تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 22 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براستى كه هر كس را حق سود ندهد، باطل زيانش رساند و هر كس به راه هدايت نرود، به كجر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828450768




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سوریه و دیدار پوتین و ترامپ


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



سوریه و دیدار پوتین و ترامپ
روز نو : تحولات متنوع در بحران سوریه، دورنمای صحنه این کشور را پیچیده‌تر کرده است. حملات هوایی آمریکا به دیرالزور و الرقه که موجب کشته شدن شهروندان بی‌گناه و استقرار بزرگ‌ترین ناوگان آمریکا در بندر حیفا و بیانیه وزارت دفاع روسیه مبنی بر لغو قاعده هماهنگی پروازها در آسمان سوریه، تحرکات اسرائیل در جنوب و ترکیه در عفرین سوریه همه علائمی داغ و همچنین رویکردهای متفاوت را نشان می‌دهد که به نظر می‌رسد، ازسویی، روس‌ها، انگیزه عملی رویارویی را در بخش آسمان نسبت به آمریکایی‌ها ندارند و به دنبال کسب دستاوردهای سیاسی در سوریه در جستجو تحقق اهداف خود بوده‌اند و از سوی دیگر یک نوع تحریک و تشویق از سوی اسرائیلی‌ها برای هل دادن آمریکا در باتلاق بحران سوریه نمودار می‌گردد. 


به گزارش روز نو :این در حالی است که خانم نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل به احتمال حمله دیگر شیمیایی ارتش سوریه به مردم سوریه اشاره کرده و آن را بهانه‌ای برای هشدار جدید خود قرار داده است. جالب است هنوز کمیته بین‌المللی خلع سلاح شیمیایی در پرونده خان شیخون پیرامون ادعاهای ساختگی آمریکا، ابهامات و سئوالات منطقی مطروحه را پاسخ نداده و اینک خانم هیلی یک موج جدیدی روانی برای اجرای اهداف سیاسی دیگر آمریکا در سوریه را مقدمه‌چینی و راه‌اندازی می‌نماید.


اسرائیلی ها درجولان و قنیطره، تحرکات بیشتری با بمباران پایگاه ارتش سوریه راه انداخته‌اند و اخبار منتشره از سوی اسرائیل مبنی بر ساقط نمودن سه پهباد از نوع ایرانی در جنوب سوریه در مقطع چندماهه اخیر برجسته و هدف خود را مقابله با ساختن حزب‌الله دوم در جولان و همزمان اظهارات مقامات نظامی اسرائیل مبنی بر رویارویی با کارخانه تولید تسلیحات حزب‌الله در لبنان، به گونه‌ای اخبار از این نوع را، بزرگ‌سازی شده‌، منتشر می‌نمایند.


یوسی کوهن رئیس موساد در این باره می‌گوید: هیچ‌کس در جامعه جهانی به جز آمریکا قدرت رویارویی با ایران و حزب‌الله به منظوز اجازه ندادن به شکل‌گیری کریدور مورد نظر ایران برای اتصال به لبنان ندارد. این اظهارات ضمن این که نشان می‌دهد اسرائیلی‌ها به تنهایی کم آورده‌اند در مقابل شکل‌گیری تحولات میدانی در سوریه و لبنان، همچنین حکایت از خط شیر کردن ترامپ و وزیردفاع آمریکا معروف به سگ دیوانه علیه ائتلاف ایران، حزب‌الله و روسیه را متبادر می‌سازد.


در شمال سوریه، ترک‌ها با رجزخوانی اردوغان علیه آمریکا و پ.ک.ک، دستور حمله به ارتش ترکیه با همکاری ارتش آزاد برای گرفتن پایگاه هوایی تل رفعت که نقطه اتصال به عفرین است، را داده‌اند، عفرین به علت آن چه تحت عنوان تحولات مربوط به خلا پساداعشی به وجود آمده در خلا امنیتی بسر می‌برد و اینک ترک‌ها نگران شده تا تل رفعت نیز همچون عفرین به دست احزاب کردی بیفتد همه این علائم، حساسیت اردوغان را بیشتر ساخته و دستور بازپس‌گیری تل رفعت را داده است که به نوعی پیامی به هم افزایی اخیر صالح مسلم (رهبر حزب اتحاد دمکراتیک کرد سوریه) با سعودی‌ها و به نوعی پاسخ به عربستان را نیز در قرار دادن خروج ارتش ترکیه از قطر به عنوان لیست مطالبات ریاض را نیز نشان می‌دهد. 


آخرین تحولات مربوط به پرونده پیچیده بحران سوریه. برگزاری "اجلاس آستانه 5" که بیشتر بر محورهای انسانی و گسترش دایره آتش بس متمرکز و استقرار نیروهای روسی را در این مناطق متبلور میسازد و ادامه نمایش و مانورهای روانی ناشی از حضور ناوگان امریکا در بندر حیفا با هدف روحیه دادن به معارضین بالاخص در جهت تقویت امادگی های نیروهای کرد دراطراف شهر رقه و استمرار مناقشه ترکها با امریکاییها بر سر نحوه آزادسازی رقه و اداره بعد از ان و ادامه حملات کور هواپیماهای امریکا به مناطق مسکونی در روستاهای حسکه و دیرالزور و اظهارات تیرسلون با دبیرکل سازمان مبنی بر اینکه وضعیت اسد به اراده روسها مرتبط بوده و همگی نشانگر ابهام و سردرگمی مفرط بخشهای سیاسی و نظامی امریکا در چگونگی اداره امور و میزان مداخله در بحران و خوف شدید از هزینه های که بر انها متحمل خواهد شد، را می رساند.


پرونده بحران سوریه همانند ارکستر فعال با نت های متنوع ولیکن متضاد درحال نواختن است  که سراسر پیچیدگی و داغی خاص خود را دارد و بیانگر خیزهای جدید ولیکن بدون افق روشن و از سوی دیگر ائتلافات سیال جدیدی را در صحنه سوریه متباین می سازد.


به نظر می رسد امریکاییها در بحران سوریه بهترین راه حل، را گزینه بهره گیری از ظرفیت روسها و اعلام تفاهم در مناطقی که نگرانی اصلی امنیتی اسرائیل می دانند را برای حفظ شرایط امن در آن نقاط و رها کردن دیگر کانتون ها به حال خود را در دستور کار خود قرار داده‌اند؛ چرا که سیاست ادامه بحران در آن کانتون ها به نفع امریکا و اسرائیل است. بنابراین راهبردکلان امریکاییها در بحران سوریه ناگزیز به برداشتن سیاست یک گام به جلو در یک منطقه و در دیگر مناطق، دوگام به عقب است.




اکنون چشم انداز رخدادهای داخلی سوریه در قالب پنچ کانتون را می توان براورد دقیق تر نمود. نکته قابل توجه اینکه در هر کدام از کانتونها براساس مدار واولویت و اهداف خاص در حال تحرک است.


-اولین کانتون تحرک امریکاییها در رقه است که با واکنش ترکها در این کانتون با التهابات شدیدی مواجه شده و در مقابل ترکها درصدد تحرک به سمت کانتون عفرین و تل رفعت می باشند همین کنش ها و واکنشها موجب شد تا تیلرسون را برای جستجو راه حلی روانه ترکیه نماید.


دومین کانتون، تحرک امریکا در منطقه تنف برای کنترل بیشتر برای مرزهای بین سوریه و عراق دردستور کار است که بهعلت تحرک سریع ارتش سوریه و متحدین انها همچنان یک صحنه رویارویی را در این کانتون به طور بالفعلی شکل داده است.


سومین کانتون قنیطره وسویدا است که اسرائیل سعی در تحریک گروه معارضین همچون جبهه النصره دراین ناحیه درصدد ملتهب کردن آن علیه نیروهای مقاومت حزب الله است.


