واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
اندیشکده اسرئیلی اورشلیم مطرح کرد:
5 دلیلی که اسرائیل از توافق پوتین و ترامپ بر سر سوریه هراس دارد
اندیشکده اسرائیلی مرکز روابط عمومی اورشلیم با انتشار گزارشی اشاره می کند که نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از توافق میان ترامپ رییس جمهوری امریکا و پوتین رییس جمهوری روسیه در ژوئیه سال جاری در حاشیه نشست جی-۲۰ درباره سوریه و ایجاد منطقه تنش زدایی شده در جنوب غربی سوریه نگران است.
روز نو : اندیشکده اسرائیلی مرکز روابط عمومی اورشلیم با انتشار گزارشی اشاره می کند که نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از توافق میان ترامپ رییس جمهوری امریکا و پوتین رییس جمهوری روسیه در ژوئیه سال جاری در حاشیه نشست جی-۲۰ درباره سوریه و ایجاد منطقه تنش زدایی شده در جنوب غربی سوریه نگران است.
به گزارش سايت روزنو ، این مرکز اشاره می کند که نتانیاهو معتقد است که این توافق به طور ضمنی باعث گسترش حضور طولانی مدت نیروهای تحت حخمایت ایران در سوریه می شود و به آن مشروعیت می بخشد.
این اندیشکده در ادامه می نویسد اسرائیل پنج نگرانی مهم در رابطه با حضور ایران در سوریه دارد و به ذکر این موارد می پردازد:
۱-ایران در تلاش مستمر با حزب الله لبنان خواستار ایجاد پایگاهی در سوریه برای کمک رسانی به آن گروه علیه اسرائیل است. در طول جنگ سوریه، اسرائیل با حملات گاه به گاه خود علیه کاروان های حزب الله به ایران این پیام را منتقل کرد که اجازه نفوذ را نخواهد داد.
۲-حضور ایران در سوریه احازه می دهد تا تحویل تجهیزات نظامی به حزب الله از طریق سوریه از جمله ارسال موشک های هدایت شونده دقیق ایرانی مانند فاتح ۱۱۰ و موشک های سنگین تر فراهم شوند. هم چنین، امکان ارسال موشک های زمین به دریای ساخته شده ایران، چین و روسیه از جمله سی -۷۰۴ و سی-۸۰۲ که می توانند محدوده ای ۶۰۰ کیلومتری را طی کنند نیز فراهم می شود. علاوه بر ان امکان ارسال پهپادها و زیردریایی های کوچک و موشک های ضد تانک را نیز باید به این موارد افزود.
اما فراتر از این دو مورد حضور ایران در سوریه به سه دلیل دیگر که کمتر هم خطرناک نیستند باید باعث نگرانی اسرائیل شوند:
۳-تقریبا قطعی است که ایران می خواهد سوریه را به یک پایگاه نظامی ایران تبدیل کند. این کشور قصد دارد در آنجا پایگاه دریایی بسازد و ممکن است بخشی از نیروهای زمینی و موشک های خود را به سوریه انتقال دهد و حتی هواپیماهایش نیز می توانند تهدیدی از فاصله ۱۳۰۰ کیلومتری برای اسرائیل باشند. در آن صورت همسایه شمالی اسرائیل دیگر سوریه نیست بلکه ایران است.
۴-حضور قوی ایران در سوریه به طور قابل توجهی به تضعیف عناصر عملگرا در جهان عرب و کشورهای سنی می انجامد و خطری برای اردن است که اهمیت استراتژیک برای اسرائیل و اعراب سنی دارد. این نگرانی کشورهای عربی نیز خواهد بود.
۵-ایران ممکن است با استفاده از حضور مداوم خود در سوریه و حمایت از اسد برای ادامه بقای او تلاش کند تاسیسات هسته ای در سوریه احداث کند.
طبق برجام، آژانس بین المللی انرژی اتمی می تواند فعالیت های هسته ای در ایران را نظارت کند اما هیچ مجوزی برای نظارت بر فعالیت های ایران در خارج از آن کشور یا فعالیت دانشمندان ایرانی در بیرون از مرزهای آن کشور ندارد. ایران می تواند از این نقاط ضعف برای توسعه تحقیقات و فعالیت های مرتبط با مسائل هسته ای در سوریه استفاده کند.
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]