واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: اگرچه تجارت پنهان هنوز هم 15میلیارد دلار از ارزهای این مملکت را میبلعد، مجلس بهتازگی به این فکر افتاده تا لایحهای جدید برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز را که از سوی دولت مطرح شده، تکمیل کند و برای تصویب در دستور کار قرار دهد.
به گزارش تراز ،موضوع قاچاق کالا و ارز همچنان یکی از پروندههای بحثبرانگیز اقتصاد ایران است؛ پروندهای که اگرچه طی سالهای گذشته آب رفته، اما هنوز هم بیش از 50 هزار میلیارد تومان از بودجهها و نقدینگی این کشور را میبلعد. برخی میگویند که این قاچاق بهصورت سازمانیافته و از سوی یقهسفیدها وارد کشور میشود؛ موضوعی که رئیس جمهور آن را تائید میکند و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز حاضر نیست زیر بارش برود و میگوید هنوز این امر برایش اثبات نشده است.
آقای قاسم خورشیدی، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز میگوید که وزارت اطلاعات و قوه قضاییه مسوول رسیدگی به قاچاقهای سازمانیافته هستند و به همین دلیل هم هست که نباید با اغماض با این مساله برخورد کنند و اگر حتی یقهسفیدی پشت آن ایستاده، باید حتماً مورد محاکمه قرار گیرد.
اکنون این مساله قاچاق است که پایش از بابهمایون و وزارت امور اقتصادی و دارایی به بهارستان باز شده است؛ حتی نمایندگان مجلس، آقای علی طیبنیا وزیر اقتصاد را هم در این غائلهمسوول دانسته و میخواهند از او سؤال کنند.
تمام اینها در شرایطی است که مقام معظم رهبری، جلوگیری از واردات بیرویه و قاچاق را به عنوان هفتمین الزامی دانستهاند که در تقویت تولید ملی دخیل هستند و تاکید کردهاند واردات کالاهایی که در داخل به اندازه کافی تولید میشوند، باید حرام شرعی و قانونی شناخته شود. حضرت آیتالله خامنهای واردات کالاهای مصرفی دارای تولید داخل چون مواد خوراکی، پوشاک، وسایل منزل و لوازمالتحریر را «مایه شرمندگی» در مقابل تولیدکننده و فروشندگان خارجی این کالاها خواندند و گفتند: برخی اجناس اساسی اگرچه در کشور تولید نمیشوند اما قابلیت تولید را دارند، بنابراین باید با رفع موانع و تولید آنها از وارداتشان به کشور جلوگیری کرد.
از سوی دیگر، رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به آمارهای بالایی که درخصوص قاچاق کالا به کشور مطرح میشود، برخورد قاطع و اساسی با این پدیده بسیار مخرب را در گرو مبارزه با باندهای قاچاق دانستند و افزودند: حجم عمده قاچاق از مبادی رسمی و مناطق آزاد وارد کشور میشود.
حضرت آیتالله خامنهای با انتقاد از کجفهمی در مبارزه با قاچاق و برخورد با مغازهداران خُرد یا برخی مرزنشینان که امرار معاش مختصری از طریق جابهجایی کالا دارند، افزودند: منظور از مبارزه با قاچاق اینگونه موارد نیست، بلکه باید با باندهای قاچاق برخورد شود.
سخنان معظم له در شرایطی مطرح میشود که روز گذشته پارلمان نشینان نیز گرد هم آمدند و جلسه غیرعلنی برگزار کردند تا بلکه در خفا، بدانند پشت پرده قاچاق چیست و قاچاقچیان چه کسانیاند؟ آنها رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و معاون اقتصادی وزارت اطلاعات را برای بررسی گزارش وضعیت مبارزه با قاچاق کالا و ارز به پارلمان فراخواندند.حاجی دلیگانی : مشکل از نظارت است
در این رابطه، آقای حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفتوگو با روزنامه صبح نو، درباره برگزاری جلسه قاچاق کالا و ارز در صحن علنی گفت: رئیس مجلس قبلاً اعلام کرد که در آییننامه داخلی مجلس، ظرفیت و چگونگی برگزاری چنین جلساتی دیده نشده است و به علت حضور نماینده وزارت اطلاعات ممکن است موضوعاتی کلان در جلسه بیان شوند که بهتر است غیرعلنی برگزار شود. البته به نظر بنده اگر این جلسه علنی برگزار میشد، نتایج بهتری بهدست میآمد.
وی درباره جزئیات این جلسه افزود: در این جلسه نکات بسیار خوبی مطرح و مشخص شد اگر سیستم مدیریت ارز نظارت و کنترل کامل بر امور داشته باشد، کل بحث قاچاق حل میشود که تنها راهحل برای این موضوع، همان اصلاح وضعیت قیمتهاست، هرچند برخورد قهری و قضایی لازم است اما با این کار به تنهایی معضل قاچاق حل نمیشود.
این نماینده مجلس درباره گزارش رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: در گزارش ارائه شده رئیس ستاد مبارزه با قاچاق، اعلام شد که میزان قاچاق از سالهای گذشته که 25 میلیارد دلار بوده است به 12.5 میلیارد دلار کاهش پیدا کرده اما به نظر بنده این میزان قابل قبول نیست چراکه اثری از آن در جامعه دیده نمیشود.
حاجی دلیگانی با تاکید بر اینکه نمیخواهیم تلاشهای دستگاههای ذیربط در مباره با قاچاق را نادیده بگیریم، افزود: وجود 25 میلیارد دلار کالای قاچاق سبب بیکاری 700 هزار نفر در کشور میشد، فلذا بر اساس گزارش رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اگر این میزان به نصف کاهش یافته است باید جلوی از بین رفتن 350 هزار شغل گرفته میشد اما این عمل رخ نداد. از سویی دیگر آثار کاهش قاچاق به نصف را در تولید و سرمایهگذاری هم نمیتوان مشاهده کرد، البته از نظر بنده عملکرد این ستاد و برخورد با قاچاق به نسبت سالهای گذشته بهبود داشته است.
حال باید منتظر ماند و دید نتیجه جلسه پشت درهای بسته، آیا تجارت پنهان را خاتمه میدهد یا اصولاً به نرمهای جهانی برمیگرداند.
منبع: صبح نو
زمانبندی انتشار: 14 تير 1396 - 11:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]