واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: کشف 3 لایه تدفین دوران عصر آهن در محوطه تاریخی قزوین
سرپرست هیات کاوشهای باستان شناسی دانشگاه تهران گفت: تاکنون سه لایه تدفین در محوطه تاریخی سگزآباد بوئین زهرا کشف شده که قدمت آن به عصر آهن 2 و 3 می رسد.
به گزارش ایرنا، مصطفی ده پهلوان عصر سه شنبه در جریان بازدید استاندار قزوین از سایت باستان شناسی در محوطه تاریخی سگزآباد بوئین زهرا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این اثر تاریخی که در واقعه گورستانی متعلق به عصر آهن 2 و 3 بوده به 800 تا یک هزار سال سال پیش از میلاد باز می گردد.
وی ادامه داد: در کاوش های سال گذشته در این محوطه به کشفیات مهمی دست یافتیم و متوجه شدیم که سه لایه تدفین در این اثر تاریخی در زیر زمین های کشاورزی صورت گرفته است.
ده پهلوان ادامه داد: همچنین آثاری از سفال های مربوط به منطقه کردستان را در این محوطه کشف کردیم که حضور این آثار تاریخی در این محوطه بسیار حیرت آور است.
وی افزود: فضای کف این سایت مملو از خشتهای گلی است و به دلیل وجود سیلاب ها در این منطقه سطح تدفین کاملا جابه جا شده است.
ده پهلوان با اشاره به اینکه 10 اسکلت انسانی و حیوانی در این مکان کشف شده است، افزود: جسد یک حیوان، پیکر 2 انسان و اسکلت یک نوزاد یک ساله در کنار هم در این مکان کشف شده اند که حضور آن ها با آیین خاص تدفین در زیر خشت های گلی حیرت آور می باشد.
این باستان شناس ادامه داد: اهمیت این گورستان تداوم 2 دوره فرهنگی در آن است و در واقع در این منطقه سفال های متعلق به عصر آهن 2 و 3 را میتوان مشاهده کرد که نشان دهنده تداوم فرهنگی میان 2 دوره است.
وی ادامه داد: ظروف کشف شده در این محوطه به سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری تحویل داده میشود و اسکلت ها نیز برای تحقیقات به تهران منتقل می شوند.
سرپرست کاوش های باستانی دانشگاه تهران افزود: در سال 48 و 49 ، 365 محوطه تاریخی در دشت قزوین شناسایی شد که سه منطقه آنها در این حوالی قرار قرار دارند.
ده پهلوان اضافه کرد: آثار تاریخی کشف شده در این منطقه دلالت بر پیچیدگی فرهنگی مردم منطقه و طبقه بالای رفاهی آنها دارد چون دشت قزوین متصل کننده شمال و جنوب ایران بوده و از اهمیت بسیار زیادی در کاوشهای باستانشناسی برخودار است.
وی ادامه داد: این منطقه به ویژه در مبحث قنات ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده ولی اگر دیر برای حفظ آنها اقدام شود،بر اثر فعالیت های کشاورزی این قنات ها را از میان خواهند بود.
وی ادامه داد: عرصه مشهود این سایت 12 هکتار و عرصه غیرمشهود آن تا 28 هکتار مساحت دارد و سالها میتواند به عنوان یک پروژه باستان شناسی مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد.
ده پهلوان از مردم درخواست کرد از ذهنیت گنج و گنج یابی در این مناطق خارج شوند تا باستان شناسان بتوانند بدون آسیب رسیدن به آثار تاریخی و با فراغ بال به کار خود ادامه دهند .
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۸ - ۰۴ مهر ۱۳۹۶ - 26 September 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]