واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: راهکارهایی برای خودمراقبتی در بیماران قلبی عروقی
بیماری ها و شرایطی همچون دیابت، پرفشاری خون، چاقی، اختلالات چربی خون، سیگار، سن بالا (مردان بالاتر از 55 و زنان بالاتر از 65 سال) و سابقه خانوادگی (بیماری عروق کرونر یا سکته قلبی در پدر یا برادر جوان تر از 45 سال یا مادر یا خواهر جوان تر از 55 سال)باعث رسوب چربی و گرفتگی عروق قلب می شوند.
آفتابنیوز : کارشناس قلب و عروق معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن بیان این موضوع، گفت: در بیشتر مواقع، رسوب چربی در دیواره های عروق قلب بدون علامت است و هنگامی بیماری علامت دار می شود که دست کم مجرای رگ به میزان 70 درصد تنگ شده باشد.
"سارا جوادپور" افزود: تنگی عروق قلب می تواند به صورت های درد در قفسه سینه، تنگی نفس در هنگام فعالیت یا در حالت استراحت و احساس خستگی شدید و زودهنگام در زمان فعالیت خود را نشان دهد.
او گفت: بر اثر رسوب چربی در دیواره رگ های قلب، تنگی هایی در مسیر جریان خون ایجاد می شود و به دلیل کاهش خونرسانی به عضلات قلب، بیمار دچار دردهای قلبی می شود.
به گفته جوادپور در اکثر موارد، درد های قلبی با استراحت یا مصرف "نیتروگلیسرین" برطرف می شوند، اما چنانچه درد قلبی بیش از 30 دقیقه و به طور مداوم به طول انجامد، احتمال سکته قلبی مطرح می شود.
کارشناس قلب و عروق معاونت بهداشتی دانشگاه ادامه داد: در جریان سکته قلبی، به صورت ناگهانی، خون در محل تنگی ها لخته شده و جریان خون به عضله قلب به طور کامل قطع می شود و در صورت برطرف نشدن انسدادی که در جریان خون ایجاد شده، قسمتی از دیواره قلب آسیب می بیند که به اصطلاح فرد دچار سکته قلبی می شود.
او با بیان اینکه دردهای قلبی قفسه سینه (آنژین قلبی)به طور معمول به علت کاهش خونرسانی به عضلات قلب شده و از نظر کیفیت می توانند به احساس فشار، احساس سنگینی، احساس سوزش درک شوند، دردهای قلبی به تدریج و طی چند دقیقه شروع می شوند که این دردها با استراحت و یا با استفاده از دارو به آهستگی و طی حدود سه تا پنج دقیقه، از بین می روند.
این کارشناس معاونت بهداشتی دانشگاه، گفت: دردهای قلبی به طور معمول در سمت چپ قفسه سینه احساس می شود، اما ممکن است به صورت درد سردل، درد معده، درد در ناحیه گلو و فک پایین، درد بین دو کتف، بازو ها و شانه ها هم باشند.
جوادپور افزود: در بعضی از بیماران ممکن است عروق قلب دچار تنگی شدید باشند، اما درد نداشته باشند و در این موارد ممکن است نشانه های بیماری شامل تنگی نفس در هنگام فعالیت یا در حالت استراحت و احساس خستگی شدید و زودهنگام در زمان فعالیت باشد.
این کارشناس سلامت توصیه کرد: در صورت مواجه شدن با علامت های قلبی در صورتی که برای بار اول، درد قفسه سینه با حالت مداوم و افزایش یابنده ایجاد شود و بیشتر از یک دقیقه طول بکشد، در سریع ترین زمان ممکن به نزدیک ترین مرکز درمانی اورژانس مراجعه کنید و در صورتی که قرص زیر زبانی یا اسپری زیر زبانی نیتروگلیسرین در دسترس دارید، توصیه می شود قبل از مراجعه به مرکز درمانی حد اکثر در سه نوبت و به فاصله هر پنج دقیقه از این دارو ها استفاده شود.
منبع: بهداشت نیوز
۱۴ مهر ۱۳۹۶ - ۰۵:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]