تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 23 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از غير خدا بِبُرد، خداوند، هزينه زندگى او را تأمين مى‏كند و از جايى كه ان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1822398128




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درستکار، منتقد سینما: مخاطب از تماشای این خزعبلات به اسم سینمای کمدی خسته می‎شود/ کیفیت آثار در سینمای ایران در وضعیت بسیار بدی قرار دارد


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: درستکار، منتقد سینما: مخاطب از تماشای این خزعبلات به اسم سینمای کمدی خسته می‎شود/ کیفیت آثار در سینمای ایران در وضعیت بسیار بدی قرار دارد
منتقد سینما گفت: برخی رسانه‎ها در خدمت تبلیغ کیفیت آثار سخیف درآمده‌اند.


نویسنده، فیلمساز و منتقدسینما معتقد است ظرفیت های نمایشی و سالن های سینما افزایش قابل توجهی داشته و این امر با استقبال مردم و حضور آنها در پردیس های سینمایی همراه شده است اما کیفیت آثار در سینمای ایران در وضعیت بسیار بدی قرار دارد.

رضا درستکار در گفت و گو با "عصرایران" با اشاره به اینکه در سال های اخیر ظرفیت های نمایشی و سالن های سینما افزایش قابل توجهی داشته است و این امر با استقبال مردم و حضور آنها در پردیس های سینمایی همراه شده است، افزود: در مجموع وضعیت نسبت به گذشته بهتر شده و سینمارفتن در بین مردم نسبت به چند سال گذشته جای خود را باز کرده است و اگر فیلم های خوب اکران شود، به حضور بیشتر تماشاگران در سالن های سینما منجر خواهد شد.

او با بیان اینکه وقتی به کیفیت فیلم های اکران نگاه می کنیم نکات دیگری دستگیرمان می شود، تصریح کرد: درست است گردش پول و کار در سینمای ایران کمی بهبود پیدا کرده است اما از طرفی نیز نباید تحت تاثیر حرف های برخی تهیه کنندگان سرمایه سالار که فقط و فقط دغدغه گیشه و فروش را دارند قرار گرفت و در مورد آثار سخیف سینمای ایران سکوت کرد.

این منتقد سینما در ادامه به بخشی از تاریخ سینمای ایران اشاره کرد و گفت: در گذشته در دهه 50 رقابت میان فیلم ایرانی و خارجی افزایش یافت و در این رقابت، فیلم خارجی گوی سبقت را ربود؛ در چنین شرایطی با هدف جذب تماشاگر بیشتر، ابتذال در فیلم ایرانی به طرز عجیبی افزایش یافت و در این زمینه دست فیلم خارجی را از پشت بست. این روند در نهایت به انهدام سینمای فارسی منتهی شد؛ نتیجه این رقابت که تهیه کننده سینمای ایران با دغدغه فروش بالاتر و گیشه بهتر به تولید آثار سخیف سینمایی اقدام می کند و در این مسیر هیچ عایدی به مخاطب نمی رسد، چیزی جز شکست نیست.

نباید فریب موفقیت‎های زودگذر مانند فروش بالا در گیشه را خورد

درستکار با بیان اینکه این رقابتی که تهیه کنندگان در سینمای ایران جا انداخته اند که با تولید هر اثر ضعیف و سطحی با عنوان فیلم سینمایی مخاطب را فریب دهند، در نهایت به ضرر سینمای ایران تمام می شود، افزود: نباید فریب خوشحالی موفقیت موقتی مانند فروش بالا در گیشه را خورد در حالی این گونه آثار سینمایی به ساختارهای استاندارد سینمای ایران ضربه می زنند و تماشاگر از دیدن این همه خزعبل خسته می شود.

وی با اشاره به اینکه اگر قرار بود فروش و گیشه، ارتقای کیفی یک سینما را موجب شود، اکنون سینمای هند با حجم بالای تولید فیلم و مخاطب فراوان، در دنیا باید همه جا را می گرفت، بیان کرد: در نهایت فیلم های تجاری ماندگار نمی شوند و مانند آثار قابل اعتنای سینمایی، در آینده ممکن است از آنها سخنی به میان نیاید؛ البته برای آثار واقعی سینمای تجاری احترام قائل هستم و سینمای جریان اصلی را از سینمای بدنه جدا می کنم. این سینمای جریان اصلی که کمی سلیقه عمومی مخاطبان را ارتقا دهد هنوز در سینمای ایران پا نگرفته است و هر ازچند گاهی آثاری ساخته و اکران می شود اما هنوز تا آن مدل مطلوب سینمای جریان اصلی فاصله داریم.

این منتقد سینما با بیان اینکه آخرین فیلم کمدی که در سینمای ایران مرا جذب کرد «اجاره نشین ها» به کارگردانی داریوش مهرجویی بود که یک اثر قابل اعتنا در ژانر کمدی محسوب می شود، افزود: آثاری که این روزها با عنوان فیلم کمدی در سینماها اکران می شود، کمدی نیست و موقعیت های کلامی و اغلب رکیک است که مخاطب را فریب می دهد؛ در تمام این سال ها سینمای کمدی رو به افول بوده است و دیگر اثر قابل اعتنایی به جز تعداد انگشت شماری از جمله برخی آثار کمال تبریزی که توانسته بود به استانداردهای یک اثر سینمایی در ژانر کمدی نزدیک شود، نداشته ایم.

درستکار افزود: همچنین در سینمای ایران ما با یک بازیگر خوش قریحه به نام رضا عطاران مواجه هستیم که در این سال ها با اقبال مخاطب مواجه بوده است و اگر از خودش و انتخاب هایش مراقبت نکند به زودی موقعیت خود را از دست خواهد داد چون سینمای کمدی بیش از دیگر گونه های سینمایی در معرض آسیب و نقد جدی است.

فیلم های قابل اعتنا و استاندارد علی رغم مظلومیت در اکران، راه خود را پیدا می‎کنند

این فیلمساز و منتقد سینما با بیان اینکه فیلم های قابل اعتنا و استاندارد در سینمای ما مظلوم واقع می شوند و به خاطر شلوغ کاری و تبلیغات انفجاری برخی آثار سطحی در اکران نیز آن طور که حقشان است دیده نمی شوند، تصریح کرد: در نهایت آن سینمای واقعی راه خودش را پیدا می کند، این جریان هنری است که سینما را هدایت می کند و سطح سلیقه عمومی را افزایش می دهد.

وی با اشاره به اینکه در میان فیلم های ایرانی که در حال حاضر اکران عمومی شده است، فیلم سینمایی «رگ خواب» اثری قابل اعتنا است که استانداردهای لازم یک اثر سینمایی را دارد، افزود: تفاوت فیلم «رگ خواب» با آثار دیگر در این است که آن فیلم ها با یک هیجان زودگذر و شور موقتی که ایجاد می کنند می آیند و می روند اما «رگ خواب» تازه بعد از این حیات فرهنگی و هنری اش شروع می شود.

درستکار در پایان با انتقاد از رویکرد برخی رسانه ها، بیان کرد: متاسفانه وضعیت طوری شده است که رسانه های ما هم در خدمت تبلیغ آثار سخیف درآمده اند و با توجیه این مساله که سینما ضعیف شده است و مخاطب استقبال نمی کند، تریبون را کامل در خدمت فیلم هایی قرار می دهند و آثاری را تبلیغ می کنند که هیچ عایدی برای تماشاگر ندارد و در ضعیف ترین و سطحی ترین حد ممکن ساخته شده است.


تاریخ انتشار: ۱۱:۱۴ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۶ - 31 July 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن