واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا:
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نگرانیهایی برای جابهجایی نمایشگاه کتاب خراسان رضوی وجود داشت، اما با آشناییای که با نیشابور داشتم، مطمئن بودم اتفاق خوبی خواهد افتاد. به گزارش ایسنا، سیدعباس صالحی در مراسم پایانی نمایشگاه کتاب ناشران ایران که همزمان با آیین افتتاحیه بیست و چهارمین دوره هفته کتاب و همچنین افتتاحیه جام باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان روز شنبه ۲۲ آبانماه در فرهنگسرای سیمرغ نیشابور برگزار شد، اظهار کرد: امروز افتخار داشتم که به عنوان شهروند افتخاری شما شوم. نیشابور برای هر ایرانی و هر مسلمانی خاطرهانگیز است، شهری که هزاران سال سابقه دارد و مدنیت در آن تداوم داشته است؛ پایتخت فرهنگی ایران و جهان اسلام برای قرنهای متوالی و پایتخت ادبیات فارسی در دورههای مختلف بوده و بسیاری از افتخارات دیگر برای این شهرستان رقم خورده است.
او با اشاره به برگزاری نمایشگاه ناشران کتاب ایران در نیشابور ادامه داد: زمانی که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برگزاری نمایشگاه کتاب در نیشابور را تلفنی با من مطرح کردند، بدون تامل استقبال کردم و این اتفاق افتاد. گرچه در ابتدا برخی ناشران گفتوگوهایی مطرح میکردند و نگرانیهایی داشتند که در این جابهجایی ممکن است دغدغههایی باشد اما با آشناییای که با نیشابور داشتم مطمئن بودم اتفاق خوبی در این شهر خواهد افتاد و هیچگاه علیرغم برخی از دغدغهها و نقطهنظرات، تردیدی نداشتم که این اتفاق درستی است.
صالحی تصریح کرد: برگزاری مطلوب نمایشگاه کتاب در نیشابور در یک هفته گذشته نیز نشان داد که چنین است. حضور صدها هزار نفر در نمایشگاه کتاب نیشابور اتفاق کممانندی بود، خبرهایی که به ما رسید نشان میداد که خانوادهها با هم این اتفاق را به یک جشن فرهنگی بزرگ در نیشابور تبدیل کردهاند.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ناشران از این حضور کممانند راضی بودند و از نیشابور با خاطره خوشی خارج شدند، خاطرنشان کرد: این اتفاق نشان داد که وقتی پیشنهاد پایتخت کتاب ایران در نیشابور مطرح شد، نگاه درستی به نیشابور صورت گرفت و گذشته نیشابور میتواند آینده پرتلالو فرهنگی آن را رقم بزند.
او از هفته کتاب به عنوان دومین رویداد مهم فرهنگ مکتوب کشور در هر سال یاد کرد و گفت: نمایشگاه کتاب در اردیبهشت و هفته کتاب در آبانماه دو رویداد مهم است. هفته کتاب در سالهای اخیر شاهد اتفاقات جدیدی بوده است. امسال هم اتفاقات جدیدی را در هفته کتاب خواهیم داشت. یکی از اتفاقات خوب هفته کتاب در سال جاری که ایده آن از برنامههای پایتخت کتاب نیشابور گرفته شد جام باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان است.
صالحی اضافه کرد: در نیشابور و ۱۵ شهر دیگری که در پایتختی کتاب ایران نامزدهای اولیه بودند، یعنی ۱۶ شهر، کارگاههای آموزشی برگزار شد که نقطه آغازین آن در نیشابور بود و خوشحالیم در این دو ماه که کارگاهها برگزار شد برنامهها با همافزایی مجموعههای مختلف در این ۱۶ شهر پیش رفت. هماکنون بیش از ۱۵۰۰ باشگاه کتابخوانی کودک و نوجوان در این ۱۶ شهر و با بیش از ۱۸ هزار عضو داریم، چرا که هر باشگاهی باید حداقل شامل ۱۲ کودک و نوجوان باشد.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در حال حاضر سهم نیشابور از ۱۵۰۰ باشگاه، در حدود ۱۵۰ باشگاه است، یعنی یکدهم با بیش از ۱۸۰۰ عضو را داراست و شبیه اتفاقی که در بحث پایتختی کتاب ایران و روستاهای دوستدار کتاب افتاد که رقابت سازنده بین شهرها و روستاها برای رسیدن به یک مقام فرهنگی مطلوب برقرار میشود، برای این باشگاهها نیز رقابت سازنده اتفاق خواهد افتاد و در سال آینده جام باشگاههای کتابخوانی با برگزیدگان آن مشخص خواهد شد.
او با بیان اینکه این جریانی مهم در ترویج کتابخوانی است، گفت: کودکان و نوجوان به عنوان نسل آینده فرهنگ ایران اگر کتابخوان شوند، کتاب و کتابخوانی در کشور پایگاهدارتر و ریشهدارتر میشود. این فعالیت دوماهه حدود ۱۸ هزار عضو را در خود دارد و ۱۵۰۰ باشگاه شکل گرفته است. در یک افق یکساله امیدواریم صدها هزار نفر به باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان ملحق شوند و این خود چشماندازی را برای حوزه ترویج کتابخوانی فراهم خواهد کرد.
انتهای پیام
شنبه / ۲۲ آبان ۱۳۹۵ / ۱۴:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]