تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833752904
روایت حسین مرعشی از پشت پرده انتخاب نامزد پوششی: عارف گفت اگر بیایم کنار نمی روم
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: روایت حسین مرعشی از پشت پرده انتخاب نامزد پوششی: عارف گفت اگر بیایم کنار نمی روم
حسین مرعشی گفت: عارف گفت در صورتی در انتخابات ثبت نام میکند که از صحنه کنار نرود. بنا بر این کاندیداتوری پوششی او منتفی شد.
آفتابنیوز :
ماهنامه اندیشه پویا نوشت: «عصر جمعه بیستوپنجم فروردین ماه ۱۳۹۶ که حسن روحانی وارد ستاد انتخابات کشور شد تا برای رقابت در دوازدهمین انتخابات ریاستجمهوری ثبت نام کند، به خلاف سنت معمول نامنویسی نامزدها، تنها بود. هیچکدام از مشاوران، وزرا یا معاونان روحانی، او را در آن قاب تصویری همراهی نمیکردند. اما بیستوچهار ساعت بعد و در دقایق پایانی از مهلت ثبت نام، اسحاق جهانگیری معاون اول او نیز در انتخابات ثبت نام و بسیاری از ناظران سیاست در ایران را شگفت زده کرد.
ثبت نام جهانگیری، با عنوان کاندیدای پوششی، سیاستی برای مواجههٔ احتمالی اصلاحطلبان با رد صلاحیت حسن روحانی بود. اما کمتر از یک هفته بعد، با تایید صلاحیت رئیسجمهور و معاون اولش، در حالی که این نگرانی برطرف شده بود، روحانی و جهانگیری همچون دو نامزد متحد در عرصهٔ رقابتهای انتخاباتی حاضر شدند، تا این که در آخرین روز تبلیغات انتخاباتی، اسحاق جهانگیری به نفع روحانی انصراف داد.
برای این که بدانیم چه گفتوگوهایی میان و نخبگان سیاسی به کاندیداتوری جهانگیری در انتخابات منتهی شده و چرا جبههٔ متحدان روحانی چنین تاکتیکی را برای حضور در عرصهٔ رقابتهای انتخاباتی برگزیدند، به دیدار حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی رفتیم که شنیده بودیم از طراحان و حامیان اصلی ایدهٔ «کاندیدای پوششی» است. بلافاصله پس از ثبت نام جهانگیری در انتخابات به عنوان کاندیدای پوششی، بیش از همه نام حسین مرعشی به عنوان مؤثرترین فرد در این اقدام شنیده میشد و بسیاری از منتقدان کاندیداتوری جهانگیری این اتفاق را پروژهای میدانستند که در حزب کارگزاران طراحی و به جبههٔ اصلاحات و نهایتا به روحانی تحمیل شده است.
از مرعشی خواستیم تا روایت کند چه کسی ابتدا ایدهٔ کاندیدای پوششی را مطرح کرد و چه کسانی موافق و مخالف این ایده بودند؟ مرعشی به مشکلاتی اشاره کرد که از یک سال مانده به انتخابات ریاستجمهوری، برای حسن روحانی در تنظیم روابطش با برخی نهادها و قوا ایجاد شده بود و نگرانیهایی که در خصوص امکان حضور او در عرصهٔ رقابتها وجود داشت؛ این که ممکن بود شورای نگهبان صلاحیت حسن روحانی را تأیید نکند: «اگر شورای نگهبان دست به یک بیاحتیاطی دربارهٔ صلاحیت آقای روحانی میزد، جریان اصلاحات نباید در کوچهٔ بنبست قرار میگرفت.
از طرف دیگر اطلاع داشتیم که جریان مقابل با چند کاندیدا - تصور ما پنج نفر بود - وارد صحنه خواهند شد و در رقابتها آقای روحانی دست تنها خواهد ماند. من نگرانیها دربارهٔ احتمال رد آقای روحانی را در دیداری با مرحوم آیتالله هاشمی مطرح کردم. ایشان گفت، آقای روحانی حتما باید در عرصهٔ انتخابات وارد شود اما در کنار ایشان افراد دیگری هم باید کاندیدا شوند. نهایتا در آخرین دیداری که دربارهٔ انتخابات در دی ماه با ایشان داشتم، گفتند که من با آقای روحانی بحثم را تمام کردهام و ایشان حتما در انتخابات حاضر خواهند شد. البته به ایشان گفتهام نظر بنده، حاج حسن خمینی و آقای خاتمی این است که در کنار شما دوستان دیگری نیز کاندیدا شوند.»
به گفتهٔ مرعشی اگر چه آیتالله هاشمی از محمدرضا عارف و اسحاق جهانگیری نیز به عنوان نامزدهای مناسب برای حضور در عرصهٔ انتخابات در کنار حسن روحانی نام برده بود اما بعد از درگذشت آیتالله، تدبیر او با مخالفتهایی مواجه شده بود: «آقای روحانی شخصاً با این موضوع مخالف بود و آقای ناطق نوری و حاج حسن خمینی نیز با او هم عقیده بودند که نامنویسی فرد دیگری جز آقای روحانی از جناح اصلاحات در انتخابات مصلحت نیست و کنار گذاشته شدن ایشان را آسانتر میکند. اما آقایان خاتمی، موسوی خوئینیها و نوری با حضور کاندیدای پوششی موافق بودند.»
به رغم مخالفت آقای روحانی چه مسیری طی شد که سرانجام به ثبت نام آقای جهانگیری انجامید؟
سه هفته قبل از آغاز ثبت نام، این موضوع در شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان به بحث گذاشته شد. همهٔ اعضای شورا دربارهٔ حمایت از آقای روحانی به عنوان کاندیدای اصلی جبههٔ اصلاحات توافق نظر داشتند اما این نظر نیز قوی بود که یک کاندیدای اصلاحطلب در صحنه حاضر باشد و از تریبونها به نفع جریان اصلاحات استفاده کند. از جمله موافقین این موضوع آقای مصطفی معین بود.
دکتر معین معتقد بود اصلاحطلبان باید از ظرفیت انتخابات برای معرفی چهرههای خود به مردم استفاده کنند و باید در این انتخابات نیمنگاهی نیز به افق انتخابات سال ۱۴۰۰ داشته باشند. وانگهی در صورت رد صلاحیت آقای روحانی جبههٔ اصلاحات نه میتوانست به سراغ گزینههایی چون آقای قالیباف برود و نه میخواست انتخابات را تحریم کند. میخواستیم در صورت وقوع شرایط پیشبینی نشده وضعیت سیاسی به بنبست نرسد و راه مشارکت مردم مسدود نشود. شورای عالی اصلاحات، موضوع برگزیدن افرادی برای ثبت نام در انتخابات در کنار آقای روحانی را بر عهدهٔ هیاترئیسه نهاد.
در جلسهٔ هیاترئیسه آقای عارف گفت که در وضعیتی در انتخابات ریاستجمهوری ثبت نام میکند که از صحنه کنار نرود. با منتفی شدن بحث آقای عارف، چهار گزینه به ارکان جریان اصلاحات پیشنهاد دادیم: آقایان جهانگیری، ظریف، زنگنه و ایرج ملکزاده. در جلسه با رئیس دولت اصلاحات، ایشان نظر داد که اگر آقای روحانی دربارهٔ لزوم حضور یک کاندیدای دیگر در عرصه قانع شد، کاندیدای ما آقای جهانگیری باشد و اگر آقای روحانی بر مخالفت خود پافشاری نمود، کاندیدای ما آقای عارف باشد.
آقای روحانی با ثبت نام کاندیدای پوششی مخالف بود. چگونه ایشان به ثبت نام آقای جهانگیری راضی شد؟
بله! افرادی همچون محمدعلی نجفی و حتی افرادی همچون حمیدرضا جلاییپور در حزب اتحاد ملت ایران با طرح کاندیدای پوششی مخالف بودند و نظر مخالف خود را به شکل مکتوب به دکتر روحانی داده بودند. آنها استدلال کرده بودند که حضور کاندیدای پوششی احتمال رد صلاحیت روحانی را بالا خواهد برد اما در عمل دیدیم که این استدلال آنها نادرست بود.
صبح آخرین روز ثبت نام، من به همراه آقایان موسوی لاری و کمالی به نمایندگی از اصلاحطلبان به دیدار آقای روحانی رفتیم و استدلالهای خود را در خصوص لزوم ثبت نام یک کاندیدای دیگر با ایشان در میان گذاشتیم. آقای روحانی در انتهای بحث گفت که به رغم مخالفت با موضوع، به دلیل اصرار و تاکید رئیس دولت اصلاحات میپذیرد و نظر داد که آقایان جهانگیری و نوبخت ثبت نام کنند.
عصر آن روز آقای جهانگیری به دیدار رئیسجمهور رفت و آقای روحانی موضوع را با ایشان طرح نمود اما ظاهراً آقای جهانگیری برای ثبت نام زیر بار نرفته بود. آقای روحانی گفته بود اگر قصدثبت نام ندارید باید رئیس دولت اصلاحات را که بر این موضوع اصرار دارد، قانع کنید با توجه به فرصت محدود آقای جهانگیری با ایشان تلفنی صحبت کرد و ایشان به جهانگیری گفته بود اگر شما به جمعبندی برای ثبت نام نرسیدهای باید آقای دکتر ظریف را مجاب به ثبت نام کنی. با توجه به ضیق وقت و این که تنها نیمساعت به پایان وقت ثبت نام باقی مانده بود، آقای جهانگیری در آخرین دقایق آخرین روز ثبت نام به وزارت کشور رفت و در انتخابات ثبت نام کرد.
آقای روحانی تأیید صلاحیت شد اما آقای جهانگیری در صحنه باقی ماند. علتش چه بود؟
بعد از تأیید صلاحیت آقایان روحانی و جهانگیری نظر برخی دوستان اصلاحطلب از جمله خود دکتر جهانگیری بر انصراف بود اما در این مرحله آقای روحانی به رغم مخالفت اولیه، از آقای جهانگیری خواست حتماً در عرصه بماند. حدس میزدیم که آقای جهانگیری در فرصت تبلیغات به خصوص میدان مناظره بخشی از فشار تخریبی رقبا علیه دولت را بیاثر سازد. مناظرهٔ اول و درخشش آقای جهانگیری در دفاع از دولت نشان داد که طرح پیشنهادی ما به صلاح بوده است و بسیاری از مخالفان حضور آقای جهانگیری در این روز به صف موافقان ایشان پیوستند.
با مشخص شدن نتایج بررسی صلاحیتها، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران و رقیب اصلی روحانی در انتخابات سال ۱۳۹۲، ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی و مصطفی میرسلیم، عضو ارشد حزب مؤتلفه که هر سه از برجستگان جناح اصولگرا بودند، به نقد هماهنگ دولت روحانی پرداختند. حالا اگر چه خطر تأیید صلاحیت و حضور روحانی در عرصهٔ انتخابات از بین رفته بود، اما ادامهٔ حضور جهانگیری در عرصهٔ رقابتهای انتخاباتی به دفاع از کارنامهٔ دولت و رئیسجمهور در مناظرههای تلویزیونی کمک میکرد.
از آقای مرعشی پرسیدم، بسیاری از اصلاحطلبان به اشتباه تصور میکردند که رقیب اصلی روحانی، قالیباف است و در مناظرهها تمرکز تیم روحانی و جهانگیری بر کارنامهٔ قالیباف بود، از چه زمانی آقای روحانی متوجه شد که آقای رئیسی رقیب اصلی است؟ مرعشی گفت: «از ابتدای رقابتها حدس میزدیم که برخی کاندیداهای اصولگرایان کنار بکشند. اما از آنجا که آقای قالیباف در نظرسنجیها رای خوبی داشت، بنای ما بر این بود که چهرهٔ ایشان را به مردم بشناسانیم تا این که آقای قالیباف با حرکاتی که در مناظرهها انجام داد، خودش چهرهٔ واقعی خودش را به مردم شناساند. با این اتفاق، از مناظرهٔ دوم آقایان روحانی و جهانگیری میدانستند که رقیب اصلیشان آقای رئیسی است.»
آقای مرعشی همچنین شرح جلسهای را روایت کرد که پس از مناظرهٔ دوم در دبیرخانهٔ شورای امنیت ملی با حضور رؤسای ستادهای کاندیداها برگزار شده بود؛ جلسهای که در آن قرار بود دغدغههای امنیتی نظام دربارهٔ انتخابات با نمایندگان کاندیداها در میان گذاشته شود.
مرعشی که به عنوان رئیس ستاد جهانگیری در این جلسه حاضر شده بود، روایت میکرد که در آن جلسه به شعار ستاد آقای قالیباف - ۹۶درصدیها و ۴درصدیها - اعتراض کرده بود: «گفتم اگر چه این موضوع در جامعه با اقبال مواجه نشده اما مضراتی برای کشور دارد.
اولا این کار کپیبرداری از ماجرای یک درصد و ۹۹ درصد در آمریکاست، ثانیا از واقعیت اقتصاد ایران به دور است و کارشناسان اقتصادی با بررسی دهکها میتوانند به خوبی نشان دهند که چنین شکاف درآمدی در ایران وجود ندارد. ثالثاً تقسیمبندی جامعه و بر پا کردن جنگ فقیر و غنی در کشور تبعاتی دارد که پاسخگویی به آن ممکن است دشوار باشد. پیشنهاد کردم دبیرخانهٔ شورای امنیت ملی به ستاد آقای قالیباف درباره این شعار تبلیغاتی و تبعات امنیتی آن هشدار دهد.
آقای دهقان، رئیس ستاد آقای قالیباف، هم مدعی شد که برخی کاندیداها مورد حمایت دولت انگلستان هستند اما من میان حرف ایشان آمدم و گفتم نظر ما این است که هر کاندیدایی که مورد حمایت هر کشور خارجی اعم از روسیه یا انگلستان باشد، باید رد صلاحیت شود. آقای نیکزاد، رئیس ستاد آقای رییسی هم گلایه میکرد که هر جا آقای رییسی برای سخنرانی میرود، برق آن سالن ناگهان قطع میشود. من به ایشان گفتم که احتمالا این کار بچههای خودتان است؛ برای مظلومنمایی و ما نیز وقتی جوان بودیم از این شیطنتها در انتخابات زیاد کردهایم.»
۰۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]
صفحات پیشنهادی
یک مسئول ستاد انتخاباتی قالیباف: این نامزد به نفع هیچ جریانی کناره گیری نمی کند
یک مسئول ستاد انتخاباتی قالیباف این نامزد به نفع هیچ جریانی کناره گیری نمی کند قم- ایرنا- رئیس ستاد انتخاباتی محمد باقر قالیباف درقم گفت اگرچه رقابت کردن با دولت مستقر کار بسیار سختی است اما با توجه به شرایط پس از مناظره روز گذشته این نامزد به نفع هیچ جریانی از عرصه انتخابات کناین گزارش مردانه است، خانم ها نخوانند به گزارش فانوس به نقل از روزنامه ایران، «توی خونه کار می کنی؟ مگه مرد هم
سرویس دانستنی ها - بحث کار کردن مردها در خانه هم جزو همین تعارضات است در خانواده گسترده پیشین کار کردن مرد در خانه بسیار زشت و ناباورانه قلمداد می شد و رسیدگی به امور خانه و فرزندان برعهده زن گذاشته شده بود از انجمن زن ذلیل های مقیم مرکز چه خبر به گزارش فانوس به نقل از روزنامهحسین مرعشی: شهردار نمیشوم، محسن هاشمی بهترین گزینه است
حسین مرعشی شهردار نمیشوم محسن هاشمی بهترین گزینه است این روزها در میان همه گزینههایی که از آنها به عنوان شهرداران احتمالی شهر تهران نام برده میشود حسین مرعشی یکی از گزینهها است او اما دیروز در گفتوگوی مفصلی که با خبرگزاری خبرآنلاین داشته عنوان کرده است که تمایلی برای نشسجمنا جوانمرگ میشود؟/ رازگشایی باهنر از تحولات پشت پرده جریان اصولگرا و خرج حسین فدایی
جمنا جوانمرگ میشود رازگشایی باهنر از تحولات پشت پرده جریان اصولگرا و خرج حسین فدایی این روزها در میان راستگرایان سنتی این صدا به خوبی شنیده می شود که عملکرد جمنا و عدم توجه به توصیه های آنها توسط این تشکل نوپدید از عوامل شکست در انتخابات اردیبهشت ماه بوده است آفتابنیوز بروحانی: به مردم دروغ نگفته و نمی گوییم/تعامل سازنده با دنیا ثمره انتخابات 92
در مراسم افتتاخ خط تولید دناپلاس روحانی به مردم دروغ نگفته و نمی گوییم تعامل سازنده با دنیا ثمره انتخابات 92 تهران-ایرنا- رئیس جمهوری مردم را در فکر و نگاه دولت تدبیر و امید صاحب کشور دانست و گفت اساس کار ما صداقت و شفافیت است و هیچ گاه به مردم دروغ نگفته و نمی گوییم به گزارشفیلم/ ناگفتههای جدیدی از پشت پرده آمدنیوز
فیلم ناگفتههای جدیدی از پشت پرده آمدنیوز به این مطلب امتیاز دهید شما قبلا به این مطلب رای داده اید 100 0 بازدید دانلود کلیدواژه ها آمد نیوز | پشت پرده | فیلم | نظر متنی نام کامل ایمیل نظر شما لطفآ از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتینحسين مرعشي: شهردار نميشوم، محسن هاشمي بهترين گزينه است
حسين مرعشي شهردار نميشوم محسن هاشمي بهترين گزينه است اين روزها در ميان همه گزينههايي كه از آنها به عنوان شهرداران احتمالي شهر تهران نام برده ميشود حسين مرعشي يكي از گزينهها است او اما ديروز در گفتوگوي مفصلي كه با خبرگزاري خبرآنلاين داشته عنوان كرده است كه تمايلي براي نشسمهرعلیزاده: اگر شهردار شوم، نامزد ریاست جمهوری 1400 نمیشوم/ دیدار مستمر رییس دولت اصلاحات با روحانی
مهرعلیزاده اگر شهردار شوم نامزد ریاست جمهوری 1400 نمیشوم دیدار مستمر رییس دولت اصلاحات با روحانی معاون رییس دولت اصلاحات تاکید کرد معتقدم که دولت دوازدهم باید دولتی کارامد باشد و با توجه به اینکه نیروهای کارامدی در جریان اصلاحات حضور دارند این انتظار وجود دارد که دولت هم ازبسیج دانشجویی در انتخابات 29اردیبهشت از هیچ نامزدی حمایت نمی کند
معاون هماهنگ کننده بسیج دانشجویی بسیج دانشجویی در انتخابات 29اردیبهشت از هیچ نامزدی حمایت نمی کند بیرجند - ایرنا - معاون هماهنگ کننده بسیج دانشجویی گفت بسیج دانشجویی در انتخابات 29 اردیبهشت جاری از نامرد خاصی حمایت نمی کند این تشکل تنها به دنبال تبیین گفتمان انقلاب اسلامی استاصولگرایان با چندین نامزد وارد میدان انتخابات می شوند / نامزد پشتیبان روحانی در چند روز آینده مشخص می شود
تابش در گفت وگو با ایرنا اصولگرایان با چندین نامزد وارد میدان انتخابات می شوند نامزد پشتیبان روحانی در چند روز آینده مشخص می شود تهران-ایرنا-نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی پیش بینی کرد اصولگرایان ممکن است در دقیقه آخر به یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری برسند ولی در م-
سیاسی
پربازدیدترینها