واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: سربازی اجباری یا حرفه ای
با پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 و تشکیل جمهوری اسلامی برپایه مردمی و اسلامی بودن حکومت و فلسفه شهادت، دیگر نیازی به اجبار مردم و جوانان برای پیوستن به صف دفاع از کشور وجود ندارد...
عصرایران ؛ رضا غبیشاوی - در جهان دو شیوه سربازی وجود دارد. سربازی اجباری و حرفه ای (اختیاری).
هر شیوه دارای مجموعه ای از شرایط است. امروزه در بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه جهان شیوه سربازی اجباری به کناری گذاشته شده و سربازی حرفه ای (اختیاری) جایگزین شده است.
انتخاب میان سربازی اجباری یا حرفه ای (اختیاری) خود هم اکنون به یک شاخص در تقسیم بندی کشورهای جهان تبدیل شده است. البته در این تمایز باید حساب کشورهای کوچک و کم جمعیت را کنار گذاشت چرا که به دلیل کم جمعیتی، مجبور به اجرای سربازی اجباری هستند.
= مزیت های سربازی حرفه ای (اختیاری):
- در این طرح، معمولا افراد به مدت 5 سال به عنوان سرباز استخدام می شوند و حقوق مکفی دریافت می کنند و پس از این مدت، در صورت تمایل دو طرف، امکان استخدام رسمی آنها به عنوان کادر و درجه دار در نیروهای مسلح فراهم می شود.
- افراد به انتخاب، اراده و اختیار خود به سربازی می آیند پس با روند فعالیت ها به عنوان یک سرباز همکاری و همراهی بیشتری دارند. مقاومت نمی کنند و سعی دارند با همسویی راه را برای ارتقای خود هموار سازند.
- افراد به عنوان سرباز، از حقوق مکفی (چند برابر حقوق فعلی یک سرباز اجباری و معادل حداقل حقوق یک عضو کادر و ثابت ) دریافت می کنند. پس می توانند بر پایه همین حقوق، هم مستقل شوند هم هزینه ای بر پدر و مادر و ... خود تحمیل نکنند هم تمایل به ازدواج و تشکیل زندگی را میان آنها بیشتر می کند.
- افراد به دلیل اینکه با اراده خود سرباز می شوند آموزش حرفه ای می بینند، از توانایی بیشتری برای اجرای فعالیت ها و ماموریت های خود برخوردار می شوند و از آنجایی که اکثریت مطلق آنها بعد از 5 سال سربازی به استخدام رسمی نیروهای مسلح درمی آیند پس برای خود عمرحرفه ای متصور می شوند و با هویت تر خواهند بود.
همچنین به دلیل آموزش حرفه ای، تلفات در میان نیروهای مسلح نیز کاهش می یابد.
نکته اول - می توان پیشنهاد کرد برای بروز جنگ یا در وضعیت فوق العاده، نیروی ذخیره تشکیل شود. برای تشکیل نیروی ذخیره، همه ملزم می شوند مثلا به مدت یک تا 3 ماه، دوره آموزشی استفاده از اسلحه را ببیند و پس از ان به زندگی عادی خود باز گردند هر گاه کشور در شرایط جنگی یا فوق العاده قرار بگیرد با فراخوان عمومی می توان برای جذب و استفاده انها اقدام کرد.
نکته دوم - سربازی اجباری در دوره پادشاهی رضاخان ایجاد شد. در آن نظام، جذب جوانان برای سربازی اجباری شد این درحالی است که با پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 و تشکیل جمهوری اسلامی برپایه مردمی و اسلامی بودن حکومت و فلسفه شهادت، دیگر نیازی به اجبار مردم و جوانان برای پیوستن به صف دفاع از کشور وجود ندارد بلکه می توان در قالب سربازی حرفه ای (اختیاری) پذیرای جوانان علاقمند بود و نیازی به اجبار نیست.نکته سوم - سربازی، موضوعی انسان ساخته است و باید همیشه با استفاده از علم روز و تجربیات دیگران، شرایط اش بهبود یابد. اصرار و پافشاری بر یک شیوه، مشکلی را حل نمی کند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۵ - ۲۸ تير ۱۳۹۶ - 19 July 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]