چهارمین کانتون منطقه ادلب وبخشی از حماه است که ترکها به کمک معارضین طرفدار درصدد تقویت جای پا و حضور خود در این منطقه بوده و حاکمیت آنرا در چهارچوب اداره خود و روسها دانسته و درصدد تقویت و افزایش آن هستند.


پنچمین کانتون جنوب سوریه در درعا بوده که امریکاییها و روسها و اردنیها درصددبوده این کانتون را در چهارچوب اراده خود حفظ و مدیریت سازند.


در این میان چشم انداز پرونده بحران سوریه در ملاقات و رایزنی پوتین و ترامپ درحاشیه نشست جی 20 در هامبورگ نتایج زیر را به همراه داشته است:


توافق جنوب غرب سوریه که به عنوان اولین دستاورد رسمی روسای جمهور روسیه و امریکا از سوی لاروف و مقامات امریکایی اعلام میشود چندین فلش مهم راعلامت می دهد:


1- دو کشور حرکت در چهارچوب خواست و اهداف امنیتی اسرائیل در این فرایند را مدنظر قرار داده و می دهند و به نوعی چک سفید امضا به تل اویو می دادند. هر دو کشور بدون حضور ایران و دولت سوریه به مکانیزمهای مورد نظر در این منطقه تن داده اند.


2- ابعاد منطقه جنوب غرب هنوز گنگ است. پرسش اینجاست که آیا هرسه کانتون (درعا و قینطره،سویدا و گذرگاه تنف) مشمول این قواعد امنیتی قرار گرفته اند، چون این سه کانتون هرکدام شرایط خاصی دارد. در کانتون قینطره و سویدا اسراییلیها نگران آسیب پذیری‌های مفرط از سوی "حزب الله دوم" هستند و در درعا گروههای معارضین در موقعیت آسیب رسان به دولت سوریه بوده و می باشند و در گذرگاه تنف، تل اویو نگران ایجاد کریدور امنیتی متحدین ایران و دولت سوریه و حزب الله با استقرار نیروهای متحدین انها در دو طرف مرز بویژه در جنوب شرق سوریه است. پرسش دیگر اینست که آیا توافقات و ضمانت‌های حاصله دو کشور روسیه و  امریکا که به عنوان ثمره و پیش خبر توافقات بیشتر پوتین و ترامپ در پرونده های چندگانه واشنگتن و روسیه اعلام شده، برای دادن شکلات به تل اویو و برای تسهیل و روان سازی زمینه های دیگر توافقات در معاملات دیگر در پرونده هایی همچون مجموعه موضوعات در پرونده های سوریه و اوکراین و حملات سایبری در انتخابات امریکا و ناتو و مشکلات باقیمانده ناشی از سفارتخانه های دو کشور را شامل خواهد شد.


3- به نظر می‌رسد ابعاد توافق دو کشور، هنوز ابهام های متعددی دارد ضمن اینکه می بایست ببینیم محصول کمیته های کارشناسی دو کشور در پرتو تفاهمات پوتین و ترامپ چه توافقها و ساز و کارهای را نهایی کردند. باتوجه به اینکه ترامپ در پرونده مناسبات خود با روسیه، موانع و شکننده های فراوانی از ناحیه کنگره و هر دو حزب دمکرات و جمهوریخواه دارد که مسیر سنگلاخی فراروی خوش بینی او در رویکردهای تقارب بامسکو وجود دارد.


شاید به همین دلیل است که جلسه هر چند بیش از دو ساعت طول کشید ولیکن محدودیت حضور وزرای خارجه و دو مترجم گواه روشنی از این شکننده‌گی‌ها بوده است و همچنین نتایج این نشست را آقای لاروف بیشتر به طور خوش‌بینانه‌ای توصیف داشته است.


منبع: خبرانلاین


تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن