واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در هیاهوی انتخابات ریاست جمهوری بسیاری از خبرها و اتفاقات مهم از جمله لزوم تنظیم بازار ماه رمضان در حاشیه قرار گرفت؛ برخی از کارشناسان معتقد هستند اگر قیمت اقلام اساسی مورد نیاز در این ماه مثل برنج، گوشت، مرغ، خرما و... افزایش نداشته باشد معجزهای رخ داده است چرا که روند قیمتها از ابتدای سال صعودی بوده و به نظر میرسد میتواند جهش قیمتی در بازار رقم بزند.
به گزارش تراز ، 3 روز تا شروع ماه مبارک رمضان مانده است.در این ماه خرید مردم رونق دیگری میگیرد چرا که به سبد خرید کالاهایی افزوده میشود که در سایر ماهها کمتر از آن سراغ میگیریم.از سویی ضیافتهایی که در شبهای ماه مبارک رمضان برپا میشود خیلی از مردم را به سمت بازار میبرد تا بیش از ماههای دیگر خرید کنند.لذا ثبات قیمت انواع کالاها برای نهادهای نظارتی یک الزام است. اما زور این الزام به برخی از مجموعهها نمیرسد و در نهایت مردم با گرانفروشیهایی روبهرو میشوند.در این ماه برخیها بدون رعایت قیمت گذاریهای رسمی که صورت میگیرد کالاهای خود را روانه بازارمی کنند و در نهایت هم این جمله بین مردم زمزمه میشود که چرا قیمتها بالا رفته است؟.نمونه این اتفاق را هم در بازار برنج، گوشت و مرغ و حتی آش و حلیم میتوان هر سال دید. هر ساله با آنکه قیمت رسمی انواع خوراکیهای پرمصرف اعلام میشود گروهی با کیفیت پایین تر، قیمتهای بالاتری را ارائه میکنند.بهعنوان مثال سال گذشته قیمت مصوب حلیم 8هزار و 500 تومان بود اما برخی از عرضهکنندگان قیمتها را تا 10 هزار تومان در هر کیلو افزایش دادند.در این ماه به علت گستردگی مراکز عرضه و اینکه برخیها فقط در همین یک ماه حلیم وآش، میپزند سازمانهای نظارتی نمیتوانند از پس همه آنها برآیند لذا مردم با گرانفروشیهایی مواجه میشوند.در هفته جاری نیز بخشهای مختلف قیمتهای مصوب خود را اعلام کردند تا تخلفها را به حداقل برسانند.البته در کنار اینکه برخی پا را فراتر از قیمتهای مصوب میبرند اما گروهی هم هستند که قیمتهایشان از نرخهای مصوب اتحادیهها کمتر است. بهعنوان مثال بهترین حلیم را اتحادیه تخصصی آن 15 هزار تومان در هر کیلو قیمتگذاری کرده است اما بعضی از فروشندگان که نامهایشان زبانزد مردم است در این ماه قیمتهای خود را بین 500 تا هزار تومان گران کردهاند و میخواهند حلیم را 11 هزار تومان، آش شله قلمکار را بین 10 هزار و 500 تا 11 هزار تومان و آش رشتهای که اکنون 9 هزار تومان است را حدود 9 هزار و 500 تومان به فروش برسانند.
بازار گوشت و مرغ هم یک هفتهای است که به تعادل خود رسیده و کمترین نوسان قیمتی را در این بخش شاهد هستیم.در هفتههای گذشته در مجموع به طور متوسط قیمت گوشت قرمز دو هزار تومان گران شد.فروشندگان این صنف میگویند قیمتها رنگ و بوی افزایشی به خود نگرفته و خوشبختانه به سمت ثبات در حال حرکت است.یکی از فروشندگان گوشت در شرق تهران که فهرست قیمتی آن را نیز ملاک قراردادهایم و در جدول آمده است اظهار داشت:طی یک ماه آینده واحدهای صنفی قیمت گوشت را افزایش نخواهند داد و به طور قطع مردم با ثبات قیمت گوشت قرمز، سفید و ماهی روبهرو خواهند شد.
اما افزایش قیمت برنج در سوپر مارکتها این روزها تبدیل به معضلی برای مردم شده است.البته تنها خرده فروشیها قیمت برنج ایرانی را بالا نبردند بلکه در عمده فروشیها هم برنج گران شده است.در حالی که مسئولان میگویند بالاترین قیمت برنج ایرانی باید بین 9 الی 10 هزار تومان باشد ولی در بازار خبری از این اعداد نیست و قیمتها در حدود 13 الی 14 هزار تومان سیر میکند. چندی پیش نیز محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت در مورد گرانی برنج یادآور شد: برنج طی یک الی دو ماهه گذشته ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش یافته که نباید چنین اتفاقی صورت میپذیرفت. هر چند در برههای از زمان و به منظور حمایت از تولیدکنندگان واردات برنج محدود شد اما در مورد این محصول نیز کشور واردکننده است و تراز تولید کافی نیست.در سایر کالاها بخصوص حبوبات قیمتها روال عادی دارد و خوشبختانه دستخوش تغییر نشده است.لذا این امیدواری وجود دارد که قیمتها تا پایان ماه مبارک رمضان هیچ تغییری نکند.البته وزارت صنعت در مورد گرانی حبوبات اعلام کرده بود که سود بازرگانی حبوبات کاهش یافت و ارز آزاد آن نیز به ارز مبادلهای تغییر کرد. لذا دیگر دلالان نمیتوانند از این فضا استفاده کنند.
تلاش برای گران نشدن گوشت، برنج و روغن در ماه رمضان
روز گذشته نیز علی فاضلی رئیس اتاق اصناف گفت:اگرچه مسئولیت قیمتگذاری بر عهده اصناف نیست اما اتاق اصناف تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا با تنظیم بازار شرایطی ایجاد شود که قیمت هیچ یک از کالاهای مورد نیاز مردم حداقل در ماه مبارک رمضان افزایش نداشته باشد.بر همین اساس نحوه توزیع کالا در بازار به گونهای خواهد بود که مازاد نیاز باشد.وی ادامه داد: در حوزه قیمتگذاری نیز اگرچه مسئولیت با سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار است اما ما بر اساس شرایط عرضه و تقاضا تلاش داریم قیمت کالاهایی مانند گوشت قرمز و سفید، برنج و روغن هیچ گونه افزایشی نداشته باشد.رئیس اتاق اصناف تهران همچنین متذکر شد: با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته به احتمال زیاد شاهد هیچ گونه افزایش قیمتی در ماه رمضان نخواهیم بود و بازرسیهای ما در سراسر کشور در این مدت افزایش خواهد یافت و تمرکز ما بر تخلفات خواهد بود تا مشکلی در حوزه قیمتها ایجاد نشود.اگر در حوزهای تصمیم به افزایش قیمت گرفته شد بدون مصوبه اتاق اصناف و کمیسیون مربوطه، غیرقانونی است.
آش و حلیم 8 درصد گران شد
در این میان حسین محمدی رئیس اتحادیه کبابی، حلیم و آش پزندگان گفت: در آستانه ماه رمضان امسال بدون آنکه افزایش چشمگیری نسبت به سال گذشته داشته باشیم حدود هفت تا هشت درصد افزایش تعرفه را برای فروش محصولاتی مانند آش و حلیم در نظر گرفتهایم. وی با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان قیمت هر کیلو حلیم ساده ۱۴ هزار تومان وحلیم مخصوص و دارای مخلفات حداقل ۱۵ هزار تومان خواهد بود افزود: قیمت هر پرس حلیم حداکثر 8هزار تومان است. برای هر کیلوآش نیز قیمت ۱۲ هزار تومان و برای هر پرس آش ساده قیمتی معادل 7هزار تومان و آش شلهقلمکار پرسی 8هزار تومان تعیین شده است.
منبع: ایران
زمانبندی انتشار: 3 خرداد 1396 - 11:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]