تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خدا را بخوانید و به اجابت دعای خود یقین داشته باشید و بدانید که خداوند دعا را از ق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817506703




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خس خس سینه کودکان نشانه چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: خس خس سینه کودکان نشانه چیست؟
اسپری آسم و نحوه‌ی فشار دادن آن برای خیلی از ما خاطره‌ی «نرگس» در فیلم «خواهران غریب» را زنده می‌کند.
آفتاب‌‌نیوز : اما این نوستالژی برای بچه‌های مبتلا به آسم تنها یادآور تنگی نفس و سرفه‌هایشان است. به همین بهانه به سراغ دکتر درخشان‌فر، متخصص کودکان و نوزادان، رفتیم و با او درباره این بیماری شایع کودکان به گفتگو پرداختیم. 
 
دکتر درخشان‌فر، متخصص کودکان و نوزادان، درباره بیماری آسم می‌گوید:« آسم از آن دسته بیماری‌های مزمن کودکی است که گاهی ممکن است به قدری حاد شود که کودک چند روزی از فعالیت‌هایش باز بماند و یا به مدرسه نرود. ابتلا به آسم و تنگی نفس در سنین قبل از بلوغ، در پسران شایع‌تر از دختران است در حالی‌که بعد از بلوغ این نسبت در دختران و پسران برابر است.» 
 
درخشان‌فر به تشخیص آسم در شیرخواران اشاره می‌کند و می‌گوید:« از علائم این بیماری می‌توان به خس‌خس سینه در هنگام سرفه کردن اشاره کرد و اگر این سرفه‌ها با آنتی‌بیوتیک خوب نشود، شک ما به آسم بیشتر می‌شود و برای تشخیص دقیق آسم، از ریه‌های کودک عکس گرفته می‌شود. به تنگی نفس در کودکان کمتر از 1 سال برونشیولیت گفته می‌شود و اگر برونشیولیت تا بعد از 1 سالگی ادامه پیدا کند، تبدیل به آسم می‌شود. این بیماری در تست تنفسی کودکان که قبل از 4 سالگی انجام می‌شود و یا با فوت کردن کودک در اسپیرومتر مشخص می‌شود. البته علائم بالینی آسم به قدری قابل تشخیص است که نیاز به اسپیرومتر نیست.» 
 


دکتر درخشان‌فر با بیان این که30 درصد از بچه‌هایی که احتمال دارد به آسم مبتلا شوند، تا 1 سالگی و 90 درصد از آنها تا قبل از 5 سالگی علائم این بیماری را نشان می‌دهند، می‌گوید:« بازدم‌های طولانی، خس‌خس سینه و سرفه در هنگام دویدن و فعالیت و سرفه‌های خشک در خواب از جمله علائم آسم هستند. کودکان مبتلا به آسم که به طور مرتب و یا گاه‌گاه بیماری‌شان عود می‌کند، ممکن است تا قبل از بلوغ درمان شوند و یا همچنان بعد از بلوغ هم ادامه پیدا کند و به آسم بزرگسالان تبدیل شود.50 درصد از بچه‌هایی که مبتلا به آسم هستند تا قبل از بلوغ بهبود می‌یابند.»


ابتلا به آسم به دو عامل ژنتیکی و محیطی بستگی دارد. به همین دلیل دکتر درخشان‌فر توضیح می‌دهد:« در خانواده‌ای که زمینه‌ی ژنتیکی ابتلا به آسم دارند، اگر یکی از والدین به این بیماری مبتلا باشند، احتمال اینکه فرزندشان هم به آسم مبتلا شود 25 درصد است. همچنین اگر پدر و مادر هر دو آسم داشته باشند، درصد ابتلای فرزندشان به این بیماری به 50 درصد می‌رسد. باید بدانید که آسم و آلرژی از یک خانواده‌اند و اگر یکی از والدین یا هر دو دچار آلرژی باشند احتمال بروز آسم هم در کودک هست.» 
 
این متخصص کودکان و نوزادان، درباره عوامل محیطی که منجر به بروز این بیماری می‌شوند می‌گوید:«از عوامل محیطی که منجر به بروز آسم می‌شوند می‌توان به وزن کمتر از 2500 گرم نوزاد در هنگام تولد اشاره کرد و همچنین سیگاری بودن مادر، بزرگ شدن در خانواده‌ی پرجمعیت،‌قرار گرفتن در معرض آلرژن‌ها (عوامل حساسیت‌زا) مانند آلودگی هوا و سن کمتر از 20 سال مادر در هنگام تولد از عوامل دیگر هستند.» 
 
دکتر درخشا‌ن‌فر با اشاره به حملات آسمی، درباره زمینه‌های تشدید آن می‌گوید:« در فصل‌های سرد و مخصوصا در زمستان،‌حملات آسمی شدت می‌یابند بنابر‌این تعدادی از عوامل ویروسی مانند آنفلوآنزا و پارا آنفلوآنزا می‌توانند زمینه‌ی ابتلا به آسم و شدت این حملات را در کودکان افزایش دهند. مشکلات احساسی و رفتاری هم می‌توانند منجر به بروز آسم شوند، بنابر‌این اگر کودکان در محیط‌هایی که برایش تنش‌زا و استرس‌زا باشند، قرار بگیرند،‌ریسک حملات آسمی در آنها زیاد می‌شود. همچنین برای جلوگیری از حملات آسمی در کودکان، نباید رطوبت هوا از 50 درصد بیشتر باشد.» 
 
اگر پزشک تشخیص دهد که کودک مبتلا به آسم است،‌با عکس ریه می‌تواند آن را تأیید کند همچنین بچه‌هایی که سینه‌شان در هنگام معاینه خس‌خس می‌کند و صدای خاصی می‌دهد، به احتمال زیاد مبتلا به آسم هستند. معمولا این بچه‌ها با اسپری‌ها و دارو‌های مخصوصی که برایشان تجویز می‌شود،‌درمان می‌شوند. 
 
انواعی از درمان‌های پایه برای جلوگیری از تماس با آلرژن‌ها وجود دارد که دکتر درخشان‌فر درباره‌ی آنها توضیح می‌دهد:« استفاده از دارو‌های استنشاقی و ضد‌آلرژی برای کم کردن التهاب،‌اجتناب از کشیدن سیگار، اجتناب از دود ناشی از بخاری‌های چوبی و بوی رنگ دیوار، ننوشیدن ‌نوشیدنی‌های خیلی سرد و دور بودن از تغییرات ناگهانی دما و رطوبت را شامل می‌شود.» 
 
درخشان‌فر درباره‌ی روش‌های درمان آسم می‌گوید:« تجویز اسپری و دارو‌های استنشاقی برای کودکان مبتلا به آسم بر اساس وزن‌شان انجام می‌شود و در صورت تشخیص پزشک، کورتون هم ممکن است برای مدت کوتاهی تجویز شود. در صورتی که پدر و مادر‌ها نشانه‌های آسم را در فرزندشان دیدند،‌حتما باید به پزشک مراجعه کنند و اقدامات درمان را برای کودک‌شان انجام دهند. چون آسم، عضلات تنفسی بچه را خسته می‌کند و ممکن است باعث ایست تنفسی و مرگ او شود. کودکان مبتلا به آسم قبل از انجام فعالیت‌های ورزشی حتما باید از اسپری استفاده کنند. حتی ممکن است بعضی از غذا‌ها و خوراکی‌ها برای این کودکان ممنوع شود. درمان‌های خانگی برای بیماری آسم وجود ندارد چون مکانیسم این بیماری تنگ شدن راه‌های هوایی است.» 
 
منبع: بیتوته 




۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن