تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس خشمش را برطرف سازد، خداوند كيفرش را از او بردارد و هر كس زبانش را نگه دار...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816837152




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بيگاري از كارگران زير زميني در برهوت بيكاري | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: بازار اشتغال همچنان آشفته است و نبض بيكاري قوي‌تر از هميشه مي‌زند. اشتغال يكي از وعده‌هاي همه كانديداهاي انتخابات رياست جمهوري دوازدهم بود و رهبر معظم انقلاب نيز بر بهبود وضعيت معيشتي و كارآفريني دولت آينده بارها تأكيد داشتند.

به گزارش تراز ،با اين همه اوضاع نابسامان اشتغال و بيكاري فراگير موجب شده تا بازار سوء‌استفاده از نيروي كار حسابي داغ شود. كارگران زيرزميني با حقوق ماهانه 100 تا 200 هزار تومان و بدون بيمه در برخي از كارگاه‌ها و واحدهاي توليدي نمونه‌اي از اجحافي است که  به دليل شرايط نامناسب اقتصادي، ‌فقر و نياز افراد و نبود نظارت كافي در حق گروهي از كارگران كه اتفاقاً تعدادشان هم كم نيست، رخ مي‌دهد. در كنار تمام اينها تدبير دولت براي اشتغال با طرح «‌مهارت آموزي نيروي كار حين اشتغال» نه فقط زمينه‌هاي اشتغال كارگران را فراهم نمي‌آورد، بلكه با ذكر عنوان «آموزش» ‌موجب شده تا يك سال كارگر به صورت رايگان و بي‌هيچ نظارتي در اختيار كارفرما قرار بگيرد. 
طبق آمار ارائه شده از سوي برخي صاحبنظران مانند سلمان خدادادي، رئيس كميسيون اجتماعي مجلس در حال‌حاضر به شكل رسمي 6‌ميليون و به شكل غيررسمي تا ۱۱ ميليون بيكار در كشور داريم. با وجود اين مركز آمار در آخرين گزارش‌هاي خود شمار بيكاري را 2ميليون و 729هزار نفر اعلام مي‌كند. كاظم جلالي، رئيس مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي آمار متفاوتي از بيكاري ارائه مي‌كند. به گفته وي 11 ميليون نفر  در صورت عدم تحقق برنامه‌ها تا سال 1400 بيكار خواهند بود. جلالي مي‌افزايد «نرخ بيكاري سال 94 از سوي دولت 11 درصد عنوان شده كه اگر اين ميزان را بپذيريم، نشان مي‌دهد وضعيت اشتغال گروه‌هاي سني، جنسي و تحصيلي مختلف در حوزه بيكاري خوب نيست». سال پاياني دولت يازدهم هم اوضاع بيكاري بهتر نشد. بر اساس نتايج طرح آمارگيري نيروي كار سال ۹۵ كه توسط مركز آمار ايران منتشر شد، نرخ بيكاري در سال جاري با افزايش 1/4 درصدي، 12/4 درصد اعلام شد؛ آماري كه با وجود تمام بازي‌هاي آماري صورت گرفته در بيان نرخ واقعي بيكاري يك بار ديگر سياست‌هاي اشتغالزايي دولت را زير سؤال برد. ماحصل اين آمار و اين سياست‌ها اما نابساماني‌هاي متعدد در حوزه اشتغال است كه يك روز خود را به شكل امضاي قرارداد سفيد نشان مي‌دهد و روزي ديگر به شكل كارگران زيرزميني با حقوق 100 تا 200 هزار توماني تبلور مي‌يابد. عبدالرضا مصري، نماينده مجلس دهم در اين‌باره معتقد است: وزارت كار از بازرس كافي براي نظارت بر عملكرد همه كارگاه‌ها برخوردار نيست و كارگران زيرزميني با حقوق ۲۰۰ هزارتومان حقي براي اعتراض ندارند. 
قراردادهاي سفيد و سوء‌استفاده‌هاي سياه
تفاوت‌ها در آمار رسمي و غير رسمي بيكاري در جامعه قابل تأمل است. براي آنكه دريابيم اين همه تفاوت در آمار رسمي و غير رسمي بيكاري از كجا نشئت مي‌گيرد بايد به سراغ تعريف اشتغال برويم. نرخ بيكاري منتهي به سال ۹۴ به اين دليل ۱۱ درصد معادل 2/5 ميليون نفر محاسبه و اعلام شده كه هر ايراني با «حداقل يك ساعت كار در هفته» نيز جزو آمار شاغلان محسوب شده است. اين در حالي است كه محاسبه ميزان شاغل با معيار «حداقل يك ساعت كار در هفته» محل مناقشه است؛ چراكه با چنين كاركردي در ايران معيشت افراد تأمين نمي‌شود. پس مي‌توان به اين نتيجه رسيد كه لااقل در موضوع بيكاري آمار غير‌رسمي از آمار رسمي قابل استنادترند؛ چراكه آمار رسمي انعكاسي از واقعيت‌هاي جامعه نيست.
 
واقعيت جامعه اما قراردادهاي سفيد امضا ميان كارگر و كارفرما  و كارگران زير زميني است. اين واقعيت هر از چند گاه خود را به شكلي عيني نشان مي‌دهد. نمونه‌اش كارگران معدن يورت گلستان كه به دليل نداشتن ليست بيمه، آمار درستي از آنها در دست نبود. تازه آنهايي هم كه بيمه بودند بيمه كارگر معدن برايشان رد نمي‌شد تا حق بيمه كمتري از جيب كارفرما برود. از نگاه زهرا ساعي، سخنگوي كميسيون اجتماعي مجلس، كارگران براي تأمين معيشت و ترس از بيكاري حاضر به امضاي قراردادهاي كار سفيد شده‌اند.
 
وي با بيان اينكه قوانين مرتبط با كارگري بايد فضاي كسب و كار را براي آنها تسهيل كند، معتقد است: معضل قراردادهاي كار سفيد امضا هنوز رفع نشده است، متأسفانه با توجه به شرايط فعلي كشور، ركود اقتصادي و همچنين تعطيلي كارخانجات اين معضل هنوز وجود داشته و رفع نشده است. ساعي تأكيد مي‌كند: ترس و واهمه از بيكاري و تأمين معيشت سبب شده كارگران حاضر به امضاي اين قراردادها شوند، در صورتي كه بر اساس حقوق شهروندي تمامي كارمندان و كارگران بايد از حداقل‌هاي شغلي برخوردار باشد.
 
آنطور كه عبدالرضا مصري ديگر نماينده مردم در خانه ملت مي‌گويد، در بسياري از كارگاه‌ها در شهرهاي مختلف كارگران حقوق پاييني دريافت مي‌كنند. بنا به تأكيد وي اين وظيفه وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي است كه بر عملكرد اين كارگاه‌ها درجهت دفاع از حقوق كارگران نظارت كند؛ اما درشرايط فعلي وزارت كار از نيروي انساني كافي براي نظارت بر كارگاه‌ها برخوردار نيست؛ ضمن اينكه كارگران نيز در صورت شكايت از كار بيكار مي‌شوند. به گفته مصري كارگران زيرزميني پايين‌تر از مصوبه وزارت كار حقوق دريافت مي‌كنند؛ بنابراين براي فردي با حقوق ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان كارفرما هيچ زماني ليست بيمه رد نمي‌كند؛ زيرا بايد معادل حقوق پرداختي به كارگر، حق بيمه رد كند. 
دستور‌العملي براي بيگاري
دستورالعمل «‌مهارت آموزي نيروي كار حين اشتغال» تمام تدبيري است كه دولت براي اشتغالزايي انديشيده است؛ ‌طرحي كه به گفته علي خدايي، عضو كارگري شوراي عالي كار ظلم به كارگران است. به طور مثال با ذكر كلمه «آموزش» در اين طرح يك سال كارگر رايگان در اختيار كارفرما قرار مي‌گيرد و هيچ نظارتي بر كار نيروي كار صورت نمي‌گيرد. حتي يك نفر از اعضاي كارگري و كارفرمايي در كميته راهبردي اين دستورالعمل عضو نيستند. در اين دستورالعمل به هر كارگاه اجازه استفاده از سه نفر كارورز به مدت يكسال بدون پرداخت هيچ‌گونه حقوق و دستمزدي داده شده است.


منبع: جوان

اخبار اقتصادی


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf






زمانبندی انتشار: 10 تير 1396 - 09:08





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن