واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: کارگروه ساماندهی مد و لباس: دشمن تلاش کرده، لباس عاشورایی را تحریف کند
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس گفت: دشمن تلاش میکند از راههای مختلف به فرهنگ ما نفوذ کند، حتی به آموزههای دینی ما نیز رحم نمیکند، چند سالی نیز تلاش کرده، موضوع لباس عاشورایی را تحریف کند که خوشبختانه هنرمندان ما تلاش کردند با اتکا به آموزههای کهنشان، این لباسها را به عرصه ظهور برسانند.
به گزارش ایسنا، در مراسم دومین نمایشگاه لباس عاشورایی، حمید قبادی - دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس - اظهار کرد: از روزی که فکر و ایده لباس عاشورایی رقم خورد، به اهمیت و تلاش تولیدکنندگان و هنرمندان بیشتر واقف شدیم. طراحان، طرح و ایده لباس را با آموزههای دینی و حسینی شکل دادند و آن را به ظهور و بروز رساندند. به همین دلیل، نقش طراحان در این نمایشگاه بسیار برجسته است، زیرا آنها سالها در گوشه و کنار این کشور در این زمینه تلاش کردهاند.
او ادامه داد: شاید سالهای سال، در گوشه و کنار کشور تلاش پراکنده و غیرمنسجمی برای رقم زدن این رویداد مذهبی و ملی توسط طراحان رقم خورده که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. نمایشگاه لباس عاشورایی تلاش کرده، این هنر و تلاش را مورد توجه قرار دهد.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس اظهار کرد: این حوزه سهم قابل توجهی دارد و به عبارتی، ذره ناچیز خود را در دریای بیکران شور حسینی مورد توجه قرار میدهد. یکی از مهمترین اهداف نمایشگاه لباس عاشورایی، تحقق زندگی به سبک ایرانی و اسلامی است و تلاش میکند آموزههای دینی را در جای جای زندگی ایرانیان برجسته کند. خوشبختانه این نمایشگاه توانسته با تلفیق هنر و صنعت، فکر و اندیشه، جایگاه برجسته تولید را فراهم کند.
او ادامه داد: توجه به شئونات رنگ و بوی ملی و مذهبی را در زندگی ما پررنگ میکند. نمایشگاه لباس عاشورایی و نمادهای دینی در تلاش است زمینههای موثر را در این حوزه فراهم کند. یکی دیگر از اقدامات مهم این نمایشگاه، این است که تلاشگران این حوزه به انتقال مفاهیم ارزشمند دینی کمک کنند که خوشبختانه این جریان در حوزه طراحی لباس کشور فراهم شده، زیرا یکی از فعالیتهای مد و لباس که جریانسازی در مخاطبان است، بعد از برگزاری نمایشگاه جایگاه خوبی پیدا کرده و به مشارکت هنرمندان و تاثیرگذاری آنها برای ایفای نقش در این رویداد مذهبی پرداخته است.
قبادی بیان کرد: یکی دیگر از ماموریتهای مهم نمایشگاه لباس عاشورایی، احیای آموزهها و نشانههای کهن کشور است. از طرفی نسبت به سال گذشته، مشارکت طراحان و تولیدکنندگان شهرستانها بالا رفته و به کاربردی کردن نشانههای کهن در لباسها منجر شده است. ما سال گذشته نگاه تولید انبوه را مورد توجه قرار دادیم. امسال نیز تعدادی از آثار پیش از برگزاری نمایشگاه، جنبههای تولید انبوه را فراهم کرده و به بازار وارد شدهاند.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس گفت: امیدوارم به سمت این برویم که پیرغلامان لباس را نسبت به گذشته معرفی کنیم. شاید خوب است بدانید که نخستین حسینیهها توسط تولیدکنندگان لباس شکل گرفتهاند و مدیریت میشدند. همچنین هیئتی که در میدان مخبرالدوله برقرار است، توسط فعالان حوزه لباس شکل گرفته و همچنان فعالیت میکند. تفکر، تعقل مذهبی و اهل بیتی در این حوزه ریشه دارد که در نمایشگاه لباس عاشورایی نیز تبلور پیدا کرده است.
حجتالاسلام مرتضوی - عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی - نیز در مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه لباس عاشورایی، اظهار کرد: همانطور که همه عزیزان در راستای تحقق مناسک، اقدام به عمل میکنند، امیدوارم در جهت معرفتشناسی امام حسین (ع) نیز اقدام و عمل صورت گیرد، زیرا آنچه برای ما مهم است، معرفت حسینی است و برای نشان دادن آن، لباس نقش مهمی دارد؛ اما مقدمه معرفتشناسی محسوب میشود.
او پیشنهاد کرد که نمایشگاهی دائمی ایجاد شود و تمام تولیدکنندگان و طراحان، هر چیزی را که به نام امام حسین (ع) تولید کردهاند و بیانگر محرم است، در آن بهنمایش بگذارند تا ماندگار باشد. فکر میکنم جای چنین نمایشگاهی در حوزه لباس خالی است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۰ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۶ - 16 September 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]