تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درست ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848056727




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هر سال روز خبرنگار در محاصره حرف‎های شیک قرار می‎گیریم/ همه‌ی جریان‌ها رسانه‌ی ناکارآمد را بیشتر می‌پسندند


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: هر سال روز خبرنگار در محاصره حرف‎های شیک قرار می‎گیریم/ همه‌ی جریان‌ها رسانه‌ی ناکارآمد را بیشتر می‌پسندند
گاهی عده‌اي در روز خبرنگار پیام‌های تبریک غلوآمیزی می‌دهند که در طول سال بدترین رفتارها را با اصل رسانه دارند.


علیرضا بهرامی، روزنامه نگار با اشاره به اینکه عادت کرده ایم هر سال روز خبرنگار در محاصره حرف‌های شیکی قرار بگیریم که در عمل اعتقادی به آن‌ها وجود ندارد، افزود: رسانه‎ی قوی، سوءمدیریت‎ها را هدف می‎گیرد؛ به همین دلیل خیلی‌ها رسانه‌ی ناکارآمد را بیشتر می‌پسندند.

این فعال رسانه‌ای و مدرس روزنامه‌نگاری در گفت و گو با "عصرایران" در پاسخ به این پرسش كه خبرنگار مطلوب و رسانه مطلوب، چه ویژگی‌هایی دارند، گفت: این پرسش برخی مباحث فلسفی را به یاد می آورد که آیا اول مرغ بوده است یا تخم مرغ! اینکه آیا خبرنگار مطلوب، رسانه‌ی مطلوب می‌سازد یا برعکس، رسانه‌ی مطلوب خبرنگار مطلوب تربیت می‌کند، شاید هیچ‌وقت قابل تشخیص و اثبات نباشد.

بهرامی با اشاره به اینکه به نظر می رسد در پاسخ به این پرسش باید به ساحت‌های دیگر نظر کرد، افزود: برای مثال در همین حادثه‌ی قتل "بنیتا" لایه‌های فرهنگی، اقتصادی و حتی سیاسی به ذهن خطور می‌کند و چنین حادثه‌ای تلنگری است برای اینکه یادمان نرود در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که همه چیزمان به هم مي‌آيد.

این شاعر و روزنامه نگار با بیان اینکه رسانه‌ها نیز تابعی از شرایط اجتماعی هستند، افزود: کیفیت رسانه‌ی ما درواقع باید متناسب با همان رفتاری باشد که نمایندگان مجلس ما در حاشیه‌ی اخیر نشان دادند و نزدیک به رفتاری که بسیاری از مسئولان ما همواره نشان می‌دهند. پس در ابتدا این پرسش مطرح است که چرا باید فکر کنیم رسانه در جامعه، حتما و کاملا باید تافته‌ی جدابافته‌ای باشد؟!

بهرامی با اشاره به اینکه یک تجربه‌ی جهانی وجود دارد که به ما ثابت می‌کند بدون توجه به یک سری ادعاها و با نگاه واقع‌بینانه و به دور از پیش‌فرض‌های ایده‌آل یا شرایط دون‌پایه، باید به ارتباط رسانه و مسیر توسعه رسانه‌ها توجه کرد، تصریح کرد: طبیعی است در این مسیر رسانه گاهی صعود یا سقوط می کند و هر شخصی به اندازه‌ی سهم خود در این مسیر شریک است و مسئولیت دارد.

رسانه‌ی قوی، سوءمدیریت‌ها و سوء رفتارها را در هر جامعه‌ای هدف می‌گیرد

او با بیان اینکه در حوزه‌ی رسانه در عین حال که در بسیاری از موارد در مسیر پیشرفت هستیم، گفت: در بطن همین پیشرفت یک توافق ضمنی بین برخی جایگاه‌ها و تفکرها وجود دارد که ولو ناآگاهانه، رسانه‌ی با کارآمدی پایین را بیشتر می‌پسندد.

