تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 3 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تا مى‏توانى بكوش كه صبح و شب در قلبت (حتّى) قصد فريب و نيرنگ كسى نباشد؛ چرا كه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1818054281




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش بلومبرگ از 3 عاملی که سبب تشدید رویارویی ایران و امریکا پس از شکست داعش خواهند شد


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



گزارش بلومبرگ از 3 عاملی که سبب تشدید رویارویی ایران و امریکا پس از شکست داعش خواهند شد
مرحله بعدی درگیری ها در خاورمیانه در حال ظهور و پیشروی است و ایالات متحده به سمت مقابله با ایران سوق پیدا می کند.
روز نو : مرحله بعدی درگیری ها در خاورمیانه در حال ظهور و پیشروی است و ایالات متحده به سمت مقابله با ایران سوق پیدا می کند.
به گزارش سايت روزنو، شبکه خبری «بلومبرگ» با انتشار گزارشی اشاره می کند که ایالات متحده به سرعت در حال رویارویی با یک دولت مخالف خود است که ترامپ از آن تحت عنوان دولتی یاغی و یک دشمن بالقوه یاد می کند و در جست و جوی منافع خود می باشد از جمله توسعه تهاجمی برنامه هسته ای و قابلیت های نظامی.
 بلومبرگ می نویسد:«شاید این بهترین و مناسب ترین توصیف برای سرزمینی چون کره شمالی باشد اما واقعیت آن است که این تلقی و برداشت ترامپ از ایران است. اگرچه بحران تدریجی هسته ای و موشکی کره شمالی بدون شک خطرناک است با این حال، هنوز به نظر می رسد که منطق بازدارندگی درباره کره شمالی کارآمد است. با این حال، در خاورمیانه دولت ترامپ به سمت یک درگیری بالقوه با ایران پیش می رود. کاخ سفید ظرفیت کمی برای مدیریت این بحران تازه از خود نشان داده است».
این شبکه خبری در ادامه اشاره می کند که سه عامل اصلی سبب می شوند تا رویارویی ایران و امریکا نزدیک تر شوند و در توضیح این عوامل می نویسد:«نخست آن که مبارزه با داعش به سرعت در حال نزدیک شدن به اخرین فاز است. 
شکست این ارتش تروریستی در حالی که رقابت منطقه ای میان کشورهای خاورمیانه در حال افزایش است سبب از بین رفتن نقطه امیدی برای همکاری بی طرفانه میان ایران و امریکا می شود. واشنگتن و تهران برای رویارویی شدید به منظور افزایش نفوذ خود در عراق اماده می شوند. در نتیجه، ظرفیت رویارویی نیروهای امریکایی با شبه نظامیان شیعه مورد حمایت ایران در عراق و منطقه افزایش می یابد.
 در سوریه، ایالات متحده و نیروهای تحت حمایت ایران به حوزه های نفوذ داعش نزدیک می شوند. در نتیجه، با از بین رفتن دشمن مشترکی چون داعش ظرفیت خشونت فزاینده میان نیروهای مورد حمایت ایران و نیروهای مورد حمایت امریکا افزایش می یابد. 
دومین عامل که منجر به ایجاد بحران می شود عزم دولت ترامپ برای جلوگیری از نفوذ ایران در خاورمیانه است. در دوران ریاست جمهوری اوباما این احساس وجود داشت که دولت امریکا می تواند از ظرفیت های توافق هسته ای برای جابجایی حوزه نفوذ امریکا از جنوب اسیا به خاورمیانه استفاده کند اما در عمل علاقه ایران به نفوذ بیش تر از آن چیزی بود که امریکا در دوران اوباما فکر می کرد.
 ایران نفوذ خود را در سوریه، لبنان و عراق گسترش داد. هم چنین، در کشوری چون یمن که تا پیش از آن برای ایران اولویت ثانویه داشت. واقعیت آن است که قدرت ایران در منطقه افزایش یافته و این زنگ خطری برای شرکای امریکاست. 
این واقعیتی غیر قابل انکار است. هم چنین درک منفی ای نیز نسبت به ایران در درون حلقه اطرافیان ترامپ وجود دارد.
در نتیجه، موضع گیری تهاجمی دولت ترامپ علیه ایران و علل آن روشن تر می شود. این موضع در تحریم های اقتصادی ضد ایرانی ديد. افزایش حمایت و احترام به عربستان سعودی و دیگر رقبای سنی از سوی امریکایی ها و احترام متقابل از سوی اعراب نسبت به ترامپ و تمایل به انجام حملات نظامی علیه گروه های مورد حمایت ایران در سوریه توسط امریکایی ها خود را نشان می دهد. 
طبق گزارش های تازه، دولت ترامپ در نظر دارد تا ائتلاف گسترده منطقه ای علیه ایران به راه بیندازد که هدف از آن دو مورد است نخست جلوگیری از کمک رسانی ایران به انصارالله در یمن و دوم اقدام قاطعانه تر فرماندهی نیروی دریایی امریکا در خلیج فارس در رویارویی با قایق های تندروی ایرانی».
بلومبرگ در ادامه اشاره می کند که سومین عامل موثر که احتمال رویارویی جدی میان ایران و امریکا را افزایش می دهد موضع خصمانه شدید ترامپ علیه برجام است و می افزاید:«نشانه هایی وجود دارند که ترامپ علاقه ای ندارد که برای سومین بار تایید کند که ایران پایبند به مفاد برجام بوده است و او مایل به لغو برجام است در نتیجه، در حال زمینه سازی برای وضع تحریم های مجدد اقتصادی علیه ایران است. 
تاثیر احتمالی این کار تقویت تندروها در ایران و اصطکاک بیش تر در روابط دو جانبه ایران و امریکا خواهد بود. ایران نیز در آن زمان مجبور است به موضوع به تعویق انداختن پیشرفت برنامه هسته ای اش طبق برجام پاسخ دهد».
بلومبرگ در ادامه اشاره می کند که برخی از مقام های دولت اوباما نیز اذعان کرده اند که تلاش های دولت قبلی امریکا در جلوگیری از گسترش نفوذ ایران در خاورمیانه ناکافی بوده است.
این شبکه خبری این پرسش را مطرح می کند که ایا ترامپ قابلیت برعهده گرفتن این مسئولیت و مواجهه با مخاطرات ناشی از آن و مدیریت بحران را دارد؟
این شبکه خبری می نویسد تاکنون تلاش های رییس جمهوری امریکا برای به عقب راندن ایران بی ثبات کننده و بی نتیجه بوده است. بلومبرگ می نویسد:«ترامپ در زمینه روابط با اعراب تصمیم به ایجاد ائتلافی ضد ایرانی با همکاری کشورهای عربی بود اما دیدیم که دولت قطر و عربستان سعودی وارد چالش با یکدیگر شدند و قطر به ایران نزدیک شد.
 به همین ترتیب تمایل ترامپ به تضعیف قرارداد هسته ای نیز راهبردی اشتباه است. ترامپ این واقعیت که همه ناظران موافق آن هستند که تهران در حوزه فنی برجام انعطاف پذیری داشته را نادیده می گیرد.
 چنین اقداماتی منجر به انزوای دیپلماتیک امریکا به ویژه دوری آن از شرکای اروپایی اش می شود. ترامپ اگر بخواهد ایران را تحت فشار بگذارد نیازمند اروپایی ها برای وضع دوباره تحریم های اقتصادی موثر است. احتمالا بدلیل این حساسیت هاست که بسیاری از مشاروان ترامپ مخالف تمایل او برای تضعیف برجام بوده اند. بعید به نظر می رسد که ترامپ توجه داشته باشد که مسیر فعلی تا چه اندازه مخاطره امیز است».
بلومبرگ در پایان می نویسد که ترامپ گفته که خواستار صرف هزیه مالی و هزینه انسانی و ریخته شدن خون بیش تر سربازان امریکایی در منطقه خاورمیانه نیست منطقه ای که امریکا از جنگ در آن بسیار خسته است با این حال، تنش های شدید با ایران می تواند خطرات غیر قابل پیش بینی برای ترامپ و امریکا داشته باشد خطراتی که ترامپ در کارزار انتخاباتی وعده پیشگیری از آن را داده بود. بلومبرگ می نویسد:«موضوع مهم سیاست خارجی ترامپ تاکنون تلاش برای مقابله ای کم هزینه بوده است. ترامپ باید این را بفهمد که وقتی نوبت به موضوع ایران می رسد رویکرد او ممکن است با هزینه بالایی تمام شود».






تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن