیکترین گزینه به حسن روحانی دولت سیزدهم را نیز از آن خود کنند. در این تلاش زودهنگام سراغ علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی رفتهاند. همه طیفهای اصلاحطلبی نه اما کارگزارانیها که استراتژی را بر ایدئولوژی مقدم میدانند، به لاریجانی روی خوش نشان میدهند. ائتلاف با لاریجانی موضوعی نیست که همه اصلاحطلبان در مورد آن وفاق داشته باشند. بهعنوان مثال محمدرضا عارف که در رقابت برای ریاست مجلس از لاریجانی شکستخورده و حتی حاضر به ائتلاف با میانهروها در انتخابات 98 نیست، در انتخابات 1400 از لاریجانی حمایت نخواهد کرد. برخی دیگر از چهرههای اصلاحطلب مثل موسوی لاری نیز معتقد هستند که این جریان گزینههای قدرتمندتر از لاریجانی دارد. بسیاری از اصلاحطلبان نیز اساسا تصمیمگیری دراینباره را در شرایط فعلی ناممکن میدانند.
عبدالله ناصری فعال سیاسی اصلاحطلب و عضو بنیاد باران یکی از این افراد است که تاکید میکند اکنون زمان فکر کردن به انتخابات مجلس است و نه ریاستجمهوری 1400. او با تاکید بر اینکه لاریجانی یکی از چهرههای عقلانی و موردپسند اصلاحطلبان است، قضاوت در مورد اینکه او میتواند کاندیدای اصلاحطلبان باشد یا خیر را به شرایط سال 1400 وابسته میداند. آنچه در ادامه میخوانید مشروح گفتوگو با عبدالله ناصری است.
برای شروع گفتوگو بهتر است از استراتژی اصلاحطلبان برای انتخابات 1400 شروع کنیم، موضوعی که این روزها در رسانه مورد بحث قرار گرفته است. سوال اینجاست که آیا اصلاحطلبان همچنان مایل به ائتلاف هستند؟
کلیت اصلاحطلبان و شورای مشورتی بهعنوان بالاترین مرجع تصمیمگیری این جریان اکنون به هیچوجه بنای ورود به بحث انتخابات ریاستجمهوری را ندارند و این امر را به بعد از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی موکول کردهاند. علت نیز آن است که اعلام هر نوع مصداقی برای انتخابات ریاستجمهوری میتواند در روند مشارکت جامعه رای اصلاحطلبی در انتخابات مجلس تاثیرگذار باشد. ضمن اینکه شکلگیری مجلس آتی نیز بسیار مهم است. من شخصا امیدوارم که مجلسی عقلانی و متفاوت از مجلس گذشته و حداقل همچون مجلس دهم باشد. بنابراین انتخابات مجلس اولین مسالهای است که اصلاحطبان در حال فکر و برنامهریزی برای آن هستند. آنچه که مسلم است اصلاحطلبان در انتخابات 1400 نیز همانند سال 96 و 92 متناسب با شرایط کشور و مصالح عمومی مردم تصمیمگیری میکنند.
به این ترتیب آیا باید از نشانههای نزدیک شدن آقای لاریجانی به جریان اصلاحطلب (مثلا همنشینی جماران که اخیرا اتفاق افتاد) استنباط کنیم که او در تلاش است تا در انتخابات مجلس آتی مورد حمایت اصلاحطلبان قرار بگیرد؟
من فضا را بزرگتر و در حد انتخابات ریاستجمهوری تحلیل میکنم و معتقد هستم که کلا بدنه حاکمیت در حال حرکت به سمت یک تعامل و همکاری مسالمتآمیز در عین حفظ حرمت سیاسی هر دو جناح است. این نوع مسائل را در این چارچوب تحلیل میکنم. به اعتقاد من این مساله بسیار خوب است و در انتخابات 98 و 1400 تاثیر بسیاری خواهد داشت. ضمن اینکه تاکید میکنم آقای لاریجانی امروز یکی از چهرههای عقلانی و موردپسند جامعه اصلاحطلبی به لحاظ رفتاری است، اما اینکه کاندیدای اصلاحطلبان در سال 1400 باشد یا خیر، موضوعی است که نمیتوان از حالا قضاوت کرد. سال 92 نیز تا یک هفته قبل از انتخابات هیچ فکر نمیکرد که فردی از جامعه روحانیت مبارز کاندیدای اصلاحطلبان باشد و این تصمیم متناسب با شرایط وقت گرفته شد. در سال 1400 نیز متناسب با شرایط و همان زمان تصمیمگیری خواهیم کرد.
