تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن بسيار راستگو و بسيار نيكوكار است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816958819




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راهکار ریشه ای ریشه کن کردن قاچاق چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: راهکار ریشه ای ریشه کن کردن قاچاق چیست؟
قاچاق به مثابه پدیده ای عمدتاً اقتصادی ، ریشه های اقتصادی عمیقی دارد و تا اصلاحات عمیق اقتصادی در کشور صورت نگیرد، این پدیده نیز همپای اقتصاد پیش خواهد آمد و اقتصاد ملی را خواهد آزرد.

راهکار ریشه ای ریشه کن کردن قاچاق چیست؟
پول نیوز؛ دکتر زهرا نظری مهر* - تا کنون، راهکارهای متعددی در خصوص مبارزه با قاچاق مطرح شده است: از بستن مرزها و مبارزه انتظامی تا اصلاح قوانین و فرهنگسازی.

همه این راه ها، صد البته در جای خود مفید و مؤثرند و مگر می شود مرزها را بدون کنترل رها کرد، با قاچاقچیان نجنگید، قوانین را بروز نکرد و بدون تمسک به فرهنگ، موفق شد؟!

اما در کنار همه این ها، باید تصریح کرد که قاچاق به مثابه پدیده ای عمدتاً اقتصادی ، ریشه های اقتصادی عمیقی دارد و تا اصلاحات عمیق اقتصادی در کشور صورت نگیرد، این پدیده نیز همپای اقتصاد پیش خواهد آمد و اقتصاد ملی را خواهد آزرد.

اصلاح اقتصادی که می تواند بسیاری از معضلات کشور و از جمله قاچاق را تا حد قابل قبولی حل و فصل کند، دو جنبه اصلی دارد:

- شفافیت
- محرومیت زدایی

وجه نخست، یعنی شفافیت اقتصادی، ناظر به اضمحلال قاچاق های کلان و سیستمی است. وقتی گفته می شود برخی اقلام به صورت کانتینری و از درون سیستم رسمی ولی در عین حال بدون پرداخت حقوق گمرکی و در واقع به صورت قاچاق وارد کشور می شوند، مشخص است که نظام اقتصادی کشور اصطلاحاً دچار "باگ" هایی است که اجازه چنین رویدادهایی را می دهد. این جاست که شفافیت اقتصادی، می تواند چاره ساز باشد.

در یک نظام شفاف اقتصادی، کاملاً مشخص است که پول های موجود در حساب افراد دارای چه منبعی هستند، ساعتی که به مچ اشخاص بسته شده است، از کدام گمرک و با پرداخت چه مالیات و عوارضی وارد کشور شده و نیز بیسکوییتی که پدرو مادرها صبح به صبح داخل کوله پشتی دانش آموز می گذارند و او را راهی مدرسه می کنند... .


راهکار ریشه ای ریشه کن کردن قاچاق چیست؟



خوشبختانه با پیگیری های ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مقدمات بخشی از این شفافیت در حال فراهم سازی است و در صورت تحقق کامل آن، هم موجودی انبارهای کالا در سراسر کشور پایش می شود و هم اجناسی که در فروشگاه ها به مردم عرضه می شود، قابل رصد است.

البته مقاومت هایی نیز در این مسیر وجود دارد که طبیعی است چرا که این شفافیت، با منافع کلان بسیاری از اشخاص که سودهای نجومی از قاچاق دارند، منافات دارد. نمونه این مقاومت ها و اصطکاک ها را می توان در ماجرای ثبت تلفن های همراه وارداتی دید که برغم آماده شدن زیرساخت ها ، هنوز محقق نشده و قاچاق گوشی همچنان ادامه دارد.

شفافیت اقتصادی همچنین از رهگذر رسانه های آزاد میسر می شود. بنابراین اگر بگوییم وجود رسانه های آزاد، یکی از مقدمات مبازره با قاچاق است، سخن به گزافه نگفته ایم. نظارت عمومی بر روندهای اقتصادی از طریق رسانه ها می تواند منجر به شفافیت شود و شفافیت، ضد قاچاق است.

وجه دوم اما ، محرومیت زدایی است. بخش بزرگی از افرادی که توسط قاچاقچیان عمده به کار گرفته می شوند یا خود به قاچاق های خرده و حتی بعضاً به خلاف ئ تبهکاری می پردازند، افراد فقیری هستند که از سر نداری و صرفاً برای امرار معاش، ناگزیر از ورودبه عرصه قاچاق شده اند.

محرومیت زدایی، هر چند در همه نقاط کشور امری اجتناب ناپذیر است اما در مناطق مرزی، اهمیت مضاعف دارد چرا که با قاچاق، ارتباط جدی دارد: هر اندازه مناطق مرزی ما مرفه تر باشند، مردمان آنها کمتر به سمت قاچاق می روند.

از این رو، اگر مثلاً قرار است شرکت ایران خودرو یا سایپا، یک سایت تولیدی جدید احداث کنند، بهتر است به جای سرمایه گذاری در مناطق مرکزی یا نزدیک به پایتخت، به گزینه هایی مانند سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه بیندیشند.


*مدیر مسوول پول نیوز




تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ - 21 June 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن