واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: سفیر آلمان در آمریکا: نتوانستیم بشار اسد را ساقط کنیم/ روزهای اسد به شماره افتادهاند!
سفرای کشورهای اروپایی در واشنگتن به بررسی آینده برجام پرداختند و به رغم نشان دادن مواضع ناهمسو در خصوص بازمذاکره بر سر برجام، بر سر مقابله با اقدامات منطقهای ایران همصدا بودند
به گزارش فارس، سفرای تروئیکای اروپایی در واشنگتن و سفیر اتحادیه اروپا در این کشور روز دوشنبه در نشستی در اندیشکده شورای آتلانتیک مواضع خود درباره توافق هستهای ایران را در بحبوحه نگرانیها از اقدامات دولت آمریکا از آن ابراز کردند.
«ژرارد آرو»، سفیر فرانسه، «کیم داروش»، سفیر انگلیس، «پیتر ویتیگ»، سفیر آلمان و «دیوید سالیوان»، سفیر اتحادیه اروپا حاضران در این نشست بودند.
سفیر اتحادیه اروپادر پاسخ به سوالی درباره واکنش این اتحادیه به اقدام احتمالی دولت ترامپ برای خروج از این توافق هستهای گفت: «به سوالات فرضی پاسخ نمیدهم ولی ما تا وقتی که این توافق پابرجا و اجرایی بماند، به آن پایبند خواهیم ماند. اعتقاد داریم که مرگ برجام، ضرری بزرگ خواهد بود.»
«سالیوان»، در ادامه گفت: «ما مشکلات متعددی با ایران داریم ولی در صورت دستیابی ایران به سلاح اتمی، حل هیچ یک از این مشکلات، آسانتر نمیشود.»
سفیر فرانسه، «ژرارد آرو» گفت: «توافق هستهای به مسئلهای بسیار فنی میپرداخت و لذا در آن به دیگر مسائل پرداخته نشد. با این حال، هیچ یک از بندهای توافق، ما را از مواجهه با با چالشهایی که ایران در برابر ما میگذارد، منع نمیکند.»
وی با نقل قول از «امانوئل ماکرون»، رئیسجمهور فرانسه تصریح کرد: «رئیسجمهور ماکرون هم گفته که ما آماده همکاری با شرکای منطقهای خود برای برخورد با حمایت ایران از تروریسم و برنامه موشکی این کشور هستیم.»
سفیر فرانسه درباره مفاد مشهور به «غروب آفتاب» در برجام، یعنی محدودیتهایی در این توافق علیه ایران که پس از گذشت چندین سال منقضی میشوند هم اظهارنظر کرد و گفت: «ایران حتی پس از سال 2025 هم عضو انپیتی خواهد بود و پرتکل الحاقی را اجرا خواهد کرد و حق ساخت سلاح هستهای نخواهد داشت. اگر به سمت ساخت سلاح هستهای برود ما حق بازگرداندن تحریمها را خواهیم داشت.»
آرو با اشاره به درخواستهای دولت آمریکا برای مذاکره مجدد درباره توافق هستهای ایران گفت: «اگر آمریکا بخواهد بار دیگر درباره برجام مذاکره کند، دلیلی ندارد ایران آن را بپذیرد. بازگشایی مذاکرات، هدفی است که به بنبست میرسد.»
سفیر فرانسه افزود: «حتی اگر ما در برابر فشارهای آمریکا برای بازمذاکره تسلیم شویم، مشکل آمریکا ما نخواهیم بود، ایران، روسیه و چین خواهند بود. بنابراین، در این مورد انتظار همکاری از طرف اروپاییها نداشته باشید.»
آرو همچنین تاکید کرد: «هنگامی که تحریمها علیه ایران را آغاز کردیم، آمریکا تجارتی با ایران نداشت. این به معنی آن است که بار تحریمها بر دوش اروپا بوده است.»
«پیتر ویتیگ» سفیر آلمان در آمریکا هم مواضع یکسانی با دیپلمات فرانسوی ابراز کرد.
وی گفت: «ما علاقهمند به ادامه موفقیتآمیز اجرای برجام هستیم. آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون تأیید کرده که ایران در نتیجه جامعترین و سرزدهترین راستیآزمایی تاریخ، به عنوان کشور پایبند به این توافق شناخته شده است.»
ویتیگ سپس به علاقه دولت جدید آمریکا به خروج از برجام اشاره کرد و گفت: «آنهایی که از خروج از برجام حمایت میکنند باید به خطر به راه افتادن مسابقه تسلیحاتی اتمی در صورت ازسرگیری غنیسازی توسط ایران و بی اعتماد شدن کشورهای مثل کره شمالی به دیپلماسی توجه کنند.»
سفیر آلمان در آمریکا افزود: «طرفداران خروج از برجام باید گزینهای دیگر برای پیشگیری صلحآمیز از شروع مجدد حرکت ایران به سمت بعد نظامی برنامه هستهای ارائه دهند.»
ویتینگ به علاقه ترامپ به بازمذاکره در خصوص برخی بندهای برجام هم اشاره کرد و گفت: «آنهایی که از بازمذاکره صحبت میکنند باید توجه کنند که آیا اصلاً این کار ممکن است و نتیجه بهتری به بار میآورد. ما فکر نمیکنیم که مذاکره مجدد بر سر برجام امکانپذیر باشد.»
سفیر آلمان در آمریکا تصریح کرد: «شرکتهای آلمانی میلیاردها دلار از تحریمهای ایران متضرر شدند. حالا ما شرایط را عادی کردهایم. معامله با ایران، هدف مطلوب و مشروع برجام است.»
سفیر آلمان هم البته مانند دیگر اروپاییها مدعی اقدامات «شرورانه» ایران در خاورمیانه بود و گفت: «این حق طبیعی هر دولتی است که توافقات پیشین را بررسی کند ولی ما هم به عنوان کشوری که از اقدامات شرورانه ایران در منطقه و برنامه موشکی آنها نگرانی داریم، معتقدیم که این مسائل باید بر اساس پایبندی به برجام حل شود.»
وی همچنین گفت: «ما امیدواریم و معتقدیم که برجام در نهایت ما را به سمت رابطه بهتر با ایران به پیش خواهد برد. ایران جامعهای بسیار پویا و جوان است. ما میخواهیم که این ایران به تدریج به سمت ارزشها و جهانبینی ما حرکت کند. تجارت، یکی از ابرازهای آن است.»
سفیر انگلیس در ادامه این نشست گفت: «توافق برجام، تهدید هستهای ایران را برای یک دهه به نحو دیپلماتیک حل میکند. حفظ توافق هستهای به ما فرصت میدهد همزمان با مهار تهدید هستهای، با نقش منطقهای ایران مقابله کنیم.»
وی ادامه داد: «ما دلایل خود درباره اینکه چرا فکر میکنیم برجام توافق خوبی است را برای کنگره آمریکا توضیح دادهایم. فکر میکنیم که انگلیس به دلیل توافق ایران امنتر شده است. تا زمانی که ایران آن را اجرا کنید، در آن خواهیم ماند.»
سفیر فرانسه تصریح کرد: «نگرانیهای مشترکی درباره نقش ایران در منطقه یا فعالیتهای موشکی این کشور داریم. آماده همکاری با آمریکا درباره این موضوعات هستیم.»
وی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از مواضع برجامی دولت آمریکا گفت: «اگر تعهداتمان با ایران را رعایت نکنیم، چطور میخواهیم به کره شمالی به توافق برسیم؟»
سفیر آلمان گفت: «اگر آمریکا از برجام خواهد شود، ابزارهای نظارت و بازرسی از برنامه هستهای ایران را از دست خواهد داد.»
او در ادامه در پاسخ به سوالی درباره تحولات سوریه گفت: «درباره موضوعات منطقهای، بشار اسد، هنوز در سازمان ملل نماینده دارد، این واقعیت است. هنگامی که تظاهرات علیه اسد به سمت جنگ بیرحمانه داخلی و قومی سوق پیدا کرد، ما امیدوار بودیم که احتمالاً روزهای بشار اسد به شماره افتادهاند.»
سفیر آلمان تصریح کرد: «اوضاع اینطور پیش نرفت و خونریزی در سوریه همچنان ادامه دارد و واقعیت آن است که بشار اسد در حال حکومت بر آن است و در سازمان ملل نماینده دارد.»
وی افزود: «این مایه تأسف است، اما ما علیرغم همه تلاشهای دیپلماتیک و سیاسی نتوانستیم بازی را تغییر بدهیم. این احتمالاً یکی از غمانگیزترین شکست ائتلاف کشورهایی بود که در تاریخ اخیر دخیل بودند. این را با نوعی حس تأسف میگویم، اما واقعیتی است که باید با آن کنار بیاییم.»
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۴ - ۰۳ مهر ۱۳۹۶ - 25 September 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]