واضح آرشیو وب فارسی:گیل نگاه:
گیل نگاه/مهدیه عطایی: پلاتو اکبر رادی مجتمع فرهنگی خاتم الانبیای رشت عصر بیستم تیرماه، میزبان عوامل تئاتر «آرامش، زن زیباییست که شوهر دارد» و خبرنگاران بود. این نمایش نوشته بهاره رهنما و فرناز تبریزی به کارگردانی امیر حسین آسانی به مدت سه شب در سالن شهید انصاری مجتمع فرهنگی خاتم الانبیا به روی صحنه خواهد رفت.امیر حسین آسانی، کارگردان این اثر درباره نمایش «آرامش، زن زیبایی ست که شوهر دارد» می گوید: کار در سال ۹۶ استارت خورده است و ده شب در تهران به روی صحنه رفته است. آسانی از استقبال راضی کننده این اثر در تهران می گوید و ابراز امیدواری می کند که شهر رشت هم به عنوان اولین شهر بعد از پایتخت که این نمایش را به روی صحنه می برد نیز با استقبال تماشاچی ها مواجه شود.متن این نمایش اقتباسی از نمایشنامه ی «بر بلندای روز» اثر نمایشنامه نویس فرانسوی، انزو کرمن است.
بهاره رهنما، نویسنده و بازیگر این اثر می گوید: بعد از خواندن چند اثر از انزو کرمن، با توجه به فضای زنانه کارهایش تعجب کردم که او یک مرد است. رهنما فضای زنانه مد نظرش را از فضای ضد مرد تفکیک می کند و آن را به نوشتن از حال و هوا، تخیلات و آرزوهای یک زن معنا می کند.رهنما ادامه می دهد که کارهای متعدد امیرحسین آسانی با محوریت پرداختن به زن و معضلات او در خارج از کشور به جهت توجه ویژه ای که به موضوع زنان و کودکان در دنیا وجود دارد دیده می شود.آسانی فضاسازی بومی و ایرانی این اثر را به نویسندگان این نمایش پیشنهاد داده است. رهنما می گوید متنی که تبریزی نوشته بود را از اساس بازنویسی کرده است و آن را با توجه به شخصیت زن ایرانی و فضای جرم شناسی تنظیم کرده است.نمایش «آرامش، زن زیبایی ست که شوهر دارد» روایت زنی است که دچار نوعی جنون شده است و همسر خود را به قتل می رساند. رهنما از کمکِ رشته ی تحصیلی اش «حقوق» به جلو رفتن متن هم می گوید.او همچنین به بررسی شدن کار از منظر روانشناسی اشاره می کند و میگوید: در کارهایی که می نویسم جناح بندی زنانه یا مردانه پیش نمی آید. او به آسیب روانی کودک آزاری خصوصا در کودکان زیر ۶ سال که یکی از محورهای نمایش اوست هم اشاره می کند و ادامه می دهد که بازخوردهای حمایتی در این موضوع دیده شده است.انتظار نمی رود پاریس ایران سالن تئاتر نداشته باشد
بهاره رهنما در خصوص نگاهش به وضعیت کنونی تئاتر کشور می گوید:مشکلات اقتصادی در دولت ها و یا دغدغه های متفاوت بعد از انقلاب آنقدر زیاد بوده است که توجه کمتری به حوزه تئاتر شده است. او در این خصوص ادامه می دهد در بحث جرم شناسی معقوله ای وجود دارد که هر چه میزان سالن های تئاتر در یک کشور بیشتر باشد میزان جرم و جنابت در آن کشور کاهش می یابد.آسانی در ادامه این بحثِ رهنما عنوان می کند: یکی از شاخصه هایی که شهرها تحت عنوان شهر محسوب شوند تعداد صندلی های تئاترهاست. او ابراز می کند: از نظر من با این تعریف ما در ایران شهر نداریم.او دلیل جان گرفتن تئاتر در تهران را سالن های خصوصی می داند و البته اضافه می کند که رشد بدون برنامه این سالن های تئاتر که استاندارد نیستند معایبی دارد. او ادامه می دهد: مانند سلول های سرطانی در حال رشد هستند، حساب و کتاب ندارند و مدیریت نمی شوند.بازیگر این نمایش، رهنما می گوید: رشت را به عنوان پاریس ایران معرفی می کنتند و انتظار نمی رود که این شهر سالن تئاتر نداشته باشد.کارگردان این اثر، آسانی می گوید: رشت یکی از فرهنگی ترین شهرهای ایران است. او که به دعوت و هماهنگی های آرش انتظامی به گیلان آمده است می گوید: برای کارهای بیشتر در شهرستان ها باید ارتباط دوطرفه اینچنینی شکل بگیرد.رهنما که خود را جزو اولین کارگردان هایی می داند که کارهایش را به شهرستان ها آورده است از ملموس بودن بار فرهنگی این حرکت می گوید. و اضافه می کند هنرمندان باید با شرایط محدودتر به شهرستان ها بیایند.حس مستقل بودن باید در زن ایرانی پرورانده شودرهنما از ادامه تلاشش در تئاتر می گوید و ابراز می کند که پایش برای تلوزیون رفتن سنگین است. او می گوید حالا دیگر مثل زمان جوانی نیازی به دیده شدن ندارم و دغدغه ام این نیست. او همچنین معتقد است کارهای تلوزیونی دارای آن درجه هنری نیستند که برای از دست دادنشان افسوس بخورد.رهنما که این روزها بیش از پیش مشغول نوشتن است میگوید: داستان هایی که بلدم از زنان است و زنان قوی را خیلی دوست دارم. او عنوان می کند: حس مستقل بودن و تأثیرگذاری در زن ایرانی باید پرورانده شود.رهنما با اشاره به جنگ ایران و عراق و دیده نشدن فعالیت های زنان در آن عرصه پیشنهاد می کند اسم خیابان هایی در شهرها به شهدای زن جنگ تحمیلی اختصاص پیدا کند.نمایش «آرامش، زن زیباییست که شوهر دارد» موفق شد در زمان کمی بلیط سه سانس اجرا را به فروش برساند و این استقبال موجب شد که دو سانس به این اجرا اضافه شود.برای خرید اینترنتی بلیط می توانید به سایت هفتساز به آدرس http://www.haftsaz.com مراجعه کنید.
۲۱ تیر ۱۳۹۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: گیل نگاه]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]