محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829665637
مضرات و فواید سربازی اجباری
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: مضرات و فواید سربازی اجباری
کشورهای دنیا چگونه نظرهای مختلف درباره خدمت اجباری را مدیریت میکنند؟
آفتابنیوز : «خدمت سربازی با همه اما و اگرهایش دو کارکرد اصلی دارد؛ یکی از آنها تأمین نیروی بالقوه دفاعی کشور و دیگری کاهش بیکاری احتمالی جوانان است. اما در جهان رقابتی اقتصاد که فشار برای یافتن شغل در کشورهای توسعهیافته بیمارگونه است، دوران خدمت سربازی چقدر جوانان این کشورها را از آینده مورد علاقهشان دور میکند؟
برای نوجوانان کشورهایی مانند اتریش یا سنگاپور که در آنها خدمت سربازی اجباری است، زمانی که باید به انجام این کار اختصاص دهند توجیهناپذیر است. برخی از جوانان اتریش شش ماه دوره آموزشی در کمپهای ارتش را که باید بلافاصله بعد از پایان دوران دبیرستان بگذرانند، یک اتلاف وقت تمام و کمال میدانند و برای سنگاپوریها نتیجه دو سال خدمت اجباری در ارتش، دور ماندن آنها از آمادگی اولیه برای تحصیلات تکمیلی است.
نشریه والاستریتژورنال سال ۲۰۱۶، با آغاز زمزمههای بازگشت خدمت سربازی به قوانین کشورهای اتحادیه اروپا برای مقابله با تروریسم، در گزارشی با برخی از دانشجویان خارجی که در کشورهایشان این دوره را گذرانده بودند، مصاحبه کرد. محمد شوفت، از یونان و دانشجوی کالج ریاضی در دانشگاه ییل، درباره سالهای خدمتش گفت: «رفتن به خدمت اجباری در ارتش پیش از رفتن به دانشگاه یعنی این که باید سالهای اوج تحصیل را ترک کنید و پس از آن با یک وقفه دو ساله دوباره به این روند بازگردید. این موضوع خیلیها را از به دست آوردن آن چه برایش نقشه کشیدهاند، بازمیدارد.»
هر مردی که در کشوری با قانون خدمت اجباری در ارتش یا سربازی زندگی میکند، دیر یا زود باید با این واقعیت رودررو شود.
اشتغال جوانان
از نظر دولتها خدمت نظامی اجباری برای فارغالتحصیلان جوان میتواند ابزاری مفید برای پر کردن آمار مشارکت جوانان در بازار کار باشد. با این حساب آمار بیکاری جوانان به طرز درخور توجهی کاهش پیدا میکند؛ چرا که به طور میانگین فرآیند جستوجو و یافتن شغل مناسب برای جوانان تحصیل کرده در جهان به مراتب طولانیتر از سایر اقشار با تحصیلات کمتر است. همین موضوع فرصت تنفسی است برای دولت تا فکری به حال اشتغالزایی این افراد کند.
سال ۲۰۱۲ با بحرانی شدن شرایط در آفریقای جنوبی «تابو ماسومبوکا»، نماینده مجلس، با اشاره به فواید اجرای دوباره این طرح در مجلس گفت: «این نوع حضور اجباری در ارتش بر آموزش واقعی و معنادار تکیه دارد؛ یک سبک زندگی مثبت برای جوانان ایجاد خواهد کرد و بر مهارتهای صنعتی و آموزشهای مرتبط با کار و کارآفرینی آنها تمرکز خواهد داشت.» به اعتقاد ماسومبوکا خدمت سربازی فرصتی برای آموزش جوانان است اما چسباندن چنین مدلی به شرایط روز آفریقای جنوبی ناممکن بود. به اعتراف خود ماسومبوکا «کشور (آفریقای جنوبی) با روند رو به رشدی از خشم و رفتار خشونتآمیز از سوی جوانانی روبهروست که به جرم و جنایت به دیده ابزاری برای زنده ماندن نگاه میکنند.» در صورتی که شرایط برای جوانان دیگر کشورها کمتر تنشزا باشد، باید دید آیا این مدل اجراشدنی است یا خیر. سوئد در سال ۲۰۱۲ قانون اجرای سربازی اجباری را لغو کرد، با این حال پیتر هالتگویست، وزیر دفاع وقت سوئد، از برنامه آینده دولت برای بازگرداندن این قانون در سال ۲۰۱۸ خبر داد.
آلمان و سوئد دو کشوری هستند که سال گذشته بیشترین تعداد پناهجویان را در قاره اروپا پذیرفتند. حامیان خدمت اجباری در ارتش معتقدند حضور این جمعیت در ارتش فرصتی است برای آموزش و تربیت زنان و مردان جوانی که از فرهنگهای مختلف وارد این کشور میشوند و میخواهند به نوعی در این فرهنگ تنیده شوند. هنگامی که آلمان سال ۲۰۱۱ قانون خدمت اجباری در ارتش را لغو کرد، همه دانشآموزان دبیرستانی نفس راحتی کشیدند. از آن زمان به بعد جستوجوی راههای دور زدن خدمت از طریق ایجاد مشکلات فیزیکی در اینترنت به شدت کاهش یافت. از سوی دیگر نگرش منفی به برنامه خدمت اجباری از سوی محققان مرکز تحقیقات سیاستهای اقتصادی نیز تأیید شد. بر اساس همین نتیجهگیری آلمان خدمت سربازی را در سال ۲۰۱۱ لغو کرد.
در اتریش وضعیت کمی پیچیدهتر است. جرالد کارنر، مشاور ارشد امور نظامی در این کشور، طرفدار وجود یک ارتش با قابلیتهای انعطافپذیر است که هزینه و خرج چندانی هم برای دولت نداشته باشد. با این حال او تأیید میکند ایجاد نیروهای خدمات سربازی در کوتاهمدت و به طور موقت میتواند عامل افزایش هزینهها باشد؛ بنا بر این برای دولتهایی که به شدت دنبال کاهش هزینهها هستند، این شیوه از کار برای حفظ بودجه چندان کارآمد نخواهد بود. همهپرسی این کشور در ژانویه ۲۰۱۳ نشان داد ۵۹.۷ درصد از اتریشیها طرفدار استقرار قانون سربازی اجباری هستند. با این حال بسیاری از نمایندگان پیش از برگزاری همهپرسی اعلام کردند افکار عمومی این کشور مخالف گنجاندهشدن قانون بهخدمترفتن زنان در زیرمجموعه این همهپرسی هستند؛ چرا که طبق قانون فقط مردها مجوز گذراندن این دورههای اجباری را دارند و باید زنان را از حضور در این دورهها معاف کرد.
به راحتی میتوان مشاهده کرد این مسئله حتی از طریق دموکراسی نیز حل و فصل نمیشود، در حالی که نیاز و تمایل هر کشور برای ایجاد یا باقی ماندن قانون خدمات اجباری در ارتش نشات گرفته از وضعیت آنهاست اما هدف نهایی تمامی این کشورها افزایش تولید ناخالص داخلی و استفاده از نیروی کار بومی است. به تعویق افتادن تحصیلات برای مردها به مدت دو سال به معنی یک فرصت شغلی بالقوه برای کارگران خارجی در کشورهای توسعهیافته است. این برای اقتصاد کشورهایی که عموما در اروپا هستند، به منزله وابستگی بیشتر اقتصاد به نیروی کار خارجی است که ساختار شرکتهایی را که طرفدار ایجاد شغل برای کارگران بومی هستند، خود به خود تغییر میدهد. با توجه به این تغییرات، بسیاری از کشورهای غربی که توافقنامههای نظامی بینالمللی چندجانبهای را با سایر کشورها امضا کردهاند، ترجیح میدهند هر چه سریعتر قانون خدمات اجباری ارتش را لغو کنند.
این راهحل منطقی به نظر میرسد اما مدل آلمان نشان داد چنین نگاه نرمی نمیتواند جوابگوی مشکلات پیشبینینشده آینده باشد. از زمان لغو قانون خدمت اجباری، پیوستن به ارتش یک عمل اختیاری محسوب میشود. از سوی دیگر داوطلبها میتوانند به جای آموزشهای نظامی، کار به عنوان داوطلب در زمینههای خدمات اجتماعی را امتحان کنند. یکی از این خدمات کار در خانههای سالمندان است که تقاضای نیروی کار برای آن به شدت وجود دارد اما کمتر کسی حاضر به انجام خدمات در این زمینه است. نتیجه کلی برای چنین تغییراتی در آلمان این بود که از سال ۲۰۱۱ با پایهگذاری پروژههای نظامی و اجتماعی بر اساس کار داوطلبانه تاکنون کمبود نیروهای جوان و آموزش دیده در این دو حوزه آلمان را به فکر به کار گیری نیروهای آمادهبهخدمت خارجی و پناهجویان انداخته است. کمبود بودجه نظامی مشکل دیگری است که آلمان را سر دوراهی بازگرداندن یا ادامه لغو قانون خدمت اجباری قرار داده است. برخی از منتقدان بازگرداندن، این سؤال را مطرح میکنند که چگونه میتوان صدها نیروی تازهنفس را آموزش داد، در حالی که تجهیزاتی مناسب برای آنها در نظر گرفته نشده است.