بهرامی تصریح کرد: هر سال در روز خبرنگار هم از طرف همین‌ها در محاصره‌ی حرف‌های شیک قرار می گیریم و گاهی عده‌اي پیام‌های تبریک غلوآمیزی می‌دهند که در طول سال بدترین رفتارها را با اصل رسانه دارند.

این روزنامه‌نگار با اشاره به اینکه رسانه‌ی قوی، سوءمدیریت‌ها و سوء رفتارها را در هر جامعه‌ای هدف می‌گیرد، افزود: در طول سال‌ها سابقه‌ی فعالیت رسانه‌ای مستمر و حرفه‌ای، هنوز  منظور از عبارت کلشه‌ای و همیشه تکرارشونده‌ی «نقد سازنده» را متوجه نشده‌ام، بلکه حتی با کسی هم برخورد نکرده‌ام که پس از آن‌که این عبارت شرطی را در پشت تریبون به کار برد، دو دقیقه بتواند مفهوم و منظور نقد سازنده را دقیق توضیح دهد.

او تصریح کرد: هر چقدر شتاب حرکت ما به سمت توسعه کمتر است، به همان اندازه رسانه‌هایمان کمتر توسعه یافته‌اند و در این مسیر رابطه‌ی بین آزادی بیان و فساد اداری، رابطه‌ی معناداری بوده است؛ در حدی که در کشورهای توسعه یافته، فهمیده‌اند حتی مواردی مانند کاهش هزینه های عمومی مملکت را می‌توانند از طریق رسانه‌هایی که حق افشاگری دارند، محقق کنند.

مسئولان نتوانسته‌اند از طريق رسانه‎ها به افزایش اعتماد عمومی کمک کنند

بهرامی با اشاره به اینکه به همان اندازه که رسانه‌ی قوی کم داریم، به همان اندازه هم اعتماد عمومی مردم کمتر است، افزود: این یک ضعف اساسی است که مسئولان نمی‌توانند با واسطه‌ی رسانه‌ها حسن نیت خود را به مردم نشان دهند و مردم نیز ثابت کرده‌اند به مسئولانی که پاسخگویی ندارند، اعتمادی ندارند.

او در واکنش به این پرسش که چشم‌اندازش از آینده‌ی رسانه‌ها در ایران چگونه است، افزود: نه می‌توان خیلی خوش‌خیال بود و نه ناامید مطلق، اما باید در نظر داشت بارقه‌های امیدی در حال حاضر وجود دارد که باعث می‌شود با خوش‌بینی به آینده‌ی رسانه ها در ایران دل ببندیم.

این فعال رسانه‌ای با اشاره به قدرت روزافزون شبکه‌های اجتماعی در روزگار فعلی، بیان کرد: جریان رسانه‌ای خبرنگار شهروندی که ایجاد شده، رسانه‌های رسمی را از رخوت دورتر می‌کند و در عین حال تاثیرگذاری شبکه های اجتماعی بر رسانه‌های رسمی جای نگرانی ندارد، چون رسانه‌ی استاندارد محتوا تولید می‌کند و فعالان شبکه‌های اجتماعی آن را بازنشر می‌دهند و در این مسیر رسانه های رسمی می‌توانند شبکه های اجتماعی را بازوی خود قرار دهند.

بهرامی در پایان در پاسخ به این پرسش که در فضای فعلی و شرایط رسانه‌ها چه چیزی بیشتر آزاردهنده است، گفت: شخصا برای خودم خیلی دردناک است که متاسفانه همه‌ی جریان‌های فکری سیاسی و همه‌ی گروه‌های مستقر و غیر مستقر در مناصب رسمی، رسانه‌ی با کارآمدی پایین‌تر را بیشتر می‌پسندند و در همین راستا هم اقدام می‌کنند.



تاریخ انتشار: ۱۰:۳۳ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ - 08 August 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن