تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين قلب‏ها، قلبى است كه ظرفيت بيشترى براى خوبى دارد و بدترين قلب‏ها، قلبى اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848053245




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازیگر پنهان صنعت خودرو ایران کیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



بازیگر پنهان صنعت خودرو ایران کیست؟
رفع انحصار و ایجاد رقابت، شرط لازم برای پویایی اقتصاد می باشد. از آنجا که با وجود رقابت، کارایی بازار بالا رفته و تولیدکنندگان سعی در بالا بردن کیفیت محصولات خود می کنند.
روز نو : موسسه بامداد طی ماههای اخیر در تحقیقی گسترده، با بررسی درجه انحصار در صنعت خودرو ایران، سطح رقابت يا درجه انحصار اين صنعت را در بخش هاى مختلف سنجیده است. نوشته حاضر بخش مختصری از نتایج این تحقیق است.


برای محاسبه درجه انحصار، شاخص های بسیار زیادی وجود دارد، که در میان آنها در این تحقیق از دو مورد از پرکاربردترین آنها، یعنیشاخص هرفیندال- هیرشمن(HHI) و شاخص نسبت تمرکز(CRn) استفاده شده است.


در بررسی درجه انحصار در کل بازار خودرو ايران در این تحقیق، با در نظر گرفتن همه تولیدکنندگان CKD، تولیدكنندگان داخلی و واردات كنندگان خودرو، نکته ای که جلب توجه می نماید این است که از نقطه نظر تعداد تولید، بازار خودرو ايران دارای انحصار دوجانبه بین شرکت های ایران خودرو و سایپا است. اما اگر به جای تعداد، از حجم فروش ریالی واحدهای عرضه کننده استفاده کنیم، با یک بازار انحصار چندجانبه مواجه هستیم و قطب سومی که در این انحصار چندجانبه وارد مى شود، سهم ريالى فروش خودروهاى وارداتى است که سهمی حدود 25 درصد از کل بازار را به خود اختصاص داده است. 


این سهم در مقایسه با سهم حدود 5 درصدی وارداتخودرو در آمارهای تعدادی، که از محاسبه نسبت تعداد خودروهای وارداتی به تعداد کل خودروهای موجود در بازار ایران، مشتمل بر خودروهای تولید داخلی،CKD  و وارداتی، به دست می آید، نکته ای قابل تامل است.


با وجود اینکه تعداد خودروهای وارداتی در مقایسه با تعداد تولیدات داخلی قابل چشم پوشی است، اما به دلیل اینکه متوسط قیمت خودروهای وارداتی، به طور قابل ملاحظه ای بالاست، این امر باعث بالا رفتن سهم بازار خودروهای وارداتی از نقطه نظر فروش ریالی می شود. در نتیجه انحصار صنعت خودرو در ایران از منظر سهم ريالى فروش، از حالت انحصار دوجانبه به چندجانبه تبدیل شده است.
این سهم بالای فروش ریالی واردات در صنعت خودرو در حالی است که اعمال تعرفه های بالا بر خودروهای وارداتی، سبب افزایش قیمت دو تا سه برابری قیمت داخلی این خودروها نسبت به قیمت جهانی آنها شده است. بطورکلی قیمت نهایی خودرو وارداتی،نتیجه اعمال تعرفه حقوق و عوارض گمرکی 40 الی 55 درصدی که بسته به حجم موتور خودرو وارداتی این تعرفه متغیر است، عوارض که حدود 60 درصد از ارزش خودرو می شود و شامل مواردی همچون عوارض هلال احمر، عوارض وزارت راه و شهرسازی، عوارض جهت خرید آمبولانس، مالیات بر ارزش افزوده و .. است.


با این وجود، به نظر می رسد به دلیل اینکه محافظت تعرفه ای از صنعت خودرو داخلی نتوانسته است کیفیت خودروهای داخلی، چه در بخش تولید و چه در بخش CKD، را به سطح مطلوب و قابل رقابت با خودروهای وارداتی برساند، این خودروها حتی با قیمت های دو الی سه برابری خود نسبت به قیمت های جهانی، همچنان طرفدارانی جدی در داخل کشور داشته و در نتیجه سهم قابل توجهی از سهم ریالی صنعت خودرو کشور را داراست. 


با توجه به مطالب ذکر شده در بالا می توان تحلیل کرد که تعرفه بالا برای خودروهای وارداتی که به منظور حمایت از تولید داخلی خودرو و تشویق تولیدکنندگان داخل کشور برای بهبود کیفیت خودروهای ساخت داخل بوده است، با انکه سبب شده است که از نظرتعدادی این خودروها سهم کمی از بازار خودرو کشور را به خود اختصاص دهند اما همچنان واردات با اختصاص سهم بسیار بالایی از اقتصاد صنعت خودرو، از بازیگران اصلی ولی پنهان صنعت خودرو است.






تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن