واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: مبارزه با قاچاق در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب
مرتضی مفید نژاد*
در منظومه ی اندیشه رهبر معظم انقلاب مساله قاچاق و مبارزه با قاچاق جزو مولفه های اساسی و مهم است. با عنایت به نگاه ویژه ای که ایشان به مقوله ی تقویت تولید ملی دارند، یکی از مسائل اساسی و حیاتی که تولید ملی را خدشه دار می کند گسترش قاچاق است که در همین راستا طی چند سال اخیر تاکید و نگرانی ایشان برای حل این معضل بر هم زننده اختلال و نظم فرهنگی و اقتصادی کشور بیشتر شده است. از جمله ی مهمترین اشارات و تاکیدات ایشان مربوط به آذر ماه سال 1394 در دیدار جمعى از کارگران سراسر کشور است. ایشان در این زمینه تصریح می کنند:
"یکی دیگر از ارکان (تقویت تولید داخلی)، دستگاه مبارزهی با قاچاق است. مسئلهی مبارزهی با قاچاق را اینهمه ما تأکید کردیم؛ دولتهای مختلف از سالها پیش همینطور مرتّب آمدهاند رفتهاند؛ خب، این کار یک کاری است که باید تحقّق پیدا کند و این هم ممکن است؛ نگویند نمیشود، کاملاً میشود؛ جلوی قاچاق را بهطور قاطع بگیرند. بنده یک وقتی گفتم فقط سرِ مرز دنبال قاچاق نروید؛ میلیاردها دلار امروز در داخل کشور - که حالا من چون رقم دقیقش را مختلف میگویند، نمیتوانم معیّن بکنم که چقدر؛ امّا رقمهای گزافی گفته میشود - دارد صرف جنس قاچاق میشود. قاچاق را از لب مرز و از پیش از مرز تا داخل مغازه دنبال کنید. این، یک قلم بسیار مهم است؛ یک کار بسیار مهم است. و آن کسانی که این کار را بکنند، آنها هم دارند مجاهدت میکنند، آنها هم دارند عبادت میکنند؛ این هم حسنه است..."
و یا در پیام نوروزی شان در اول سال 1395 در صحن جامع نوروزی در این باره تاکید کردند:
"با فساد مبارزهی جدّی بشود، با ویژهخواری مبارزهی جدّی بشود، با قاچاق مبارزهی جدّی بشود؛ اینها دارد به اقتصاد کشور لطمه میزند و ضررش را مردم میبرند. اگر ما در مقابل آن مجموعهای که فرض بفرمایید با زدوبستهایی در زمینهی مسائل اقتصادی ویژهخواری میکنند، خودشان را از امتیازات ویژه برخوردار میکنند و یا دچار فساد پولی و مالی و اقتصادی میشوند، سهلانگاری کنیم، قطعاً کشور ضرر خواهد کرد؛ نباید سهلانگاری بشود. البتّه در مقام بیان و در روزنامهها و جنجال و بخصوص با جهتگیریهای سیاسی، حرفهای قشنگ خوبی زده میشود امّا اینها فایدهای ندارد.
حالا یک مجرم اقتصادی را مثلاً فرض کنیم دستگیر کردند، روزنامهها دربارهاش بنویسند و عکس و تفصیلات و کارهایی مانند اینها را با اهداف جناحی و سیاسی بکنند، اینها فایدهای ندارد؛ دو صد گفته چون نیم کردار نیست. باید جلوی آن فسادی را که امروز ممکن است پیش بیاید بگیرند و مانع فساد بشوند. قاچاق همین جور است؛ مانع قاچاق [بشوند]. باید با قاچاق، بهمعنای واقعی کلمه مبارزه کنند..."
در مورد داده هایی که از بیانات مطرح شده ی ایشان در بالا استخراج گردید و دیگر اشارات ایشان می توان چند نکته ی راهبردی را استخراج کرد:
اولاً از منظر ایشان پدیدهی قاچاق و قاچاقفروشی، ضربه به اقتصاد و هویت ملی كشور و همهی برنامهریزیها است.(10/04/1380) لذا است که ایشان گسترش قاچاق را ضربه زننده هم به اقتصاد و هم فرهنگ کشور میدانند.
ثانیاً مبارزه با قاچاق و قاچاقچی از نگاه ایشان یک خدمت بزرگ و مجاهدت محسوب می شود که خود دال بر اهمیت این ماجرا است (مسألهی قاچاق حقیقتاً برای کشور خطر است و مبارزهی کارآمد با قاچاقچی ازخدمات بسیار بزرگ است.(04/06/1383))
ثالثاً نگاه ایشان به مقوله ی مبارزه با قاچاق یه نگاه دنباله دار و سلسله ای است. همانطور که در بالا هم ذکر شد ایشان صرفاً به مبارزه با قاچاق در لب مرزها توجه ندارند بلکه از لب مرز تا داخل مغازه که آخرین حلقه ی این ماجراست مساله مبارزه با قاچاق مدنظر ایشان هست.
رابعاً مبارزه ی جدی با مساله ی قاچاق که از یکی از مطالبات اصلی ایشان است باید هوشمندانه و به دور از بازیهای سیاسی و با حمایت تام و تمام نهادهای نظارتی همچون قوه قضاییه و نهادهای زیر مجموعه آن در سایه ی قانون مقتدر و بدون نقص رخ دهد. محاکمه عاملان قاچاق، منهدم کردن اقلام قاچاق به جز موارد قابل صادر کردن و قاچاقهای جزئی و کولهبرها، آتش زدن جنس کلان قاچاق به منظور ضربه زدن به قاچاقچی و جنس دارای مشابه داخلی از جمله راهه های مقابله با قاچاق از منظر ایشان است که تاکید دارند افرادی که آلوده به فساد و رشوه نیستند و از روشهای جهادی قاطعِ انقلابی برخوردارند باید با این مقوله مبارزه کنند.
در نهایت ذکر این نکته حائز اهمیت است که مقولاتی چون تقویت تولید ملی، اقتصاد درونزا، خودکفایی و افزایش کیفیت کالاهای داخلی که از مطالبات اساسی ایشان است، یکی از ملزومات اساسی اش مبارزه جدی و قدرتمندانه با مساله قاچاق است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۹ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ - 14 June 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]