واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: وحشتگردی در ایران را تجربه کنیم
جدیدترین شماره از «سرزمین من»، ما را با وحشتگردی و رفتن به خانه جنها، کلبه وحشت و مناطقی که داستانهای ترسناکی درباره آن وجود دارد، آشنا میکند.
نودوسومین شماره ماهنامه ایرانشناسی و ایرانگردی «سرزمینمن»، در شهریورماه ۱۳۹۶ منتشر شد. در این شماره، گزارشها و مقالاتی تازه درباره جاذبههای گردشگری رعبآور در ایران، داستان تصرف اروپا توسط داریوش هخامنشی، معضل ریزگردهای ایران، تحلیل انواع نشستن به روایت نگارههای ایرانی، بررسی اشغال ایران توسط قوای متفقین در جنگ جهانی دوم، پخت انواع نانهای ایرانی، چگونگی شکلگیری تمدن ایرانی عیلام، تاریخ شهرداری تهران و گفتنیهایی درباره مهلقا ملاح بانوی حافظ محیطزیست ایران، جنگلهای آبشور ایران، نقش باستانی مادر و کودک، چشمهای سنگی هخامنشی و مطالب دیگری درباره تاریخ و طبیعت ایران، همراه با پیشنهادهای جذاب و کاربردیسفر برای شهریورماه منتشر شده است.
وحشتگردی در ایران
به گزارش مهر، در بخش «گردشگری» این شماره «سرزمینمن»، گزارشی اختصاصی درباره سفر به برخی نقاط عجیب و غریب و البته ترسناک ایران منتشر شده است. کلبه وحشت، جنازههای لای جرز دیوار، قلعه آدمخوار، خانه جنها، ستارهها روی زمین، راز باد مسمو، غار مرگ و جیغ جنگل، عنوان بخشهای مختلف این گزارش است که در آن، چند غار، جنگل، گورستان، کویر و کوهستان معرفی شدهاند که داستانهای ترسناکی حول و حوش آنها گفته شده است.
داریوش: از طغیان تا تخت سلطنت
در این شماره، قسمت دهم از روایت تاریخی «بازیتاج و تخت ایرانی» را خواهید خواند که مجموعه داستانهای جذابی است درباره کسب قدرت در تاریخ ایران. این مجموعه در دهمین قسمت خود به کشورگشایی داریوش هخامنشی رسیده است. این قسمت که «تصرف اروپا» نام دارد، در ادامه قسمتهای قبل است و قصه حمله داریوش هخامنشیرا برا یتصرف بخشی از اروپا روایت میکند.
طبیعت و مکافات
در بخش «محیطزیست» این شماره، در گزارشی با عنوان «طبیعت و مکافات»، این موضوع را که چرا ایران در چند سال اخیر، با هجوم ریزگردها مواجه شده، بررسی میکند.
ایران؛ آغاز تاریخ
در بخش «باستانشناسی» این شماره، گزارشی خواندنی منتشر شده است که به ماجرای شکلگیری نخستین تمدن در ایران میپردازد. «ایران؛ آغاز تاریخ» آغاز تمدن عیلامیرا بررسیمیکند؛ یعنی دورهای مهم که طی آن، دوره پیش از تاریخ در ایران به پایان میرسد و دوران تاریخی در کشور ما آغاز میشود.
نشستن به سبک ایرانی
«سرزمینمن» در بخش «نگارخانه» این شماره، گزارش جالبی با عنوان «نشستن به سبک ایرانی» منتشر کرده که بر اساس تصاویر برخی نگارههای ایرانی، بعضی اشکال نشستن در ادبیات فارسی را تحلیل کرده است.
روز اشغال
در بخش «تاریخ» این شماره و به مناسبت حمله قوای متفقین به کشور در شهریور ماه سال ۱۳۲۰، گزارشی درباره این حمله خواهید خواند و اینکه این حمله چه بر سر ایران و آیندهاش وارد کرد.
تاریخ شهرداری
در بخش «تاریخ» این شماره، یک مطلب دیگر هم منتشر شده است؛ «تاریخ شهرداری». در این گزارش که به مناسبت ۱۱۰ ساله شدن شهرداریتهران و انتخاب ۵۹ امین شهردار تهران منتشر شده، تاریخ شهرداری پایتخت از کلانتری تا بلدیه و ایجاد نخستین شهرداری در تهران مرور شده است.
پخت برکت
«سرزمینمن» در بخش «مردم ایران» این شماره، با مطلب «پخت برکت» همراه با عکسهای تماشایی، به مراسم پخت نان سنتی در فرهنگهای مختلف ایرانی پرداخته است.
دانستنیهای ایران
«سرزمینمن» در بخش «دانستنیهایایران» این شماره، مطالبی کوتاه و خواندنیاز ایرانشناسی به خوانندگان ارائه داده است. در بخش «تقویم تاریخ» این مجموعه به روز مبارزه با خشونت علیه حیوانات، واقعه کشتار ۱۷ شهرویورماه ۵۷، قتل عام مردم اصفهان به دستور تیمور، تولد محمد زکریای رازی و خلع مهرداد سوم اشکانی به دست مجلس مِهستان در ماه شهریور پرداخته شده است.
در بخش «عجایب ایرانزمین» دو مطلب درباره «چشمان سنگی هخامنشی» و «کلیه و دمنه» منتشر شده است. در بخش «تهرانشناسی» دو مطلب منتشر شده است؛ یکی درباره نخستین شکلات فروشی تهران و یکی هم بنای کتابخانه ملی در خیابان ۳۰ تیر که ۸۰ ساله شده است.
در بخش «میراث زمین» هم «وُل حفار» از حیوانات زیرزمینی طبیعت ایران بررسی و همچنین به این سوال جواب داده شده که چطور جنگل حرا در میان آب شور خلیج فارس رشد کرده است. در بخش «ایران و جهان» هم نقش باستانی مادر و کودک در تمدنهای کهن مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش «دیروز، امروز» به گذر زمان در مسجد جامع اصفهان پرداخته شده و بخش «چهره ماندگار» هم سراغ «مهلقا ملاح» بانوی فعال حفاظت محیطزیست رفته است.
راهنمای سفرهای شهریور ماهی
در بخش «راهنمای سفر» این شماره سه مطلب در بخش «طبیعت» منتشر شده است؛ «بازیابر و باد» راهنمایی است برای سفر به منطقه جنگلی سیاهرودبار در استان گلستان، «سفر به مرداب قرمز» راهنمای سفر به مرداب هسل در استان مازندران و «در اعماق سرد زمین» که مطلب راهنمایی برای ماجراجویی در غار قلعهکرد استان قزوین است. در بخش «روستاگردی» هم دو مطلب، «آرام و مرتفع» و «روستایی در گردنه» مسافران را بهترتیب برای سفر به روستای ناو در ارتفاعات تالش و روستای حبشی از توابع اسدآباد همدان راهنمایی میکند.
همچنین در این شماره، در بخش «تاریخگردی» دو مطلب منتشر شده است؛ «صحرای عیدگاه» راهنمای سفر به مناطق ترکمننشین برای حضور در مراسم عید قربان مردم ترکمن و «موزه پاکیزگی» که مسافران را برای گشت و گذار در حمام علیقلیآقا در شهر اصفهان راهنمایی میکند. «ترنم آبشار کوهستان» هم عنوان راهنمایی است در بخش «آخرهفته» که مسافران را راهی گشت و گذار در آبشار پلنگ چال در ارتفاعات درکه تهران راهی میکند. در بخش «تفریح» مطلب «اقیانوس نصف جهان» راهنمایی است برای بازدید آکواریوم ماهیهای شهر اصفهان و «زیارت در دل جنگل» عنوان مطلبی است برای راهنمایی مسافران در بخش «زیارت» در اطراف شهر لاهیجان. در بخش «شکمگردی» «قلیهای غیرجنوبی» هم راهنمایی است برای تهیه خورش قلیه ترش استان لرستان.
تاکنون ۹۴ شماره از ماهنامه ایرانشناسی و ایرانگردی «سرزمینمن» منتشر شده است. این نشریه در ۱۳۲ صفحه، به سردبیری رضا مختاری و با قیمت هفت هزار تومان به صورت تمام رنگی و گلاسه منتشر میشود.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۶ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۶ - 30 August 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]