واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: عوارض مصرف داروهاي کانالهاي تلگرامي
معاون دفتر سلامت روان، اجتماع و اعتياد وزارت بهداشت گفت: مصرف داروهايي که در فضاي مجازي تحت عنوان درمان فوري اعتياد و ناتواني جنسي تبليغ ميشود عوارض پزشکي و اختلالاتي مانند هذيان گويي، افسردگي و اختلالات خواب را به همراه دارد.
آفتابنیوز : معاون دفتر سلامت روان، اجتماع و اعتياد وزارت بهداشت گفت: مصرف داروهايي که در فضاي مجازي تحت عنوان درمان فوري اعتياد و ناتواني جنسي تبليغ ميشود عوارض پزشکي و اختلالاتي مانند هذيان گويي، افسردگي و اختلالات خواب را به همراه دارد، بر همين اساس وزارت بهداشت همواره نسبت به تهيه و مصرف اين داروها هشدار داده است اما برخي واسطهها مانع برخورد جدي با اين تبليغات غيرواقعي و غير استاندارد ميشود.
علي اسدي، معاون دفتر سلامت روان، اجتماع و اعتياد وزارت بهداشت در مورد تبليغات کالاهاي سلامت در فضاي مجازي و کانالهاي تلگرامي اظهار کرد: متاسفانه برخي از سايتها و کانالهاي تلگرامي براي اطلاعرسانيهاي مرتبط با حوزه سلامت از واژه درمانهاي طب سنتي اسلامي استفاده ميکنند که مشخصا معلوم نيست زير نظر چه کسي و با مسئوليت چه کساني چنين مطالبي را منتشر ميکنند، به عنوان نمونه درمان سه روزه و تضميني اعتياد، درمان ناتواني جنسي و درمان ريزش مو اکثرا در اين فضا تبليغ ميشود که برخي مواقع افراد ناآگاه فريب چنين تبليغاتي را ميخوردند. حتي در فضاي مجازي داروهاي ترک اعتياد را به گونهاي تبليغ ميکنندکه گويي اعتياد نوعي سرماخوردگي است که سه روزه درمان ميشود.
وي افزود: استفاده از داروهاي غيرمجاز و غير استانداردي که از فضاي مجازي و با پيک در منزل دريافت ميشود عوارض و مشکلات پزشکي بسياري به همراه دارد. اين تبليغات غيرقانوني در شبکههاي تلويزيوني و کانالهاي تلگرامي عوارض مخربي بر سلامت جسمي و رواني افراد دارد.
اسدي يادآور شد: با توجه به اينکه هر کس بنا بر ابتلا به بيماري و ايجاد مشکلي خاص در سلامتي نسبت به چنين تبليغاتي جذب ميشود و براي درمان سريعتر از آن استقبال ميکند. بر همين اساس عدهاي سودجو در فضاي مجازي به راحتي ذهنيت مردم را دستکاري ميکنند و با تحريک هيجانات عمومي از نظر عاطفي و احساسي آنان را تحت تاثير قرار ميدهند در حالي که از بروز بيماريها و مشکلات پزشکي ناشي از مصرف اين داروها در آينده بي اطلاع هستند.
ابتلاي مصرف کنندگان داروي اينترنتي به افسردگي و اختلالات هزياني
اين مقام مسئول در وزارت بهداشت به پيامدهاي مصرف داروهاي غيرمجاز در کانالهاي تلگرامي اشاره کرد و گفت: مصرف اين داروها مي تواند آسيبهاي سلامت روان را به همراه داشته باشد به عنوان مثال حتي مصرف داروهاي بدون مجوز وزارت بهداشت، تجويز دارو بدون نظر پزشک و داروهاي غير استاندارد ميتواند باعث اختلالات روانپزشکي خاص مانند افسردگيهاي شديد و اختلالات هزياني ميشود، به همين خاطر به مردم توصيه ميکنيم تحت هيچ شرايطي براي درمان بيماري و مشکل به پزشک متخصص و مراکز درماني مجاز مراجعه کنند.
اسدي با تاکيد براينکه بيماران و مردم داروهاي خود را از عطاري، سايتهاي ماهوارهاي و کانالهاي تلگرامي تهيه نکنند، افزود: اين داروها ترکيبات مشخصي ندارد برهمين اساس بيماريها و اختلالات بسياري در حوزه جسم و روان ايجاد ميکند. شخصا بيماراني داشتم که داروهاي خود را از شبکههاي مجازي و از طريق پيک دريافت کردهاند که متاسفانه پس از سه روز مصرف دارو متوجه شدند به اختلالاتي از جمله بي خوابي، هزيان گويي، احساس نگراني، ترس و وحشت مبتلا شدهاند.
وي ادامه داد: ترکيبات ناخالص و غير مجاز اين داروها مشکلات بسياري ايجاد ميکند و متاسفانه عوارض رواني اين داروها از جمله اضطراب و افسردگي و استرس و ترس و وحشت و هزيان ماندگار است به همين خاطر همواره از مردم ميخواهيم که به اين تبليغات غير واقعي توجهي نکنند.
منبع: سلامت نیوز
۰۸ تير ۱۳۹۶ - ۰۷:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]