تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براستى كه هر كس را حق سود ندهد، باطل زيانش رساند و هر كس به راه هدايت نرود، به كجر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798358466




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سلامی:نرخ بهره بالا اقتصادکشور را قفل کرده است


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: سلامی:نرخ بهره بالا اقتصادکشور را قفل کرده است
یک کارشناس اقتصادی گفت: هم به صلاح و هم به نفع بانک‌ها است که نرخ بهره پایین آید، چون نرخ بهره بالا اقتصاد کشور را قفل کرده است.
آفتاب‌‌نیوز : غلامرضا سلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این پرسش که چرا سیاست کاهش نرخ سود بانکی هیچ‌گاه اعمال نمی‌شود و با وجود این‌که بانک‌ها پیش‌قدم برای کاهش نرخ سود هستند، اما هیچ‌گاه آن را اجرایی نمی‌کنند؟ اظهار داشت: بانک‌ها حتما موافق کاهش نرخ سود هستند؛ چون آنها مارجین خود را در نظر می‌گیرند، یعنی تفاوت بین سود پرداختی و دریافتی.


وی افزود: هر چه نرخ سود سپرده بانکی پایین‌تر آید، نرخ تسهیلات نیز می‌تواند کاهش یابد؛ بدون این‌که به سودآوری بانک‌ها لطمه بزند. نرخ بهره نیز وقتی پایین آید، کسانی که می‌خواهند تسهیلات بگیرند، خیلی راحت‌تر پول خود را می‌پردازند. به عبارتی، نرخ بهره روی بازپرداخت و عدم بازپرداخت تسهیلات بسیار اثر می‌گذارد.


این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: این در شرایطی است که اگر از کسی که به او وام می‌دهید، بخواهید 25 تا 30 درصد سود بگیرید، بازپرداخت آن خیلی سنگین می‌شود، بنابراین در رابطه با کسانی که کسب‌وکار واقعی دارند، می‌بینند یک چنین درآمدی را نمی‌توانند ایجاد کنند.


سلامی متذکر شد: کسانی که این وام را می‌گیرند، به طور معمول گروهی هستند که در حالت اضطرار درخواست این وام را دارند و در عین حال، نمی‌توانند اقساط آن را پرداخت کنند.


وی تاکید کرد: بر این اساس، هم به صلاح بانک‌ها است که نرخ بهره پایین آید و هم به نفع‌شان. در عین حال، به صلاح اقتصاد کشور است، چون نرخ بهره بالا اقتصاد کشور را قفل کرده است.


این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: در رابطه با این‌که می‌گویید چرا سیاست کاهش نرخ سود بانکی هیچ‌گاه اجرا نمی‌شود، باید بگویم بانک‌ها اساسا با تنگنای اعتباری مواجه شده‌اند و در حقیقت مطالبات‌شان وصول نمی‌شود. این در شرایطی است که باید بدهی‌هایشان را پرداخت کنند، یعنی سود سپرده‌ها را باید بدهند. این پول را هم باید از پولی تامین کنند که از مردم و تسهیلات‌گیرندگان می‌گیرند. وقتی این پول پرداخت نمی‌شود و نقدینگی وارد بانک‌ها نمی‌شود، بانک‌ها با عدم توازن دریافت و پرداخت‌شان مواجه می‌شوند.


سلامی تصریح کرد: بر این اساس، بانک‌ها برای این‌که منابع خود را بیشتر کنند، نرخ سود سپرده را بالا می‌برند تا منابع بیشتری جذب کنند و بتوانند تعهدات خود را پرداخت کنند.


وی ادامه داد: این می‌شود که ما به این‌جا می‌رسیم که بانک‌ها از سپرده‌گذار جدید پول می‌گیرند که سود سپرده‌گذار قدیم را بدهند و از یک روشی استفاده می‌کنند که مردم نیز متوجه نمی‌شود. این یک روشی مثل گلدکوئیست است؛ غافل از این‌که بانک‌ها همه‌اش از سپرده‌ها می‌خورند.


این کارشناس اقتصادی گفت: بانک‌هایی که امروز دچار مشکل شده‌اند، به این خاطر است که میزان سپرده‌هایشان در دفاتر اگر فرض کنید 100 بود، در اثر همین کار به 70 رسیده است. با این حال، وقتی بانک‌ها به استیصال می‌رسند، تبلیغ می‌کنند و نرخ سود سپرده را بالا می‌برند؛ اتفاقی که امروز می‌افتد. بانک مرکزی نیز می‌گوید این کار را نکنید، اما مساله مرگ و زندگی برای بانک‌ها است.


سلامی خاطرنشان کرد: بانک برای این‌که اعتبار خود را حفظ کند، سود سپرده‌های بالا می‌دهد. بر این اساس، یک کلاف سردرگم اتفاق افتاده و این ناشی از رکودی است که بر اقتصاد حاکم است.




۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن