واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: امسال برای اولین بار تمامی زائران ایرانی مچ بندهای الکترونیکی آبی رنگ به دست می بندند تا به کمک این مچ بندها احتمال گم شدن زائران کاهش یابد.
به گزارش تراز ،در پی وقوع فاجعه منا که به شهادت 464 زائر ایرانی و هزاران زائر از دیگر کشورها انجامید، کشور ایران برای حج 95 خواستار تضمین امنیت زائران از سوی سعودی ها شد.
جلسات متعددی در این زمینه برگزار گردید اما در نهایت پافشاری مقامات کشور بر تامین امینت و برآورده شدن درخواست ها موجب شد تا حج 95 برگزار نشود.
تعداد شهدای ایرانی در فاجعه منا ۴۶۴ نفر اعلام شده بود که تمامی مفقودان حادثه تا تاریخ ۱۶ دی ۱۳۹۴ شناسایی و بجز ۴۲ پیکر که در قبورالشهدای مکه دفن شدند، مابقی به وطن بازگردانده شدند.
از زمان وقوع فاجعه منا که دوم مهر ماه بود تا زمانی که آخرین پیکر به ایران بازگردانده شد حدود صد روز گذشت. شاید اگر در همان زمان وسیله ای وجود داشت که شناسایی زائران را امکان پذیر می کرد ، زودتر از این ها حجاج ایرانی شناخته می شدند و آن 42 خانواده ای که چشم به راه پیکر عزیزان شان بودند امروز به کمترین حق شان می رسیدند، هر چند که آرزوی هرکسی است که در کنار خانه امن الهی به والاترین مرتبه یعنی شهادت نائل شود.
بدین سبب بعد از گذشت دو سال و تحقیقات فراوان با هدف ارتقای امنیت، مچ بندهایی را که به گفته حجت الاسلام قاضی عسگر طرحش مربوط به ده سال قبل است، ساخته شد و امروز زائران خانه خدا می توانند در صورت بروز هرگونه حادثه با مشخصات کاملی که روی مچ بندها وجود دارد شناسایی شوند.
در فضاي مجازي شايعههايي درباره ساخت دستبندهايي فلزي به سفارش عربستان توسط شركت اسرائيلي مطرح شد، درحالي كه ساخت اين مچ بندها به عربستان هيچ ارتباطي ندارد. در همین راستا حمید محمدی رئیس سازمان حج و زیارت ضمن تکذیب این خبر اظهار داشت: اين مچبندها هيچ ارتباطي به عربستان ندارد و به صورت کامل در كشور خودمان طراحي و ساخته شده است.
رئيس سازمان حج و زيارت با بيان اينكه اين مچبندها بهمنزله كارت شناسايي حجاج و حاوي مشخصات آنهاست، تصريح كرد: در مچبند راهنماي الكترونيكي ،اطلاعات شناسايي زائر قرار گرفته است و با نرمافزاري كه در گوشي تلفن همراه نصب ميشود همه اطلاعات آن قابل مشاهده خواهد بود و ميتواند به زائراني كه گم ميشوند كمك كند تا كاروان آنها سريع تر شناسايي شود.
مچ بند حجاج مجهز به GPS نیست
حجت الاسلام و المسلمين قاضي عسگر در گفت و گوي ويژه خبري شبكه دو سیما نمونهاي از اين مچ بندها را براي جلب اطمينان نشان داد و گفت: اين دستبندها توليد داخل كشور است كه حاوي اطلاعات محدودي از زائران است و نه تنها هيچ مشكلي ندارد، بلكه با توجه به سن زائران ايراني و آمار گمشدگان هر سال، ضريب ايمني آنها را بالا ميبرد.
وي در عين حال توضيح داد كه اين مچ بندها مجهز به سيستم مكان ياب نيست، چرا كه براي استفاده از آن بايد باعربستان هماهنگ و توافق كنند كه اين موضوع در مذاكرات بعدي پيگيري می شود.
مچ بند حجاج حاوی چه اطلاعاتی است؟
ابراهیم اسداللهی رئیس روابط عمومی سازمان حج و زیارت در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اطلاعات روی مچ بندهای الکترونیک اظهار کرد: اطلاعات روی این مچ بندها شامل نام، نام خانوادگی، تاریخ تولد، تصویر، کدملی ، سوابق بیماری، آدرس محل اسکان زائر در مکه و مدینه است.
وی در ادامه افزود: نیروهای راهنمای حجاج را در ایستگاه ها مستقر می کنیم تا در صورتی که زائران مفقود شدند، آن ها را به سمت هتل هایشان هدایت کنند.
اسداللهی هم چنین بیان کرد: اپلیکیشن هایی روی تلفن همراه نیروهای ستادی مان نصب است که با قرار دادن مچ بند روی گوشی تلفن شان اطلاعات مربوط به زائر را مشاهده می کنند و حجاج به سمت محل سکونتشان هدایت می شوند.
وی با اشاره به جنس مچ بندها اذعان کرد: جنس این مچ بندها از پلاستیک و ضد حساسیت است و هم چنین زائران می توانند به وسیله آن ها از هرگونه خطر مفقود شدن مصون بمانند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
زمانبندی انتشار: 4 مرداد 1396 - 11:25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]