واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: درباره گلایه عارف از روحانی/رای 24 میلیونی جناحی نیست
واقعیت این است نقشآفرینی روحانی در ۹۶ بیشتر هم شد. رقیب با تمام قدرت انتخاباتی قانونی خود وارد یک بازی سخت شد. اما روحانی توانست با مدیریت بینظیر خود و بخصوص در مناظره سوم و با سخنان خود در سفرهای انتخاباتی بازی رقیب را به هم بزند و آنها را آچمز نماید. کاری قریب به محال که فقط از روحانی برمیآمد.
آفتابنیوز : غلامعلی دهقان*دکتر عارف سخنی گفتهاند که درباره آن میتوان خدشهای وارد کرد و آن سخن این بود که روحانی مدیون اصلاحات است.
این سخن درستی است؛ چراکه اصلاحات تمام قد از روحانی حمایت کرد و هم سخن نادرستی است زیرا رای ۲۴ میلیونی دیگر رای یک جناح نیست که روحانی صرفا مدیون یک جناح باشد.
دراین باره نکات زیر قابل توجه است:
نخست: اصولا در شکلگیری یک پدیده سیاسی باید به تمامی ابعاد آن توجه کرد. ساده کردن امر سیاسی همان اندازه نادرست است که پیچیده دیدن آن و دخالت دادن عوامل موهوم در شکلگیری یک پدیده سیاسی.
دوم: در پدیده سیاسی همانند رایآوری حسن روحانی در انتخابات اخیر نمیبایست به یک عامل توجه خاص کرد و دیگر عوامل را مدنظر نداشت.
واقعیت این است یکی از عوامل مهم در شکل گیری یک رخداد سیاسی بستر مناسب اجتماعی و به تعبیر دیگر، شرایط لازم برای آن است و اگر این شرایط نباشد؛ فعالان سیاسی آب در هاون میکوبند و دستکم پیروز نخواهند شد.
برای مثال، همین موضوع انتخابات ریاست جمهوری را مورد توجه قرار دهیم. جریان اصلاحات در سال ۸۴ در دور اول از دکتر معین و در دور دوم تمام قد از مرحوم هاشمی رفسنجانی حمایت کرد؛ اما چون بستر اجتماعی آماده نبود، نتیجه مورد نظر حاصل نشد. همچنین، در سال ۸۸ با تمامی تلاش خود بازهم ناکام بود.
اما کارکرد نابخردانه احمدینژاد پس از ۸ سال خود را نشان داد و شرایط برای ظهور و بروز جریانی آماده شد که معتقد به مدیریت عقلانی است. پس عامل شرایط اجتماعی را نباید فراموش کرد.
سوم: علاوه بر عامل بستر مناسب اجتماعی، نقش کنشگری که میخواهد سخنگوی مطالبات اجتماع هم باشد؛ مهم است. همانطور که اصلاحات در ۹۲ به روحانی اقبال نمود.
واقعیت این است نقشآفرینی روحانی در ۹۶ بیشتر هم شد. رقیب با تمام قدرت انتخاباتی قانونی خود وارد یک بازی سخت شد. اما روحانی توانست با مدیریت بینظیر خود و بخصوص در مناظره سوم و با سخنان خود در سفرهای انتخاباتی بازی رقیب را به هم بزند و آنها را آچمز نماید. کاری قریب به محال که فقط از روحانی برمی آمد.
چهارم: باید واقعیتها را پذیرفت. بخش قابل توجهی از مردم که رای ۲۴ میلیونی روحانی را رقم زدند؛ نه این جناح را میشناسند و نه آن جناح را. رای خاکستری بنا بر موقعیت زمانی این ویژگی را دارد که زمانی به خاتمی اقبال نماید، موسم دیگر به احمدینژاد، وقتی دیگر به روحانی و شاید وقتی دیگر به ...
*عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه
این یادداشت ابتدا در راهبرد منتشر شده است.
۲۳ تير ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]