بنابراین موافق هستید که آقای لاریجانی حرکت برای گزینه اصلاحطلبان شدن را آغاز کرده است؟
من نیتخوانی نمیکنم. اما براساس فکتهایی که میبینیم تصور میکنم لاریجانی باتوجه به نقش و قدرتی که در حاکمیت سیاسی کشور دارد پا پیش گذاشته تا تعامل و تفاهم میان جریانهای سیاسی شکل بگیرد و مسائل گذشته در زمان باقیمانده تا 1400 حتما حل شود. اقدامات لاریجانی را میتوان تلاش برای تحقق همان ایده برخی از بزرگان اصلاحطلب مثل آقای ناطق نوری و دیگران مبنی بر تعامل، تفاهم و آشتی ملل تعبیر کرد. به هر حال لاریجانی یکی از رجال پخته و کارآمد است و اصلاحطلبان معتقد هستند او در هر کسوتی کارآیی خود را دارد.
از حرکت به سوی توافق و تعامل صحبت میکنید، اما همین چند روز قبل آقای عارف از عدم ائتلاف در انتخابات آتی سخن گفتند. با این وجود فکر میکنید که همه جریان اصلاحطلب پذیرای همدلی مورد اشاره شما هستند؟
ائتلاف فراگیر اصلاحطلبان از سال 92 شروع شد و در سال 94 به اوج خود رسید. در سال 96 نیز قویتر شد. توجه داشته باشید که این امر بیش از آنکه خواست احزاب اصلاحطلب باشد خواست جامعه مدنی مخاطب اصلاحطلبان بود. احزاب و شخصیتهای ملی و محلی اصلاحطلب بلافاصله بعد از مشخص شدن نتیجه انتخابات 92 به رهبری جبهه اصلاحات فشار آوردند تا این مسیر در انتخاباتهای بعدی نیز ادامه پیدا کند. همین طور هم شد. حتما در سال 98 نیز ائتلاف میشود زیرا این خواسته جامعه مدنی است. به نظر من به هیچ وجه این روند متوقف نخواهد شد، زیرا ائتلاف به تحقق ایده آشتی ملی کمک بسیاری خواهد کرد.
یعنی احزاب و چهرههای سیاسی اصلاحطلبی که مخالف ائتلاف باشند نیز به خاطر خواست بدنه اجتماعی این جریان نهایتا ائتلاف را میپذیرند؟
معتقد هستم که حتما این اتفاق میافتد و احزاب اصلاحطلب مطابق خواست اجتماع حرکت میکنند و چهرههای شاخص اصلاحطلب نیز سیاستگذاریهای خود را براساس مطالبات عمومی انجام میدهند.
از سیاستگذاریهای اصلاحطلبان گفتید. بعد از انتخابات ریاستجمهوری بهرغم درخشیدن آقای جهانگیری شاهد بودیم که جریان اصلاحطلب و دولت دوازدهم توجه ویژهای به او نکردند. حتی برخی از اصلاحطلبان با صحبت از دوگانه لاریجانی و جهانگیری به حمایت از لاریجانی پرداختند. نظر شما در این باره چیست؟
این حرکت را فقط کارگزاران شروع کرده است و دلیلی نمیبینم که آن را سیاستگذاری اصلاحطلبان بدانیم. ضمن اینکه آقای جهانگیری کماکان یکی از روسای جمهور بالقوه اصلاحطلبان در هر مقطع تاریخی هستند.
پس گمانه عبور از جهانگیری را رد میکنید؟
این گمانه را قبول ندارم. به اضافه اینکه رقابت جهانگیری و لاریجانی را خیلی بعید میدانم.
گفته میشود که برخورد جریان اصلاحطلب با جهانگیری میتواند تاکتیک اصلاحطلبان برای حفظ او بهعنوان گزینهای باشد که از مرحله تایید صلاحیتها عبور میکند.
من جهانگیری را چهرهای نمیبینم که در سال 1400 همانند سال 1396 از فیلتر شورای نگهبان رد نشود؛ بنابراین به تاکتیکیبودن برخورد با او معتقد نیستم. معتقد هستم که حاکمیت به سمت عقلانیتگرایی میرود و احتمال میدهم که در سال 1400 نامزدهایی فراتر از جهانگیری نیز از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند.
حالا که عبور از جهانگیری را قبول ندارید. در مورد عبور از عارف صحبت کنیم. اینکه از حالا راه خود را جدا کرده و از عدم ائتلاف سخن میگوید واکنش او به کلیدخوردن پروژه کنارگذاشتن عارف در مجلس آتی است؟
این فضا را حزب کارگزاران ایجاد کرده و ممکن است که مورد توافق همه چهرهها و احزاب اصلاحطلب نباشد. امر مسلم این است که اصلاحطلبان در همان چارچوب سال 92 اقدام میکنند. در سال 92 با خواست عمومی و یک استدلال منطقی برای آقای عارف، عارف کنار رفت؛ اگر لازم باشد در سال 1400 نیز همین اتفاق خواهد افتاد.
میفرمایید که این نگاه کارگزاران است و دیگر طیفهای اصلاحطلب لزوما با آن همنظر نیستند. ایده کارگزاران تقدم استراتژی بر ایدئولوژی و نهایتا پیروزی و داشتن سهم بیشتر از قدرت است. به نظر شما این موضوع نیز مورد وفاق اصلاحطلبلان نیست؟
اصلاحطلبان ضمن حفظ هویت و گفتمان اصلاحطلبی از آنجایی که کشور را در شرایط حساسی میبینند، منافع و مصالح عمومی را در اولویت قرار دادهاند. به همین خاطر بود که در سال 92 ائتلاف کرده و در انتخابات مجلسی نیز برخی اصولگرایان معتدل را در فهرست خود قرار دادند. همین رویه بود که باعث شد اصولگرایان معتدل در سال 96 از نامزد اصلاحطلبان یعنی آقای روحانی حمایت کامل کنند. رای شگفتانگیزی که به سبد روحانی ریخته شد ناشی از همین تفاهم است. به این نکته نیز توجه داشته باشید که اصلاحطلبان در حال حاضر دغدغه انتخابات ریاستجمهوری آتی را ندارند و تمرکز خود را بر انتخابات مجلس یازدهم گذاشتهاند. همانطور که گفتم جریان اصلاحطلب مایل نیست که انتخابات مجلس را تحتالشعاع فضاسازی برای انتخابات ریاستجمهوری قرار دهد.
در انتخابات مجلس آتی اصلاحطلبان چقدر موفقتر از قبل خواهند بود. در نتیجه ائتلاف و تفاهمیکه شما فرمودید فهرست امید با حضور اصولگرایان معتدل تهیه شد و در طی زمانی که از فعالیت مجلس دهم میگذرد شاهد مشکلات ناشی از آن هستیم. بسیاری از آن اصولگرایان معتدل که با حمایت اصلاحطلبان به مجلس راه یافتند، در یکسالونیم گذشته با این جریان سیاسی همراه نبودهاند و انتقادهای بسیاری در این باره وارد است.
اصلاحطلبان در کل از نتیجه انتخابات سال 94 راضی هستند. قبل از انتخابات نیز بارها اعلام کرده بودند که کف خواسته اصلاحطلبان عدم تشکیل مجلسی همانند مجلسهای هفتم و هشتم و نهم است. اکنون اصلاحطلبان به این خواسته خود رسیدهاند و در انتخابات سال 98 نیز خیلی آرمانگرا نخواهند بود. البته یک کف مطالباتی برای خود قائل هستند. توقع تشکیل یک مجلس یکدست اصلاحطلب نیست اما به هر حال کف مطالباتی وجود دارد که بنابر خواسته و مطالبات بدنه اجتماعی و نظر شورای عالی مشورتی اصلاحطلبان مشخص میشود.
منظورتان این است که منتظر بازنگری و ترمیم در شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان باشیم و ببینیم که این سازوکار در انتخاباتهای بعدی چه تصمیماتی میگیرد؟
دقیقا همینطور است. اکنون کمیتهای برای بازنگری در شورای عالی سیاستگذاری تشکیل شده است و بعد از اینکه این فرآیند انجام شود، برنامهریزی احزاب و شورای عالی سیاستگذاری، شورای مشورتی بهعنوان شورای بالادستی و شورای هماهنگی اصلاحات آغاز میشود.
منبع: مثلث
۱۴ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]
صفحات پیشنهادی
نشست شورایعالی زکات با حضور علی ربیعی/ تشکیل کمیتهای برای تبلیغ و ترویج زکات
با میزبانی رسانه ملی برگزار شد نشست شورایعالی زکات با حضور علی ربیعی تشکیل کمیتهای برای تبلیغ و ترویج زکات نشست شورایعالی زکات با حضور علی ربیعی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در رسانه ملی برگزار شد به گزارش ایلنا اعضای شورایعالی زکات در این نشست ضمن ارائه گزارشی ازشورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در مورد نحوه شکل گیری لیست ۲۱ نفری امید شفاف سازی کرد
شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در مورد نحوه شکل گیری لیست ۲۱ نفری امید شفاف سازی کرد تشریح روند شکلگیری فهرست ۲۱نفره نامزدهای شورای شهر تهران از سوی شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان آفتابنیوز دبیرخانه شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با صدور اطلاعیهای ضمن تشریح چگونگینظامیان و سیاسیون یمن همزمان پاسخ عربستان را دادند پاسخ هوشمندانه یمن؛ پیشروی در عمق خاک دشمن و تشکیل شورای سی
نظامیان و سیاسیون یمن همزمان پاسخ عربستان را دادندپاسخ هوشمندانه یمن پیشروی در عمق خاک دشمن و تشکیل شورای سیاسی بینتیجه ماندن مذاکرات صلح یمن در کویت سبب تشدید حملات عربستان به مردم یمن شد در عوض یمنیها دو پاسخ هوشمندانه شامل پیشروی در عمق خاک عربستان و همزمان تشکیل شورای عالیچمران خطاب به اعضای جدید شورای شهر تهران: نباید بر اساس تفکرات سیاسی و به صورت جناحی تصمیم بگیریم
چمران خطاب به اعضای جدید شورای شهر تهران نباید بر اساس تفکرات سیاسی و به صورت جناحی تصمیم بگیریم رئیس شورای شهر تهران خطاب به منتخبین مردم تهران ری و تجریش در پنجمین دوره انتخابات شورای این شهر گفت علی رغم وجود تفکرات سیاسی نباید به صورت جناحی تصمیم گیری کنیم به گزارش ایسنا متشریح روند شکلگیری فهرست ۲۱نفره نامزدهای شورای شهر تهران از سوی شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان
در اطلاعیه مطرح شد تشریح روند شکلگیری فهرست ۲۱نفره نامزدهای شورای شهر تهران از سوی شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان دبیرخانه شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با صدور اطلاعیهای ضمن تشریح چگونگی شکل گیری فهرست ۲۱ نفره نامزدهای شورای اسلامی شهر تهران برای اولین بار مبادرت به اسخنگوی شورای عالی امنیت ملی:تصمیم به «حصر» بر اساس اقتضائات امنیتی در سال ۸۹ اتخاذ شد/در جلسه اخیر درباره حصر
سخنگوی شورای عالی امنیت ملی تصمیم به حصر بر اساس اقتضائات امنیتی در سال ۸۹ اتخاذ شد در جلسه اخیر درباره حصر تصمیمگیری جدیدی نشد سخنگوی شورای عالی امنیت ملی گفت تصمیم در مورد حصر بر اساس اقتضائات امنیتی درسال ۸۹ از سوی شورای عالی امنیت ملی اتخاذ شده و در خصوص تداوم و یا تغییسخنگوی شورای عالی امنیت ملی: در جلسه اخیر شورا، درباره حصر، تصمیم گیری جدیدی نشد / تصمیم در مورد حصر بر اساس ا
سخنگوی شورای عالی امنیت ملی در جلسه اخیر شورا درباره حصر تصمیم گیری جدیدی نشد تصمیم در مورد حصر بر اساس اقتضایات امنیتی درسال ۸۹ انجام شد تصمیمات شورا از سوی دبیرخانه اعلام می شود در این جلسه پیرامون گشایش های ایجاد شده در وضعیت محصورین مطرح گردیده سخنگوی شورای عالی امنیتسایه انتخابات بربازار جهانی فولاد/بازار درانتظار آرایش سیاسی۴کشور
در گفتگو با مهر اعلام شد سایه انتخابات بربازار جهانی فولاد بازار درانتظار آرایش سیاسی۴کشور شناسهٔ خبر 3968508 - چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۶ ۴۴ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت jwplayer display inline-block; مدیربین الملل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگآهن ایران گفتشکیل کمیته پیشگیری از آسیب های فضای مجازی در ایام انتخابات
معاون دادستان مرکز خراسان رضوی خبر داد تشکیل کمیته پیشگیری از آسیب های فضای مجازی در ایام انتخابات شناسهٔ خبر 3968011 - سهشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴ ۴۲ استانها > خراسان رضوی jwplayer display inline-block; مشهد- معاون دادستان مشهد در امور جرائم رایانهای از تشکیل کمیتهواکنش به خبر درخواست تشکیل شورای بازنگری قانون اساسی
واکنش به خبر درخواست تشکیل شورای بازنگری قانون اساسی مخالفت صریح با تغییر نظام ریاستی و احیای پست نخستوزیری زیباکلام این موضوع را حرکت مخوفی میدانم میخواهند آخرین بقایای مردمسالاری و رای مستقیم مردم را تعطیل کنند این موضوع به تازگی مطرح نشده و چند سال پیش نیز بحث تغییر به ن-
گوناگون
پربازدیدترینها