واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: رقابت اصلی انتخابات بین روحانی و ریییسی خواهد بود
فلاحت پیشه: پیشینه نهادی رییسی مانع از دوقطبی منفی فضای انتخابات می شود/ فعالیت جریان احمدی نژاد محدود به فضای پیشاانتخاباتی است
عصر ایران؛سیما پروانه گهر- با نزدیک شدن به روزهای ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم تب و تاب کاندیداهای انتخاباتی در هر دو جبهه افزایش یافته است. از مدت ها پیش این سوال در رسانه ها مطرح بود که این دور از انتخابات چند قطبی برگزار می شود.
بسیاری فضای سه قطبی را پیش بینی می کردند و از جریان احمدی نژاد به عنوان قطب سوم نام می بردند و برخی دیگر تاکید داشتند دو قطبی سرنوشت محتوم عرصه های انتخابات ریاست جمهوری در ایران است.
حشمت الله فلاحت پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به عصرایران می گوید این دور از انتخابات هم چون ادوار گذشته فضا دو قطبی وجود خواهد شد و رقابت بین دو جریان اصلی سیاسی کشور یعنی اصلاح طلبان و اصولگرایان است.
وی در این خصوص تاکید دارد: در ایران همواره دو فضای انتخاباتی وجود دارد، یکی فضای پیشا انتخاباتی و دیگری فضای انتخاباتی، فضای انتخاباتی از زمانی شکل می گیرد که کاندیداهای تایید صلاحیت شده رسما اعلام و رقابت ها شکل گرفته و کاندیداهای اصلی در برابر یکدیگر قرار می گیرند و به طور معمول هم انتخابات ریاست جمهوری در ایران دو قطبی است.
این نماینده مجلس تاکید می کند:آنچه در روزهای اخیر در غالب جمنا می بینیم فضای پیشاانتخاباتی است، برخی از جریان های سیاسی و کاندیداها در ایران در فضای پیشاانتخاباتی ارضا می شوند و در همان فضای سیاسی همین که اسم آن ها مطرح شود و تشکل های انتخاباتی آن ها به روز رسانی می شود و روزنامه های ارگان آنها چاپ می شود به نتیجه مورد نظر خود می رسند.
فعالیت جریان احمدی نژاد محدود به فضای پیشاانتخاباتی است
فلاحت پیشه در تحلیلی شرایط جریان احمدی نژاد می گوید: جریان آقای احمدی نژاد در این دوره جریانی پیشاانتخاباتی است ، وی و نزدیکانش در این دور از انتخابات سعی در احیای خود داشتند ولی شرایط برای آن ها فراهم نشد و در آخر در قالب یکی از جنجالی ترین چهره های کابینه خود در عرصه پیشاانتخابات حاضر شدند.
وی همچنین گفت: در فضای پیشاانتخاباتی بعضا افراد برای طرح خود به یک سری موضع گیری های جنجالی روی می آورند اما در فضای سیاسی ایران امکان شکل گیری جنجال وجود ندارد و خیلی زود این افراد به حاشیه کشیده می شوند.
انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم دو قطبی است/ تشریح وضعیت ژله ای روحانی در دوجریان اصلاحات و اصولگرا
فلاحت پیشه در ادامه این صحبت درباره فضای کلی سیاسی انتخابات های ریاست جمهوری در ایران می گوید: در ایران رقابت اصلی همواره بین دو جریان اصلی اصلاح طلب و اصولگرا بوده است، اگرچه شرایط این دو جریان و بعضا چهره های آن حالت ژله ای به خود می گیرند مثل شرایطی که برای مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و آقای روحانی به وجود آمده است.
وی ادامه داد:روحانی و مرحوم هاشمی کسانی بودند که شرایط ژله ای سیاسی داشتند به خصوص موضع گیری هایشان که هم در دل اصولگرایان می گنجید و هم در دل اصولگرایان، اما هر دو بخش عمده آراء خود را در سال های اخیر از اصلاح طلبان می گرفتند.
این نماینده مجلس همچنین تاکید کرد: رقابت انتخاباتی آتی بین روحانی و کاندیدای اصلی اصولگرایان است.
رقابت اصلی انتخابات ریاست جمهوری 96 بین رییسی و روحانی است
فلاحت پیشه درباره کاندیداتوری سید ابراهیم رییسی نیز تصریح کرد: آیت الله رییسی در دل جریان اصولگرایی است که شرایط وی محدود به فضای پیشاانتخاباتی نمی شود بلکه چهره ای است که شرایط حضور ازدر فضای انتخاباتی و پساانتخاباتی را دارد.
وی با بیان اینکه احتمال ریزش کاندیداهای اصولگرا به سمت آقای رییسی جدی است ، تاکید کرد: بخشی از این موضوع به مساله کاریزمای سیاسی و عقدیتی ایشان بر می گردد و بخشی نیز به جایگاه نهادی،در این بین نیز یک تحلیل ضعیف وجود دارد و آن اینکه حضور آیت رییسی با پیشینه آرام و نهاده مندی که دارد مانع از دو قطب شدن منفی فضای انتخاباتی می شود.
فلاحت پیشه همچنین خاطر نشان کرد: تلاش برای تکرار فضای انتخابات گذشته تلاش کاملی نیست چرا که امروز مردم نگاه عملیاتی به انتخابات دارند و اگر احساس کنند که کاندیداها نمی توانند مشکلات انها را کم رنگ کنند، حضور آن ها در انتخابات کم رنگ می شود.
مشکل جدی که کاندیدای اصلی رقیب روحانی با آن مواجه است
این نماینده معتقد است: آقای روحانی در فضای عملی در حوزه اقتصاد ضعف دارد و در طرف دیگر نیز جمنا بر همین موضع اقتصادی تاکید می کند در این بین اصولگرایان که به تندی و با قدرت در حال نقد روحانی هستند، اگر نتوانند برنامه جدی و عملی ارائه کنندد نمی توانند رقیب روحانی شوند این مشکلی است که کاندیدای مقابل روحانی با آن مواجه است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۹ - ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - 09 April 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]