واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: كتاب كودكانه بيضايي باز نشر شد
اين كتاب نخستينبار سال ١٣٥١ منتشر شده است و حالا بعد از ٤٥ سال بار ديگر تجديد چاپ شده است.
روزنامه اعتماد نوشت: بهرام بيضايي كه در تاريخ ادبيات نمايشي ما هنرمندي تكرارنشدني است، در كنار تمام نمايشنامههاي اجرا شده و نشدهاش، تمام فيلمهاي ساخته شده و نشدهاش و تمام پژوهشهايش، براي كودكان و نوجوانان هم آثاري دارد تا اين گروه سني نيز مانند مخاطبان بزرگسال، از خوان هنر او بهرهاي ببرند.
تماشاگران سينما فيلم «عمو سيبيلو» او را به ياد دارند و در چند روز گذشته نيز يكي از كتابهاي قديمياش كه براي كودكان نوشته شده، بار ديگر تجديد چاپ شده است.
بيضايي معمولا انتشار آثار خود را به انتشارات روشنگران و مطالعات زنان ميسپارد اما او نيز از زمره هنرمنداني است كه در دوره طلايي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان با اين مركز همكاري داشته و ساخت فيلمي مانند «عمو سيبيلو» نتيجه همان دوره است. فيلمي ٢٨ دقيقهاي كه سال ١٣٤٩ به تهيهكنندگي كانون پرورش فكري ساخته شد. اما اين همكاري مشترك تنها به ساخت اين فيلم منحصر نشده و بيضايي در زمينه انتشار كتاب نيز با كانون همكاري داشته است و سالها پيش كتاب او با نام «حقيقت و مرد دانا» از سوي انتشارات كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان منتشر شده است. اين كتاب همان اندازه كه به خاطر نويسندهاش جالب توجه است، يك ويژگي جذاب ديگر هم دارد و آن اينكه با تصويرگري مرتضي مميز منتشر شده است. مميز نيز مانند بيضايي و احمدرضا احمدي و... در كنار فعاليتهايي كه براي بزرگسالان انجام داده بود، براي آثار گروه سني كودك و نوجوان نيز تصويرسازيهايي را به يادگار گذاشته است و حالا بازنشر دوباره كتاب بيضايي با تصويرسازي او آن هم در ماه تولدش (شهريور ماه) تجديدخاطره دوباره مردي است كه به عنوان يكي از قلههاي گرافيك ايران شناخته ميشود.
اين كتاب نخستينبار سال ١٣٥١ منتشر شده است و حالا بعد از ٤٥ سال بار ديگر تجديد چاپ شده است تا يادآوري ديگري باشد از سالهاي پرثمر كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان و مروري باشد بر دورهاي طلايي كه هنرمنداني مانند عباس كيارستمي، مرضيه برومند، رضا بابك، فاطمه معتمدآريا، بهروز غريبپور، احمدرضا احمدي و... با اين مركز همكاري ميكردند.
اما داستان «حقيقت و مرد دانا» درباره پسري است كه تصميم ميگيرد با دوستانش نمايشي بسازد ولي در پايان از خود ميپرسد بازي چقدر حقيقي است. پس در جستوجوي «حقيقت» حركت ميكند، اما سالها ميگذرد و مرد دانا را نمييابد. در عوض در آباديها و شهرها ماجراهايي از سر ميگذراند. سالها بعد او به خانه برميگردد و زندگي جديدي را آغاز ميكند.
در بخشي از اين كتاب كه نخستينبار در سال ۱۳۵۱ منتشر شده است، ميخوانيم: «جوان تشنه بود. عجيب تشنه بود. آفتاب تند در تمام راه دراز او را آزار داده بود. او به دنبال جرعه آبي پا به اين ولايت غريب گذاشت. در كوچهها پرسه زد. دري باز نشد. صدايي نيامد. كسي نگذشت. شايد همه رفته بودند. وگرنه نميشد اينقدر همه جا خلوت و خالي باشد. او بايد كسي را ميجست و جرعهاي آب ميگرفت.»
چندي پيش نيز كتاب ديگري از احمدرضا احمدي با نام «ماهي قرمز، ماهي طلايي» از سوي كانون منتشر شد. اين كتاب البته برخلاف كتاب بيضايي، تجديد چاپي نبود و بلكه جديدترين اثر احمدرضا احمدي است كه در قالب داستاني فلسفي كه به چرايي بودن ميپردازد، براي مخاطب كودك منتشر شد.
و اما كتاب «حقيقت و مرد دانا» مناسب گروه سني «د» (۱۲ تا ۱۴ سال) است كه با قيمت ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان قابل خريداري از تمامي فروشگاههاي كانون پرورش فكري است. اين كتاب در ۵۲ صفحه رنگي و با شمارگان ۵۰۰۰ نسخه منتشر شده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۶ - 21 September 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]