واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: موسویلاری: نامزد قدرتمندتر از لاریجانی برای ۱۴۰۰ داریم/ روایت تاجرنیا از پشتپرده استقلالطلبی عارف
وزیر کشور دولت اصلاحات گفت: مطرح کردن اسم علی لاریجانی یک تست سیاسی است، اصلاح طلبان کاندیدای قدرتمندتر از علی لاریجانی دارند که دارای ظرفیتهای بیشتری از رئیس مجلس است.
آفتابنیوز : حجت الاسلام عبدالواحد موسویلاری درباره ادامه فعالیت شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان و همچنین ساز و کار آن در آینده گفت: دو تصمیم برای ادامه کار شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان گرفته شده است؛ نخست آنکه ساختار فعلی شورا به صورت یک اصل ثابت حفظ شود و سپس کمیته ارزیابی از موفقیتها و ناکامیهایی که احیاناً شورا در مسیر داشته گزاراشاتی را جمعآوری و تهیه کند.
به گزارش ایلنا، این عضو شورای عالی سیاستگذاری با بیان اینکه وظیفه کمیته ارزیابی این است که نقاط قوت و ضعف شورای عالی را شناسایی کند، عنوان کرد: برای اینکه به نقاط ضعف و قوت شورا پی ببریم، از احزاب، تشکلهای سیاسی، چهرهها و شخصیتهایی که چه عضو شورای عالی سیاستگذاری بودند و چه نبودند نظرخواهیهایی انجام شد.
موسوی لاری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه با انتشار عکس علی لاریجانی در کنار سیدمحمد خاتمی این شایعه بیش از پیش قوت گرفته است که رئیس مجلس دهم کاندیدایی است که اصلاحطلبان در انتخابات ۱۴۰۰ با وی ائتلاف خواهند کرد، گفت: در بیان این نوع اظهارنظرها باید گفت که چند نکته نهفته است؛ نخست این که اشخاص مطرح کننده این گمانهزنی میخواهند ببینند اصلاحطلبان برای انتخابات برنامهای دارند یا خیر، سپس اینکه از الان میخواهند مشاهده کنند نامزدشان برای انتخابات ۱۴۰۰ مورد پذیرش جامعه قرار میگیرد؟
وی خاطر نشان کرد: آن چه که مسلم است این اظهارنظرها و گمانهزنیها یک کار تبلیغاتی است.
موسوی لاری تاکید کرد: اصلاحطلبان کاندیدا و اشخاصی به مراتب قدرتمندتر از علی لاریجانی دارند که دارای ظرفیتهای بیشتری است پس دلیلی ندارد بخواهند از جریان رقیب حمایت کنند. بنابراین میتوان گفت این گونه سخنان یک تست سیاسی از ناحیه جریان مقابل است.
وزیر کشور دولت اصلاحات درباره اظهارات اخیر محمدرضا عارف مبنی بر این که در سال ۹۸ با جریانی ائتلاف نخواهند کرد، گفت: اظهارنظر در این مورد موکول به شرایط آینده است.
وی ادامه داد: یک سری گلایهمندی از نحوه رفتار دولت وجود دارد، آقای روحانی در جریان گزینش اعضای کابینه با اصلاحطلبان مشورت نکرد و واقعیت این است که نظری از ما نخواست.
عارف از ائتلاف های قبلی رنجیده است /شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان ناکارآمد است
همچنین نامه نیوز نوشت: علی تاجرنیا گفت: متاسفانه روال سیاست ورزی در ایران با کشورهای دارای ساختار دموکراتیک تفاوت دارد. در کشورهای پیشرفته احزاب فعالیت های سیاسی خود را انجام می دهند و عمدتا ائتلاف ها بعد از انتخابات انجام می شود. یعنی زمانی که وزن کشی ها انجام شده و نوبت تشکیل دولت است. در این مرحله احزاب ائتلاف کرده تا در فرایند شفاف دستیابی به قدرت سهم خود را به دست آورند.
وی با اشاره به مشکلات مختلفی که در روند سیاست ورزی ایران وجود دارد، گفت: « وزن سیاسی احزاب فعال در یک جبهه سیاسی همسان نیست. از طرفی افراد و اشخاص نقش برجسته ای در تصمیمات سیاسی دارند. به این ترتیب پیچیدگی های وجود دارد که تصمیم گیری در مورد ائتلاف یا عدم ائتلاف را سخت می کند».
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: «ناکارآمدی شورای هماهنگی و شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان موجب شده که انتقاداتی به فرایند همکاری اصلاح طلبان با دیگر گروه های سیاسی وارد شود. مشکل این است که همه گروه ها و احزاب در فرایند ائتلاف مشارکت می کنند بدون اینکه مباحث، سطح مطالبات بعد از انتخابات و میزان تعهد موتلفان شفاف باشد. همین عدم شفافیت بعد از انتخابات رنجش هایی ایجاد می کند که اکنون در اظهارات آقای عارف پیرامون مساله ائتلاف شاهد آن هستیم».وی تاکید کرد که علی رغم وجود این زمینه ها و پیچیدگی ها موضوع ائتلاف یا عدم ائتلاف در انتخابات باید مورد اجماع اصطلاح طلبان قرار گیرد و بعد مطرح شود.
تاجرنیا همچنین خاطر نشان کرد: «اصلاح طلبان قبل از تصمیم گیری در مورد ائتلاف یا عدم ائتلاف باید یک بازنگری در رویکرد خود نسبت به انتخابات داشته باشند. پیش از ورود به بحث ائتلاف باید به یک سازوکار مشخص و نگاه درست به مقوله قدرت برسیم. مشکلات کنونی ادامه خواهد داشت اگر پیش از هر انتخابات به عنوان یک ارزش بگوییم که سهمی از قدرت نمی خواهیم و به دنبال افزایش کرسی ها نیستیم».
۰۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]