واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: تاثیر قلدری بر سلامت کودکان
زمانی که کودک مورد آزار و اذیت قرار می گیرد، افسردگی یکی از بزرگترین نشانه های این شرایط محسوب می شود.
زمان زیادی تا بازگشایی مدارس باقی نمانده است و اگرچه بسیاری در انتظار آغاز سال تحصیلی جدید هستند، اما برخی دانش آموزان به یک دلیل موجه تمایلی به حضور در مدرسه ندارند. قلدربازی همکلاسی ها یا دانش آموزان بزرگتر دلیل عدم تمایل آنها به حضور در مدرسه محسوب می شود.
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "اکتیو بیت"، فرزند شما ممکن است تمایلی به صحبت در این زمینه نداشته باشد، اما ممکن است متوجه علائم و نشانه های مورد آزار و اذیت قرار گرفتن وی شوید. شناسایی منبع قلدری و تلاش برای رسیدگی به آن اهمیت دارد، زیرا می تواند تاثیرات جسمی و روانی چشمگیری بر کودکان داشته باشد. در ادامه با برخی از مهمترین نشانه ها بیشتر آشنا می شویم. افسردگی زمانی که کودک مورد آزار و اذیت قرار می گیرد، افسردگی یکی از بزرگترین نشانه های این شرایط محسوب می شود. افسردگی می تواند موجب انزوای کودکان شود و بی علاقگی آنها به چیزهایی که تا پیش از این از آنها لذت می بردند را به همراه داشته باشد. نکته جالب توجه این است که نتایج برخی مطالعات نشان داده اند که نه تنها قربانی قلدربازی در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار دارد، بلکه فرد زورگو و قلدر نیز در معرض این خطر قرار دارد. نتیجه مطالعه صورت گرفته توسط NICHD نشان داده است که هر فردی که در جریان قلدربازی حضور دارد در معرض خطر افزایش یافته ابتلا به افسردگی قرار دارد. مشکلات خواب خواب مناسب برای رشد و عملکرد بهینه کودک در مدرسه ضروری است، اما کودکانی که مورد آزار و اذیت قرار می گیرند ممکن است با مشکلات خواب مواجه شوند. بار دیگر، طرف زورگو و قلدر نیز ممکن است از این نظر به خود آسیب وارد کند و تنها فرد قربانی با مشکلات خواب مواجه نمی شود. این که چرا کودکان قلدر با کم خوابی و مشکلات خواب مواجه می شوند ممکن است با یک مشکل سلامت زمینه ای پیوند خورده باشد. نتایج چندین مطالعه نشان داده اند که کودکان پرخاشگر و سلطه جو در مقایسه با همتایان آرام خود احتمال بیشتری دارد دارای اختلال تنفس هنگام خواب باشند. سردرد و معده درد استرس ناشی از مورد آزار و اذیت قرار گرفتن در مدرسه می تواند دارای یک ظهور جسمانی باشد. کودکان ممکن است انواع مختلفی از علائم شامل سردرد، معده درد و حتی سرگیجه را تجربه کنند. (همچنین برخی کودکان ممکن است وانمود کنند مریض هستند تا از رفتن به مدرسه پرهیز کنند.) البته اثرات جسمانی مستقیم دیگری نیز می توانند توجه شما را به خود جلب کنند، که از آن جمله می توان به کبودی روی بدن کودک اشاره کرد.
سوء مصرف مواد مخدر سوء مصرف مواد مخدر خطری است که می تواند فردی که مورد آزار و اذیت قرار می گیرد را تهدید کند. کودکان قلدر نیز می توانند درگیر رفتارهای خشونت آمیز و خطرناک دیگر در بزرگسالی شوند. افرادی که دیگران را آزار می دهند در دوران نوجوانی ممکن است درگیر سوء مصرف الکل و مواد مخدر شوند. استفاده از مواد مخدر می تواند به روش های مختلف یک فرد جوان را تحت تاثیر قرار دهد، که از پیامدهای منفی بر سلامت تا در معرض خطر قرار گرفتن زندگی و جان فرد را شامل می شوند. خشم سرکوب شده به طور مرتب مورد آزار و اذیت قرار گرفتن می تواند زمینه ساز شکل گیری خشم درونی کودک شود، به ویژه اگر از مقابله با فرد متجاوز هراس داشته باشد. قلدری می تواند به شکل گیری احساسات شدید خشم و فانتزی های انتقام در برابر فرد قلدر منجر شود. خشم بیش از حد در افرادی که تحت آزار و اذیت قرار گرفته اند می تواند کار کردن با آنها را به واسطه ناراحتی و اضطراب مرتبط با آن دشوارتر سازد. مشکلات گوارشی ارتباط نزدیکی بین مغز و دستگاه گوارش وجود دارد و زمانی که زیر استرس قرار دارید، به طور حاص در نتیجه مورد آزار و اذیت قرار گرفتن، شبکه اعصاب متصل به روده می تواند محرک مشکلات باشد. افرادی که به سندرم روده تحریک پذیر مبتلا هستند می توانند مشکلات بزرگتری با علائمی مانند وخیمتر شدن درد و نفخ تجربه کنند. با این وجود، حتی افرادی که به این بیماری مبتلا نیستند نیز می توانند یبوست و نفخ را تجربه کنند، زیرا هورمون های استرس روند گوارش را کند می سازند. تضعیف سیستم ایمنی افرادی که قربانی قلدری هستند ممکن است بیماری های خفیف مانند سرماخوردگی و سرفه را هرچه بیشتر تجربه کنند. قلدری و زورگویی می تواند موجب تغییراتی در سیستم ایمنی شود و قدرت دفاعی بدن در برابر عفونت ها و بیماری ها را کاهش دهد. پژوهشگران دانشگاه دوک طی یک مطالعه اثرات استرس اجتماعی را روی میمون ها آزمایش کردند. آنها دریافتند که در نتیجه این شرایط سیستم ایمنی به طور قابل توجهی تضعیف می شود. تیم پژوهشی بر این باور بوده است که این نتایج برای انسان ها نیز قابل اعمال هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]