آمادگی برای جنگ ناممکن
در سالهای اخیر بحث کارشناسان مخالف خدمات اجباری در ارتش در کشورهایی که دموکراسی در مسیر پیشرفتهتری قرار دارد در معرض حملات پراکندهای بوده و به سمت و سوی دیگری کشیده شده است. بسیاری از آنها معتقدند خدمت اجباری در ارتش با هدف مبارزه با تروریسم، در عمل به نتیجه مورد نظر نمیرسد. سای چین سونگ، سال گذشته در روزنامه «تودی» چاپ سنگاپور با مطرح کردن این دیدگاه که در حال حاضر القاعده و داعش نیروهایی هستند که بیدرنگ باید با آنها جنگید، گفت حضور ارتشی آمادهبهخدمت در این کشور برای مقابله با این نیروهای پراکنده به معنی آن است که هر لحظه ممکن است آتش جنگ در سنگاپور شعلهور شود.
روث بندر نیز در مقالهای که سال ۲۰۱۵ در نشریه والاستریتژورنال منتشر شد، صراحتا گفت: «در این برهه از زمان سیاستمداران محافظهکار نیز به این نتیجه رسیدهاند که در زمان نیازِ پلیس به نیروهای پشتیبانی، این ارتش است که باید وارد صحنه شود.» ایراد این طرز فکر در این است که تجسم تروریسم در دنیای مدرن و تلاش برای فهم قدم بعدی آنها ناممکن است و معمولا زمانی برای علاج واقعه فکر میشود که دیگر دیر شده است.
این مسئله به تنهایی جنبه مهمی از نیاز کشورها به ارتش را برجسته میکند که تا به امروز اهمیت چندانی نداشته و آن مجهز شدن به تکنولوژیهای پیشرفته ارتشی است. چین سونگ در همان مطلب با تأیید این شیوه بیان میکند که «(خدمات اجباری ملی آینده) جایی است که در آن تمرکز شدیدی بر بهرهبرداری از استعدادها، مهارتها و صلاحیتهای فردی وجود دارد.» با توجه به این مسئله استفاده از تجهیزات پیشرفته نظامی با هدف کم کردن تلفات انسانی در جنگهای محتمل میتواند آینده جوانان آمادهبهخدمت را نیز تغییر دهد. آموزش نیروها برای استفاده از تجهیزات به منزله سرمایهگذاری بلندمدت دولتها برای استفاده از نیروهایی است که پس از پایان زمان خدمت احساس بیهودگی و اتلاف وقت نخواهند کرد.
تکنولوژی آماده به خدمت
با این تفاسیر به نظر میرسد رهبران کشورها میتوانند با استفاده از فناوریهای روز، آموزش را با خدمت اجباری سربازی ترکیب و آن را از بیفایدهبودن خارج کنند. از نظر جان بروئر، استاد روابط استراتژیک دانشگاه وین، در کشورهایی مانند اتریش صلح با لغو خدمات اجباری در ارتش تهدید نخواهد شد و حضور این خدمات اجباری نیز احتمال وقوع حملات تروریستی را از بین نخواهد برد. از سوی دیگر این کشور با تهدید دیگری مانند از دست دادن شرایط بازار کار و واگذاری آن به نیروهای خارجی به قیمت بیکارماندن کارگران بومی روبهروست. در چنین شرایطی شش ماه دوره آموزشی نیز دردی از پشتیبانیهای نیروهای پلیس در موارد خطر درمان نمیکند؛ چرا که در همین زمان نیز نیروها آن طور که باید و شاید آموزشهای لازم را نمیبینند تا در مواقع لزوم از آنها استفاده کنند. با حذف خدمت سربازی یا تمرکز صرف بر جنبههای آموزشی و تکنولوژیهای ارتش میتوان این حس را القا کرد که ماهها یا سالهای اجباری چندان هم بیفایده نیست. در چنین وضعیتی میتوان از ایده ماسوموبکا با چشمانداز چین سونگ برای کشور سنگاپور استفاده کرد. حتی با وجود فرصت مناسب برای کسب مهارتها در ارتش باز هم فرصتی برابر برای کسانی که به ارتش نرفته و از سالهای تحصیلشان استفاده کردهاند، وجود ندارد. بیشتر آنهایی که خدمت اجباری در ارتش را میگذرانند، علاقهای به ماندن در ارتش یا نیروهای مسلح ندارند و این دغدغهای است که آرامش را از فرماندهان ردهبالای ارتش در کشورهای اروپایی گرفته است؛ چرا که آنها معتقدند یک ارتش واقعی به نیروهایی فراتر از تکنیسین یا مهندس نیاز دارد.»
منبع: هفتهنامه جامعه پویا
۱۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]
صفحات پیشنهادی
سربازی اجباری یا حرفه ای
سربازی اجباری یا حرفه ای با پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 و تشکیل جمهوری اسلامی برپایه مردمی و اسلامی بودن حکومت و فلسفه شهادت دیگر نیازی به اجبار مردم و جوانان برای پیوستن به صف دفاع از کشور وجود ندارد عصرایران رضا غبیشاوی - در جهان دو شیوه سربازی وجود دارد سربازی اجباخدمت سربازی اجباری در سوئد احیا می شود
دولت سوئد اعلام کرد خدمت سربازی اجباری که در سال 2010 حذف شده بود از تابستان سال جاری میلادی احیا می شود به گزارش مشرق پیتر هولتسویک وزیر دفاع سوئد علت احیای خدمت سربازی اجباری را تحولات اروپا و از آن مهمتر تهدیدهای روسیه در همسایگی این کشور عنوان کرد وی گفت که وزارت دفاع سوئسربازی برای دختران آمریکایی اجباری شد +عکس
سربازی برای دختران آمریکایی اجباری شد عکس خدمت اجباری برای زنان آمریکایی این اقدام جدید توسط کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا تصویب شده و توانایی تبدیل به قانون را خواهد داشت اگر دولت پیشنویس کمیته خدمات نیروهای مسلح را تصویب کند احتمالاً زنان از تاریخ ۱ ژانویه ۲۰۱۸ مجبور به ثبهمه چیز درباره مضرات و فواید کله پاچه و جگر گوسفند
همه چیز درباره مضرات و فواید کله پاچه و جگر گوسفند طبیعت قلوه معتدل است و به خشکی گرایش دارد دیر هضم است و اخلاط بد پدید میآورد مغز گوسفند سرد و تر است هضمش دشوار و برای معده زیان آور است آفتابنیوز ارزش غذایی گوشت بسیار زیاد است اما هضم آن دشوار است مگر اینکه شخص قدرت ههمه چیز درباره مضرات و فواید حلوا ارده + طرز تهیه حلوا ارده
همه چیز درباره مضرات و فواید حلوا ارده طرز تهیه حلوا ارده حلوا ارده یکی از خوراکیهای بسیار مفید و خوشمزه برای سلامت بدن است که دربسیاری از کشورهای جهان به اشکال مختلف تهیه و مصرف میشود آفتابنیوز حلوا ارده از ترکیب کنجد سابیده شده با شیره یا شکر تهیه میشود و یک خوراک مسربازی اجباری باشد یا نیمه اجباری؟
زهرا ساعی تشریح کرد سربازی اجباری باشد یا نیمه اجباری نماینده مردم تبریز آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در خصوص چرایی وقایع اخیر پادگانها گفت بسیاری از صاحب نظران معتقدند با توجه به جمعیت فراوان کشور و امکانات موجود شاید بتوان سربازی را از حالت اجباری خارج کرد و تبدیل بهنجارها و الزامات قانونی در داخل خودرو باید رعایت شود/ معافیت مشمولان دارای فرزند معلول از خدمت سربازی
سخنگوی ناجا هنجارها و الزامات قانونی در داخل خودرو باید رعایت شود معافیت مشمولان دارای فرزند معلول از خدمت سربازی سخنگوی ناجا درباره شیشههای دودی خودروها گفت استفاده از شیشه دودی برابر مصوبات هیئت وزیران به نحوی که راننده و سرنشین داخل آن مشخص نباشد ممنوع است به گزارش خبرنگاعلام زمان ثبتنام جدید خرید سربازی در سال 96
جانشین رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا اعلام کرد که ثبت نام برای جریمه ریالی سربازی از 15 اردیبهشت ماه 96 اجرایی خواهد شد به گزارش جام جم آنلاین سردار ابراهیم کریمی در گفتوگو با ایسنا در باره نحوه اجرای طرح جریمه ریالی در سال 96 اظهار کرد برابر تصمیمات اتخاذ شده امسال نیزسرقت با لباس سربازی و رفتگری
سرقت با لباس سربازی و رفتگری رئیس کلانتری ۱۵۸ کیانشهر از دستگیری دو سارق که برای سرقت از پوشش لباس رفتگری و لباس سربازی سوء استفاده میکردند خبر داد سرگرد محمد حسین هاشمی در گفتوگو با ایسنا در این باره گفت در اجرای طرح امنیت محله محور و برخورد با سارقان و همچنین افزایش وقوعاتطرح خدمت جایگزین سربازی در تاجیکستان
طرح خدمت جایگزین سربازی در تاجیکستان تهران - ایرنا - وزارت دفاع تاجیکستان لایحه خرید خدمت سربازی را با شیوه ای خاص به دولت این کشور پیشنهاد کرده است و در صورت تایید جوانان مشمول در نهادهای اجتماعی استخدام شده و حقوق ماهانه کامل خود را به وزارت دفاع این کشور برای تامین بودجه نظا-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها