واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: مشاور ارشد اقتصادی رئیسجمهور گفت: هفت تا ده سال زمان برای گذشتن از رکود بهوجودآمده در دولت قبل، زمان نیاز است که حدود سه سال از آن گذشته است.
به گزارش تراز ، مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رییس جمهور در مراسم نکوداشت پنجاهمین سال تأسیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) گفت: دگرگونیهای زیادی در 15 سال اخیر در خصوص نقش ایدرو در توسعه صنعتی کشور به وجود آمد. سهم صنعت در تولید ناخالص داخلی در زمان تأسیس ایدرو زیر 3 درصد بود اما سهم صنعت هماکنون 30 برابر شده است.
وی با بیان اینکه "باید بهسمت صنعتی برونگرا و پاسخگو به نیاز جهانی گام برداریم"، افزود: سطح درآمد خانوارهای ایرانی در سال 92 حدود 22 درصد پایینتر از سطح درآمد آنها در سال 86 بود که در همین بازه زمانی سطح درآمد یک خانوار روستایی 38 درصد کاهش پیدا کرد و این موضوع روی بازار تقاضای داخلی صنعت تأثیر گذاشت.
نیلی گفت: کاهش سرمایهگذاری در سالهای 86 تا 92 روی رکود صنعت داخلی کشور تأثیر منفی داشت. هفت تا ده سال زمان برای گذشتن از رکود به وجود آمده در دولت قبل، زمان نیاز است که حدود سه سال از آن گذشته است.
مشاور اقتصادی رئیس جمهور افزود: در سالهای 91 و 92 اندازه صنعت 17 درصد کوچکتر شد که رشد صنعتی در سال 93 تا 95 بخشی از آن را جبران کرد و صنعت کشور هماکنون 1.8 برابر صنعت در سال 83 است.
نیلی ابراز کرد: در حال حاضر بازار داخلی کفاف صنعت را نمیدهد و باید بهسمت بازارهای مطمئن خارج از کشور حرکت کنیم.
وی گفت: ایدرو، بههمرسانی کسبوکارها و جذب سرمایهگذاری خارجی جهت ارتقای ساختار بنگاههای کشور را جزو برنامههای محوری خود قرار دهد.
نیلی با اعلام اینکه هنوز یک مدل توسعه صنعتی در کشور وجود ندارد، اظهار داشت: در سال 80 اقداماتی برای تهیه یک مدل صنعتی برای کشور انجام شد، اما هنوز نتوانستهایم یک سند یکپارچه در این بخش مصوب کنیم.
وی به نقش سازمان گسترش و نوسازی در توسعه صنایع کشور اشاره کرد و افزود: از گذشته تا به امروز یک استراتژی نانوشته در صنعت تعریف شد که براساس آن، اولویت دادن به بازار داخلی بود. این موضوع حتی در بدو تأسیس ایدرو و حتی برنامه ششم توسعه نیز مورد توجه قرار گرفته بود.
مشاور اقتصادی رییس جمهور اضافه کرد: متأسفانه تاکنون صنعت برونگرا و صادراتمحور نداشتهایم. صنعت باید برای توسعه خود علاوه بر بازار داخلی بهفکر حضور پررنگ در بازارهای صادراتی نیز باشد. امروز باید به این موضوع توجه شود که تا چهمیزان تقاضا با ظرفیتهای فعلی صنعت مطابقت دارد.
مشاور اقتصادی رییس جمهور با تأکید بر اینکه روند افزایش ظرفیت صنعت با میزان تقاضا همخوانی ندارد، گفت: در سال 90 و 91 ما شاهد رشد منفی صنعت بودیم که این میزان در زمان جنگ نیز بیسابقه بوده، اما در حال حاضر امروز صنعت کشور تقریباً به دو برابر سال 81 رسیده، اما سطح تقاضا به سطح سال 81 است.
نیلی متذکر شد: امروز شکاف بین ظرفیت صنعت و تقاضا وجود دارد که اثر عینی آن بروز مشکلات برای واحدهای تولیدی است، البته واحدهای تولیدی میگویند با کمبود نقدینگی روبهرو هستند و متقاضی منابع مالی هستند، اما مشکل جدیتر از این حرفهاست. اگر فکری به حال صنعت نشود، این بخش نصف شده و بهمرور کوچک خواهد شد و مشکل بیکاری و مسایل دیگر اتفاق خواهد افتاد.
وی تنها راه افزایش تقاضا در بازار را توجه به تقویت خارجی دانست و گفت: صنعتگران ما اولویت را روی صادرات بگذارند، اما عمل به این مسئله راحت نیست و با دشواریهای زیادی همراه است.
وی افزود: صنعتی که فقط به بازار داخلی اکتفا کرده، بهراحتی نمیتواند وارد بازار صادراتی شود، آن هم بدون تکنولوژی، در این مسیر باید اقدامات لازم انجام شود.
نیلی تصریح کرد: علاوه بر کاهش تقاضا در اقتصاد کشور، ترکیب تقاضا نیز تغییر کرده است. ما برای رفع مشکلات نیازمند یک دوره گذر هستیم تا بنگاهها بهسمت بنگاههای صادراتی پیش بروند.
مشاور اقتصادی رییس جمهور با اعلام اینکه خود به خود اشتغال به وجود نمیآید، تصریح کرد: برای اینکه بنگاهها بهسمت صادرات پیش بروند، باید تغییری در آنها ایجاد شود، در همین زمینه نقش سازمان گسترش و نوسازی بسیار پررنگ است و باید از این فرصت استفاده کند و با بهبود کسبوکار و جذب سرمایهگذاری خارجی اقدامات لازم را برای ارتقای بنگاهها برای رقابت در بازارهای صادراتی انجام دهد.
نیلی با بیان اینکه "اقتصاد ما چارهای جز برونگرایی ندارد"، تصریح کرد: نمیتوانیم به بانکها فشار بیاوریم که پول به واحدهای تولیدی بدهند و از آن طرف واحدهای تولیدی نتوانند پول بانکها را بازگردانند. باید بازارهای صادراتی را گسترش دهیم.
منبع: تسنیم
زمانبندی انتشار: 26 تير 1396 - 15:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]