تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 2 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):مؤمن نيازمند سه چيز است: توفيقى از پروردگار، پند دهنده اى از درون خويش و پذيرش از نصيح...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817791499




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دولت احمدی نژاد،چگونه مردم را سر کار می گذاشت؟


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: دولت احمدی نژاد،چگونه مردم را سر کار می گذاشت؟
روزنامه اعتماد نوشت: هفته گذشته مدیرعامل شستا گفت‌وگویی را درباره این نهاد صنفی – تجاری بزرگ انجام داد که شاید بزرگ‌ترین مجموعه صنعتی را در کشور دارد و نکات قابل توجهی را در خصوص مدیریت حاکم بر آن و سیاست‌هایی که اجرا شد بیان کرد که بیشتر نکات آن قابل توجه است.


 وي در بخشي از اظهارات خود توضيح داد كه: «تراز مالي ذوب‌آهن نشان مي‌دهد زيان دو سال گذشته به تدريج كمتر شده؛ به طوري‌كه امسال به سوددهي مي‌رسد. اين عملكرد به دليل مديريت درست در اين مجموعه است. ذوب‌آهن از كارخانه‌هاي زيان‌ده بود؛ زيرا در دولت گذشته ١٠ هزار نفر نيروي كار جديد را به ٦ هزار نيروي قبلي اضافه كردند. در واقع به همه اين ١٦ هزار نفر ظلم شد؛ زيرا نمي‌توانيم و نمي‌خواهيم آنها را اخراج كنيم؛ بنابراين مجبور شديم اين مجموعه را مديريت و با سرمايه‌گذاري به سمت بهبود وضعيت سوق دهيم.»


رفتاري كه در دوره احمدي‌نژاد در خصوص وضعيت اشتغال در تمام كارخانجات تحت مالكيت دولت يا بخش عمومي شده است، كمابيش همين‌گونه است. يكي از دلايل گران بودن قيمت تمام شده توليدات و كالاهاي ايراني و غيررقابتي بودن آنها همين دخالت‌هاي حكومتي در اداره بنگاه‌هاي سياسي است. بسياري از نمايندگان مجلس خواهان افزايش اشتغال مردم در حوزه انتخابيه خود هستند، ‌اين كار بايد از طريق سرمايه‌گذاري در طرح‌هاي جديد اقتصادي انجام شود ولي چون چنين طرح‌هايي در دوره احمدي‌نژاد نبود، لذا فشار آوردند كه كارخانجات بزرگ، اضافه بر ظرفيت خود اقدام به استخدام كنند. 


هنگامي هم كه نيروي مازاد بر ظرفيت استخدام مي‌كنيد، در اين مرحله تخصص او اهميتي ندارد. بسياري از كارخانجات دولتي يا بخش عمومي كه مديريت آنها رانتي بود، دستورات سياسي را پذيرفته و استخدام‌هاي بي‌مورد و اضافه بر ظرفيت انجام دادند، لذا هزينه زيادي را بر كارخانه تحميل كردند، بدون آنكه توليد آن اضافه شود. در بسياري از موارد بخشي از همان نيروي كار قبلي نيز در عمل مازاد بودند. اين وضع به افزايش هزينه‌هاي توليد منجر مي‌شود و قدرت رقابت توليدات ايراني را كم مي‌كند و بازارهاي صادراتي خود را از دست مي‌دهند.


متاسفانه در دوره ٨ ساله احمدي‌نژاد نه تنها افزايشي در سطح اشتغال رخ نداد، بلكه آن مقدار هم كه جايگزين شغل‌هاي از دست رفته بود، بيشتر از طريق فشار به كارخانجات بخش دولتي و عمومي بوده است. برخي از كارخانجات بزرگ مثل كارخانجات مس كرمان، تا ٢ برابر ظرفيت مورد نياز كارگر استخدام كردند تا بلكه فشار بيكاري شهر كمتر شود، ‌ولي اين كار به قيمت تخريب نظام توليد صنعتي و عقلانيت حاكم بر آن تمام شد.


اين رفتار دولت احمدي‌نژاد، انسان را به ياد وضعيت اقتصاد و صنعت اتحاد جماهير شوروي مي‌اندازد. اخيرا يكي از ايرانياني كه در كار خريدِ آهن‌آلات مستعمل از قزاقستان و ترانزيت آن از ايران به پاكستان است در برابر اين پرسش كه مگر قزاقستان چقدر آهن مستعمل و اضافه دارد كه چندين سال مشغول اين كار هستي؟ ...


پاسخ داد كه تا سال‌هاي سال در آنجا آهن‌آلات مستعمل وجود دارد. وي توضيح مي‌‌داد كه بسياري از كارخانجات آنجا با آهن‌هايي اضافه بر نياز ساخته شده است و ‌اين كارخانجات اكنون مخروبه هستند و تخريب مي‌شوند و آهن‌هاي آن به فروش مي‌رسند. وي در برابر اين پرسش كه چقدر بيش از نياز آهن مصرف مي‌كردند، رقم حيرت‌آوري را بيان كرده و معتقد است تا هشت برابر نياز طبيعي آهن مصرف مي‌كردند؟براي مثال پايه‌اي كه مي‌تواند با فاصله ٢٠ متري نصب شود و فشار بار دهانه ميان دو پايه را به سادگي تحمل مي‌كند، گاه در فاصله دو متري و ١٠ برابر بيشتر پايه‌گذاري كرده‌اند. وي خبر عجيب‌تري را گفت. اينكه قرارداد مي‌بندد تا يك خط لوله ٤٢ اينچي را كه حدودا ٤٠ كيلومتر طول داشته برچيند و آهن آن را به عنوان مستعمل بخرد. 


هنگامي كه حفاري را آغاز مي‌كنند تا لوله‌ها را بردارند در نهايت تعجب مي‌بينند كه در كنار خط لوله اصلي كه گاز را منتقل مي‌كرد لوله‌هاي اضافي هم قرار داده شده است. به نظر وي كل سيستم اتحاد جماهير شوروي از چنين اسراف احمقانه‌اي منتفع مي‌شد. ساختاري كه دولتي باشد و منطق هزينه و فايده بر تصميمات اقتصادي آن حاكم نباشد به طور قطع نمي‌تواند موفق شود. كارخانجات آن رژيم قادر نبودند كه توليدات خود را با كيفيت مشابه حتي به يك سوم قيمت توليدات كشورهاي صنعتي غربي برسانند. نظام اقتصادي اتحاد جماهير شوروي آنچنان فاسد و ويران شده بود كه مي‌توانست بدترين نوع سرمايه‌گذاري و ساخت را انجام دهد. 


اگر ماركس و انگلس در قبر متوجه چنين مساله‌اي مي‌شدند قطعا دچار عذاب وجدان جدي مي‌‌شدند. سياست اقتصادي ايران در دوره دولت پيش نيز كمابيش همين طور بود، هنگامي كه مي‌توان دو تا سه برابر ظرفيت و نياز كارخانه نيرو استخدام كرد حتما خيلي از كارهاي ديگر هم مي‌توان انجام داد كه انجام شده است. فساد فقط اختلاس سه هزار ميليارد نبود، فساد بالاتر اين سياست‌هاست كه به آنها پرداخته نمي‌شود.


تاریخ انتشار: ۰۸:۴۰ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۶ - 12 September 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن